Style

4 tips για να ντυθείς γρήγορα το πρωί (και να είσαι stylish)

Ακούστε το άρθρο

Για πολλές από εμάς το να διαλέξουμε το τέλειο σύνολο σε λίγα μόλις λεπτά είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Προσωπικά, όσες φορές είχα τον χρόνο «εχθρό» μου, νομίζω ότι έχω κάνει από τις πιο παράξενες εμφανίσεις της ζωής μου. Από τα μαλλιά μέχρι και τα παπούτσια, τίποτα δεν έχει συνοχή άπαξ και προσπαθήσω να συνθέσω ένα σύνολο, όταν ο χρόνος μου είναι περιορισμένος. Και επειδή δεν είμαι από τους ανθρώπους που θα ξυπνήσει από πολύ νωρίς για να βρει τι θα φορέσει -ακόμα και τα λίγα παραπάνω λεπτά ύπνου μου είναι πολύτιμα-, κατάλαβα κάποια στιγμή ότι πρέπει να οργανωθώ.

Και αυτό είναι το βασικότερο μυστικό για να ντύνεσαι και εσύ γρήγορα το πρωί, με ρούχα με τα οποία αισθάνεσαι φυσικά άνετη. Λίγο να οργανώσεις τον χρόνο σου και θα σώσεις πολύτιμο χρόνο τα πρωινά, από το ζήτημα «τι θα φορέσω σήμερα». Παρακάτω 4 χρήσιμες συμβουλές που θα σου προσφέρουν γρήγορα και stylish σύνολα, κάθε πρωί.

#1. Τσέκαρε τον καιρό

Ξέρεις τι καιρό θα κάνει την επόμενη μέρα; Ζέστη; Μήπως θα βρέχει ή θα έχει ψύχρα; Δες τον καιρό και ανάλογα με την θερμοκρασία θα μπορέσεις να επιλέξεις και τα κατάλληλα ρούχα για την ημέρα.

ImaxTree

#2. Διάλεξε τα ρούχα σου από το προηγούμενο βράδυ

Η συνήθεια που έχουν πολλές καλοντυμένες γυναίκες. Βρίσκουν τι θα φορέσουν από το προηγούμενο βράδυ. Κάνοντας κι εσύ το ίδιο θα μπορέσεις να βρεις τον καλύτερο δυνατό συνδυασμό και να περιποιηθείς τα ρούχα σου αν το χρειάζονται (πχ. σιδέρωμα κτλ.).

ImaxTree

#3. Κράτα ημερολόγιο

Μπορεί ν’ ακούγεται χρονοβόρο, αλλά βοηθάει στο υποσχόμαστε. Οι πιθανότητες είναι ότι τα πιο stylish σύνολά σου δεν θα θυμάσαι ποια είναι. Μπορεί να φορέσεις ένα ωραίο look πριν μερικές εβδομάδες και να μη θυμηθείς να το επαναλάβεις μια μέρα που για π.χ. βιάζεσαι να ετοιμαστείς. Κρατώντας σημειώσεις των αγαπημένων σου looks, τις ημέρες που δεν έχεις χρόνο να σκεφτείς τι να φορέσεις, θα μπορέσεις να ανατρέξεις στο ημερολόγιό σου και να ξαναφορέσεις το ίδιο look που ξέρεις ήδη ότι σου πάει και ότι είναι stylish.

#4. Βρες τη «στολή» σου

ImaxTreeΕίναι σημαντικό να βρεις τη «στολή» σου. Ένα σύνολο που ξέρεις ότι σου ταιριάζει, στον σωματότυπο και στο στιλ σου, και το οποίο έχεις σε διαφορετικές εκδοχές ή αποχρώσεις. Ο συνδυασμός αυτός των ρούχων άπαξ και βρεις ποιος είναι, τότε θα μπορείς να τα φοράς τις ημέρες εκείνες που βιάζεσαι να ετοιμαστείς τα πρωινά και θα θέλεις παρ’ όλα αυτά να δημιουργήσεις μια καλαίσθητη εμφάνιση.

via

Όλη η επικαιρότητα