Smile Ηλεία

3η Λευκή Νύχτα Πύργου: Η επιτυχία ανανέωσε το «ραντεβού»

Ακούστε το άρθρο

Για τον Αύγουστο του 2019, στην 4η Λευκή Νύχτα, ανανεώθηκε το «ραντεβού», μετά την επιτυχία της 3ης Λευκής Νύχτας που έδωσε ζωή και ανάσα στην πόλη και την αγορά της, χάρη στην τεράστια συμμετοχή του κόσμου. Χιλιάδες καταναλωτές, ντόπιοι και επισκέπτες, «πλημμύρισαν» τους δρόμους, έκαναν αγορές και διασκέδασαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες συμμετέχοντας στις δεκατέσσερις δράσεις – εκδηλώσεις που αναπτύχθηκαν σε όλη την πόλη, για να καταλήξουν στην κεντρική συναυλία με τους Γιώργο Παπαδόπουλο και Koza Mostra.

Την 3η Λευκή Νύχτα διοργάνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Πύργου, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Π.Ε Ηλείας) και τον Δήμο Πύργου, έχοντας τη στήριξη του Επιμελητηρίου Ηλείας, της Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων, καθώς επίσης και των εμπόρων και επαγγελματικών της πόλης, που συμμετέχουν ενεργά στη διοργάνωση, όπως και την Ελληνική Αστυνομία για την συνεργασία  και τα μέτρα ώστε να κυλήσει ομαλά, με ασφάλεια και χωρίς κυκλοφοριακά προβλήματα η βραδιά. Όλους αυτούς, τους ευχαρίστησε και δημόσια ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κώστας Πετρόπουλος, στην έναρξη της κεντρικής συναυλίας, που ξεκίνησε λίγο πριν τα μεσάνυχτα, στην κεντρική πλατεία του Πύργου. «Στόχος μας, φίλοι μου, από την πρώτη φορά, ήταν, η εκδήλωση αυτή να γίνει θεσμός. Και τα καταφέραμε, χάρη σε σας που κάθε χρόνο είστε εδώ και στηρίζετε αυτή τη μεγάλη γιορτή. Γιατί εσείς είστε η κινητήρια δύναμη, και για εσάς γίνεται», είπε απευθυνόμενος στον κόσμο, μεταφέροντας τις ευχαριστίες του εμπορικού κόσμου για την διαρκή εμπιστοσύνη και στήριξη τους, και ανανέωσε το ραντεβού με τον κόσμο, για τον Αύγουστο του 2019, στην 4η Λευκή Νύχτα.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο Δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής, που βρέθηκε στη κεντρική συναυλία, συγχαίροντας τον Εμπορικό Σύλλογο για την διοργάνωση, χαρακτηρίζοντας «ψυχή» της διοργάνωσης τον πρόεδρο κ.Πετρόπουλο και τον αντιπρόεδρο κ.Αθανασόπουλο. «Οι μαύρες νύχτες πέρασαν, δεν θα τις ξαναζήσει η πόλη. Ο Πύργος θα γίνει τόπος προορισμού και η αγορά θα μπει σε τροχιά ανάπτυξης», είπε μεταξύ άλλων, ευχόμενος καλή διασκέδαση στον κόσμο.

Μέχρι τα ξημερώματα

Η…ευχή του δημάρχου έπιασε, αφού το αγαπημένο συγκρότημα με την αστείρευτη ενέργεια Koza Mostra, ξεσήκωσε το κοινό που συγκεντρώθηκε μπροστά στην εξέδρα για τους απολαύσει. Τραγούδησαν και χόρεψαν μαζί τους για δυο περίπου ώρες, δίνοντας τη «σκυτάλη» στον Γιώργο Παπαδόπουλο, που ευχαρίστησε και αυτός με τη σειρά του τον Εμπορικό Σύλλογο και τους διοργανωτές, για την πρόσκληση. Ερμήνευσε αγαπημένα τραγούδια, νέα αλλά και παλιότερα, με τα οποία πρωτοεμφανίστηκε στη μουσική σκηνή και τον αγάπησε ο κόσμος, τραγούδια που έγραψε ο ίδιος αλλά έχουν ερμηνεύσει συνάδελφοί τους και αρκετά ακόμα «κομμάτια», κάνοντας το κοινό δεύτερη φωνή, που τραγουδούσε μαζί του μέχρι τα ξημερώματα.

Βέβαια, δεν έλειψαν και τα απρόοπτα, όπως η λιποθυμία ενός μικρού παιδιού που συνήλθε χάρη στη συνδρομή γιατρού που βρισκόταν στο σημείο αλλά και η ολιγόλεπτη «εξαφάνιση» ενός ακόμα παιδιού που διέφυγε της προσοχής των γονιών του μέσα στον κόσμο.

Χοροί, τραγούδια, παιχνίδια

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν από νωρίς, με παράσταση Καράγκιόζη στην πλατεία 25ης Μαρτίου και δυο ακόμα παραστάσεις με τον Ταχυδακτυλουργό Νίνο επί της οδού 28ης Οκτωβρίου αλλά και στην Ερμού, στις οποίες συμμετείχαν και διασκέδασαν μικρά αλλά και μεγάλα παιδιά. Παραδοσιακούς χορούς παρουσίασαν στην Κεντρική Πλατεία του Πύργου ο Λαογραφικός και Χορευτικός Όμιλος «Ηλείων Παράδοσις» και οι Λαογραφικός Μουσικοχορευτικός Σύλλογος «Οι Μωραϊτες», ενώ η χορευτική ομάδα  RedLifeSteppers της Ακαδημίας Dance LifeSteps, εντυπωσίασε με τις σύγχρονες χορογραφίες που παρουσίασε στην Πλατεία Ιατρίδη και στην οδό Αιόλου.

Σε όλη την πόλη όμως, από τις 9:30 το βράδυ και μέχρι τα μεσάνυχτα, στήθηκαν μικρές συναυλίες, από τοπικά συγκρότημα, που συγκέντρωσαν το δικό τους κοινό, που παρακολούθησε με ενδιαφέρον και τους χειροκρότησε. Ο Στάθης με την παρέα του στην οδό Γερμανού, ο Σύλλογος Νέων Καταραχίου στην Ερμού και ο Μίλτος με την παρέα του στην οδό Μανωλοπούλου. Το «Λαϊκό Πεντάγραμμο» τραγούδησε στην πλατεία Ιατρίδη και ο Μανώλης με την παρέα του στην πλατεία 25ης Μαρτίου. Στα Χαλικιάτικα τραγούδησε ο Πανούλης και η Κατερίνα Αργυρίου ενώ μουσική στην οδό 28ης Οκτωβρίου έπαιξε μέχρι αργά το dj Bilion. Τέλος, ο Πάνος Βαβίλης σε μια πιο…αυθόρμητη μουσική συνάντηση «αναστάτωσε» την οδό Μιαούλη, το μοναδικό σημείο της πόλης που μετά τις 3:30 (σ.σ αφού ολοκληρώθηκε και η κεντρική συναυλία και έκλεισαν τα εμπορικά καταστήματα) και μέχρι τις 6.00 περίπου τα εξακολουθούσε να είχε κόσμο.

Ικανοποιημένη η αγορά

Θετικός όμως είναι και ο απολογισμός της αγοράς, αφού οι έμποροι και επαγγελματίες της πόλης δεν έκρυψαν την ικανοποίησή τους για την ανταπόκριση των καταναλωτών, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν τις εκπτώσεις – που σε κάποιες περιπτώσεις έφτασαν και το 70% – και έκαναν συμφέρουσες αγορές, όχι μόνο σε είδη ένδυσης, υπόδησης, αξεσουάρ και οπτικών, αλλά αυξημένη ήταν η κίνηση και σε καταστήματα με ηλεκτρικά είδη, με είδη δώρων, καλλυντικών, ευρείας κατανάλωσης αλλά και τροφίμων! Πολλά δε από τα καταστήματα είχαν φροντίσει να έχουν φιλέματα (αλμυρά, γλυκά, αναψυκτικά και ποτά) για τους πελάτες τους.

Ραντεβού του χρόνου

Η επιτυχία της 3ης Λευκής Νύχτας, αποζημίωσε την προσπάθεια του Εμπορικού Συλλόγου, των υποστηρικτών, των εμπόρων και επαγγελματιών, που για περισσότερους από τρεις μήνες εργάστηκαν και συνεργάστηκαν για την διοργάνωσή της. Κι έτσι, πήραν δύναμη και κουράγιο, να συνεχίσουν, ανανεώνοντας το ραντεβού για τον Αύγουστο του 2019.

Δείτε Φωτογραφίες

Όλη η επικαιρότητα