Εκπαίδευση Ηλεία

3ο Λύκειο Πύργου: «Με ασφάλεια στο σχολείο σας…»

Ακούστε το άρθρο

Ξεκίνημα νέας σχολικής χρονιάς γεμάτο ευχές για καλή και δημιουργική χρονιά, γεμάτη πρόοδο και επιτυχίες για τους μαθητές όλων των τάξεων και περισσότερο των μαθητών της Γ΄ τάξης που μπαίνουν στο «μαραθώνιο» των Πανελλαδικών Εξετάσεων,  πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο 3ο Λύκειο Πύργου.

Τον Αγιασμό χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός, συνεπικουρούμενος από τους ιερείς Θεόδωρο Χαμάλη και Ρωμανό Καββαδά. Με το τέλος του αγιασμού, ο Σεβασμιότατος ευχήθηκε καλή χρονιά σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, ενώ απευθυνόμενος στα παιδιά με αληθινά γεγονότα προσπάθησε να τα αποτρέψει από κακές συνήθειες. Αρχικά αναφέρθηκε σε ένα δυσάρεστο γεγονός της απώλειας ενός μικρού παιδιού με μηχανάκι στον Αλφειό, εστιάζοντας στο θέμα της ενημέρωσης που πρέπει να υπάρχει σχετικά με την ασφάλεια στους δρόμους και την πρόληψη που πρέπει να υπάρχει για το ζήτημα αυτό. Δεύτερο ζήτημα που έθεσε παρουσία και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου Νώντα Κυριαζή, ήταν το θέμα της μεταφοράς των μαθητών υποστηρίζοντας πως πρέπει ο δήμος να μεριμνήσει για την ασφαλή μετακίνηση τους. Τελευταίο πρόβλημα στο οποίο στάθηκε περισσότερο στο θέμα του bullying και της άσχημης συμπεριφοράς νέων ανθρώπων προς τους άλλους, αναφέροντας πως «η συμπεριφορά κάποιου δείχνει και τη σοφία του» και πως θα πρέπει όλοι να σέβονται τους συνανθρώπους τους.

Τις δικές του ευχές στους μαθητές για τη νέα σχολική χρονιά έδωσε και ο Διευθυντής του 3ου Λυκείου Πύργου Γιάννης Μπουλογεώργος, ο οποίος συνεχάρη παράλληλα τους απόφοιτους για τις επιτυχίες τους και την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου Νώντας Κυριαζής, που στάθηκε στα απαραίτητα εφόδια που προσφέρει το σχολείο και πρέπει να λάβουν τα παιδιά προκειμένου να επιτύχουν στη ζωή τους, ενώ δεν παρέλειψε εκπροσωπώντας τη νέα δημοτική αρχή να τονίσει πως θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μη λείπει τίποτα από τα σχολεία και οι συνθήκες να είναι οι καλύτερες δυνατές.

Τέλος, ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Βασίλης Δημητρέλλος εστίασε στο νέο ξεκίνημα όπου θα πρέπει οι μαθητές να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους, στην ετοιμότητα από πλευράς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο θέμα των ελλείψεων που φέτος δεν υπάρχει και τέλος στους επιτυχόντες που με τις επιδόσεις τους έκαναν περήφανη τη σχολική κοινότητα και πέτυχαν τους στόχους τους.

Όλη η επικαιρότητα