Γυναίκα

4 τρόποι για να αποκτήσεις τα πιο υγιή μαλλιά του χειμώνα!

631b038da77f3a262e2f368780a4b104_xl.jpg
Ακούστε το άρθρο

Έχεις παρατηρήσει πως τα μαλλιά σου είναι πολύ ξηρά κατά την περίοδο του χειμώνα; Δες τι μπορείς να κάνεις για να τα κάνεις να δείχνουν και να είναι πιο υγιή. 

Ξανασκέψου το νερό

Αν έχεις παρατηρήσει ότι τα μαλλιά σου έχουν χάσει τη λάμψη τους, να ξέρεις πως κατά πάσα πιθανότητα (εκτός από την κακή διατροφή που μπορεί να κάνεις) φταίει το νερό με το οποίο τα λούζεις. Το νερό του ντους διώχνει τα έλαια από τα μαλλιά σου πράγμα που σημαίνει πως πρέπει να βάζεις πάντα conditioner για να τα ενυδατώνεις όπως πρέπει. Η καλύτερη λύση είναι να βάλεις φίλτρο στη βρύση του ντους σου. Mε αυτόν τον τρόπο θα προστατέψεις τα μαλλιά σου.  

Οι σωστές θερμοκρασίες μετράνε

Το πολύ ζεστό μπάνιο δεν κάνει μόνο κακό στο σώμα σου αλλά και στα μαλλιά σου. Λούσου με ζεστό ή χλιαρό νερό και ξέπλυνε τα μαλλιά σου με κρύο νερό. Αυτό θα τα κρατήσει απαλά και λαμπερά. 

Η τεχνική μετράει

Μπορεί να φαίνεται χαζό αλλά υπάρχει ο σωστός και ο λάθος τρόπος για να καθαρίσεις τα μαλλιά σου. Για να κάνεις το καλύτερο λούσιμο προσπάθησε να μην κάνεις πολύ δυνατό μασάζ στα μαλλιά σου γιατί μπορεί να φριζάρουν όταν στεγνώσουν και να σπάσουν κάποιες τρίχες σου. Προσπάθησε να κάνει απαλό μασαζάκι με ελαφριές κινήσεις. 

Προετοιμασία μετά το μπάνιο

Για να είναι υγιή τα μαλλιά σου πρέπει να τα φροντίσεις και μετά το λούσιμο. Για να δείχνουν όσο το δυνατόν καλύτερα καλό είναι να βάζεις λίγη σιλικόνη στις άκρες τους μετά το λούσιμο έτσι ώστε να είναι απαλά και ενυδατωμένα. 

Πηγή: faysbook.gr

Όλη η επικαιρότητα