Κόσμος

30.000 ευρώ στο λογαριασμό εργαζομένων… κατά λάθος

Ακούστε το άρθρο

Αντιμέτωποι με μια ευχάριστη έκπληξη ήρθαν μερικοί υπάλληλοι ενός χαλυβουργείου στο Βέλγιο το Σαββατοκύριακο όταν ανακάλυψαν πως στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς είχαν προστεθεί επιπλέον 30.000 ευρώ από το κανονικό.

Προφανώς τα χρήματα είχαν κατατεθεί στους λογαριασμούς μισθοδοσίας των εργαζομένων κατά λάθος, αφού όπως ανέφεραν τα βελγικά μέσα ενημέρωσης, το ποσό που έπρεπε να είχαν δει ανέρχεται μόλις στα 100 ευρώ.

Η εταιρεία που έκανε την κατάθεση αυτή την ώρα ζητά τα χρήματά της πίσω, ωστόσο μερικοί από τους υπαλλήλους με το «μπόνους» αυτό βρήκαν ευκαιρία να πληρώσουν δόσεις από τα δάνεια που είχαν πάρει ή να κάνουν ένα μικρό δώρο στον εαυτό τους.

Δεν είναι σαφές πόσοι ακριβώς από τους 230 υπαλλήλους του χαλυβουργείου έλαβαν το επιπλέον ποσό, σχολίασε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Sudinfo.

«Συγκλονίστηκα όταν είδα το ποσό στο λογαριασμό μου, ποτέ δεν είχα τόσα πολλά λεφτά!», δήλωσε ένας υπάλληλος που εργάζεται εταιρεία. «Κατάλαβα ακριβώς πως επρόκειτο για λάθος, γι′ αυτό και δεν τα άγγιξα», συμπλήρωσε.

«Το πρόβλημα είναι πως ξέρω και κάποιους που ξόδεψαν το ποσό», είπε.

Νομικοί μετά το περιστατικό έσπευσαν να σημειώσουν πως ο νόμος ορίζει πως το ποσό πρέπει να επιστραφεί ολόκληρο στην εταιρεία.

Πηγή: HuffPost 

Όλη η επικαιρότητα