Ζώα

4 στρέμματα για τον φιλοζωικό θα νοικιάσει ο δήμος Καλαμάτας

kalamata34.jpg
Ακούστε το άρθρο

Έκταση 4 στρεμμάτων όπου θα συγκεντρώνει τα αδέσποτα ζώα, προγραμματίζει να νοικιάσει ο Δήμος Καλαμάτας. Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί και να εγκριθεί στην αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας ενημέρωσε προχθές το βράδυ την αντιπρόεδρο του Φιλοζωικού Ομίλου  Μ. Ασημακοπούλου. 


Σε δηλώσεις του παρατήρησε πως «έχουμε μεγάλο ζήτημα στην πόλη με τα αδέσποτα» κι επεσήμανε ότι «ο δήμος πληρώνει τη διατροφή τους. Ξοδεύουμε πολλές χιλιάδες ευρώ, αγοράζοντας εκατοντάδες σάκους με τροφές που τις δίνουμε στα ζώα, σε 6 σημεία στην περιοχή της Καλαμάτας».


Στο χώρο των 4 στρεμμάτων που θα νοικιαστεί, σύμφωνα με τον δήμαρχο, θα συγκεντρώνονται «κάποια από τα αδέσποτα, ιδιαίτερα τα αδέσποτα που χειρουργούμε. Ο δήμος πληρώνει και τη διαδικασία στείρωσης». Ο κ. Νίκας εκτίμησε «μέσα στο χρόνο να έχει επιλεγεί η κατάλληλη έκταση ει δυνατόν και με οικίσκο, για να φιλοξενούμε ζώα που βρίσκονται σε πολύ κακή κατάσταση ή είναι επιθετικά, πάντοτε σύμφωνα με το νόμο».

Πηγή: eleftheriaonline.gr

Όλη η επικαιρότητα