Ελλάδα

4.000 ευρώ για «τροχαίο», 47.000 ευρώ σε «λογιστή»: Σε έξαρση οι απάτες σε βάρος ηλικιωμένων

Ακούστε το άρθρο

Ηλικιωμένους που ζουν μόνοι τους και την περίοδο των γιορτών έχουν χρήματα στο σπίτι έχουν βάλει στο «στόχαστρο» απατεώνες, που το τελευταίο διάστημα έχουν πολλαπλασιάσει τη δράση τους.

Οι Αρχές διαπιστώνουν ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχει τεράστια έξαρση στην απάτη όπου κακοποιοί εμφανίζονται ως λογιστές, υπάλληλοι εφορίας ή δήμων και με το πρόσχημα της επιστροφής δήθεν χρημάτων καταφέρνουν να αποσπάσουν από τους ηλικιωμένους όσα χρήματα έχουν στα σπίτια τους.

Σύμφωνα με μαρτυρίες αστυνομικών, έχουν καταγραφεί πάνω από 30 καταγγελίες ηλικιωμένων μέσα σε μερικές ημέρες για τηλεφωνήματα επιτήδειων που τους λένε ότι δήθεν συγγενικό τους πρόσωπο έπεσε θύμα τροχαίου και χρειάζεται χρήματα.

Μάλιστα, στην Κηφισιά έχει διαπιστωθεί ότι δρα συγκεκριμένη σπείρα που δεν αποκλείεται να βρίσκει τα στοιχεία των ηλικιωμένων αποσπώντας λογαριασμούς από την είσοδο πολυκατοικιών. Δεδομένο θεωρείται ότι έχει προηγηθεί και παρακολούθηση.

Απέσπασαν από ηλικιωμένη 47.000 ευρώ!

Στην Καλλιθέα, άγνωστη γυναίκα, προσποιούμενη ότι είναι αστυνομικός, τηλεφώνησε σε ηλικιωμένη και της είπε ότι η κόρη της δήθεν σκότωσε ένα μικρό παιδί σε τροχαίο και ότι έχει ανάγκη χρήματα για να μεταφερθεί η σορός στην Αλβανία -αποζημίωση για το τροχαίο που «προκάλεσε»!

Η ηλικιωμένη πείστηκε και είπε στην «αστυνομικό» τη διεύθυνσή της. Λίγη ώρα αργότερα, στην είσοδο του σπιτιού της τής έδινε 2.000 ευρώ.

Οι Αρχές πριν από μερικές ημέρες συνέλαβαν έναν άνδρα, ο οποίος εμφανίστηκε ως λογιστής και κατάφερε να αρπάξει από ηλικιωμένη όσα χρήματα είχε στο σπίτι της στην Πετρούπολη. Το ποσό ήταν… 47.000 ευρώ!

Η συγκεκριμένη μέθοδος εξαπάτησης είναι σε έξαρση το τελευταίο διάστημα, με την αστυνομία να εφιστά την προσοχή στους συγγενείς των ηλικιωμένων και να ζητά να τους ενημερώσουν για τον τρόπο που χρησιμοποιούν οι απατεώνες για να τους εξαπατήσουν.

Οι Αρχές θα πρέπει να ειδοποιούνται για κάθε τέτοιο ύποπτο τηλεφώνημα ή οι ηλικιωμένοι θα πρέπει να επικοινωνούν με τους δικούς τους ανθρώπους.

Πάντως σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να δέχονται να δώσουν χρήματα σε ανθρώπους που δεν γνωρίζουν.

Πηγή: cnn.gr 

Όλη η επικαιρότητα