Εκπαίδευση Ηλεία

3ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας: Συμμετέχει σε διαγωνισμό ρομποτικής

Ακούστε το άρθρο

Σε διαγωνισμό ρομποτικής θα λάβει μέρος το 3ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας, το οποίο βρίσκεται σε φάση προετοιμασίας, αφού στόχος είναι η διάκριση!

Η ομάδα ρομποτικής την Κυριακή 5 Μαρτίου θα λάβει μέρος στον Περιφερειακό διαγωνισμό Ρομποτικής που θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα με την προσδοκία να προκριθεί στον Πανελλήνιο διαγωνισμό που θα γίνει στην Αθήνα και εκεί να πετύχει την διάκριση.

Η ομάδα που έχει συγκροτηθεί στο σχολείο ονομάζεται ‘Techbots’ και απαρτίζεται από τους μαθητές της Γ’ Γυμνασίου, Μαρία Κουμουκέλη, Γιώτα Λουρίδα, Θοδωρή Πετρόπουλο, Χριστίνα Προκόπη, Μάριο Αγγελόπουλο και το μαθητή της Β’ τάξης Κωνσταντίνο Κωνσταντόπουλο. Προπονητές της ομάδας είναι ο καθηγητής πληροφορικής κ. Πέτρος Σταυρόπουλος και ο τεχνολόγος κ. Δημήτρης Δημητρόπουλος.

Η διαδρομή του Μεγάλου Αλεξάνδρου!

Το ρομπότ που έφτιαξαν τα παιδιά είναι χορηγία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (με την υποχρέωση να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό) και κατά η συμμετοχή στο διαγωνισμό θα γίνει με το project « Η πορεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου». Πρόκειται για τη διαδρομή που θα ακολουθήσει το ρομπότ, το οποίο θα περάσει και από δύο δοκιμασίες.

Οι μαθητές που απαρτίζουν την ομάδα επελέγησαν μετά από δοκιμασία που έγινε μέσα στο σχολείο και υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός για όλη την προετοιμασία και τη συμμετοχή στο διαγωνισμό, με τα παιδιά να αφιερώνουν πολλές ώρες στο εγχείρημά τους, εντός και εκτός προγράμματος διδασκαλίας.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε Γυμνάσια και το 3ο Γυμνάσιο είναι το μοναδικό της Αμαλιάδας που λαμβάνει μέρος και φυσικά όλοι τους εύχονται καλή επιτυχία! Και φυσικά η ομάδα δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και το χορηγό της που είναι το Food Market ΑΒ Βασιλόπουλος.

Όλη η επικαιρότητα