Ηλεία

3o Δημοτικό Σχολείο Αμαλιάδας: «Ενωμένοι στη διαφορετικότητα»

Ακούστε το άρθρο

Άνοιξε τις πόρτες του χθες το πρωί το 3ο δημοτικό σχολείο της Αμαλιάδας και υποδέχτηκε τις αντιπροσωπείες των ξένων αποστολών, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ στο οποίο συμμετέχει το σχολείο.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα κινητικότητας είναι διετές, τιτλοφορείται: «Ενωμένοι στη διαφορετικότητα» και εκτός από το 3ο δημοτικό σχολείο της Αμαλιάδας, συμμετέχουν σχολεία από την Ιταλία, την Πολωνία και την Τουρκία.

Από χθες βρίσκονται στην Αμαλιάδα 24 άτομα, εκ των οποίων εννέα εκπαιδευτικοί και δεκαπέντε μαθητές, που απαρτίζουν τις ξένες αποστολές και θα φιλοξενηθούν στην πόλη μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Επίσημη υποδοχή

Νωρίς χθες το πρωί έγινε η επίσημη υποδοχή στο σχολείο των ξένων αποστολών, με ανάρτηση των σημαιών των ξένων χωρών, ομιλίες, δρώμενα και ανταλλαγή δώρων, ενώ στην αίθουσα της Γ’ τάξης είχε διαμορφωθεί μία έκθεση λαογραφίας στην οποία ξεναγήθηκαν μαθητές και εκπαιδευτικοί των ξένων χωρών, οι οποίοι δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό τους.

Η επίσημη ομιλία υποδοχής εκ μέρους του 3ου δημοτικού σχολείου της Αμαλιάδας έγινε από τον διευθυντή του σχολείου κ. Αλέξη Γεωργόπουλο, ο οποίος επεσήμανε ότι τα οφέλη από τα συγκεκριμένα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι μεγάλα και το σχολείο ενθαρρύνει τέτοιες δράσεις. Επεσήμανε δε ότι η επαφή με εκπαιδευτικούς και μαθητές ξένων χωρών συμβάλλει στο να παραμεριστεί ο φόβος προς του ξένους και τα στερεότυπα, αναπτύσσει σεβασμό προς τους διαφορετικούς πολιτισμούς, τις θρησκείες, τα χρώματα και την διαφορετικότητα, συνειδητοποιώντας ότι αυτά που ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από αυτά που χωρίζουν τους λαούς. Τόνισε επίσης ότι ο στόχος αυτών των προγραμμάτων είναι η απόκτηση ευρωπαϊκής συνείδησης.

Στο πλαίσιο του προγράμματος και της φιλοξενίας των ξένων αποστολών θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις στην Αρχαία Ολυμπία, την Αρχαία Ήλιδα, το Κάστρο Χλεμούτσι και την πόλη της Αμαλιάδας, ενώ την Πέμπτη και την Παρασκευή θα πραγματοποιηθούν δράσεις στο σχολείο.

????????????????????????????????????

Όλη η επικαιρότητα