Κόσμος

39 οι νεκροί από την κατάρρευση πολυκατοικίας στη Ρωσία – Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες

Ακούστε το άρθρο

Το τραγικό δυστύχημα οφείλεται πιθανότατα σε διαρροή αερίου ανακοίνωση οι αρχές στη Ρωσία, καθώς και τον τερματισμό των ερευνών.

Η έκρηξη σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της 31ης Δεκεμβρίου καταστρέφοντας 48 διαμερίσματα στο 10όροφο κτίριο στη βιομηχανική πόλη στη Ρωσία, σε απόσταση 1.700 χιλιομέτρων ανατολικά της Μόσχας.

Ο απολογισμός των νεκρών αυξήθηκε τις τελευταίες ημέρες, ενώ οι διασώστες συνέχιζαν να δίνουν μάχη με τον χρόνο, αψηφώντας τις πολικές θερμοκρασίες, προκειμένου να εντοπίσουν ανθρώπους που παγιδεύτηκαν κάτω από τα συντρίμμια.

Νωρίτερα σήμερα, το υπουργείο Εκτάκτων Περιστατικών στη Ρωσία ανέφερε ότι 37 άνθρωποι σκοτώθηκαν. Όμως, ο απολογισμός ανήλθε στους 39 νεκρούς, καθώς οι διασώστες εντόπισαν αργότερα άλλες δύο σορούς.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Εκτάκτων Περιστατικών Αλεξάντερ Τσουπριγιάν είπε στο Interfax ότι δεν υπάρχουν άλλες σοροί κάτω από συντρίμμια και ότι η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης ολοκληρώθηκε.

«Τριάντα εννέα πτώματα εντοπίστηκαν και 38 εξ αυτών έχουν ταυτοποιηθεί. Οι υπηρεσίες διάσωσης δεν έχουν να κάνουν κάτι άλλο εδώ. Η δουλειά τους έχει τελειώσει» σημείωσε ο υπουργός.

Πηγή: newsit.gr 

Όλη η επικαιρότητα