Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

40 Γάλλοι με 16 αεροσκάφη επισκέφθηκαν τη Μεσσηνία

Ακούστε το άρθρο

Μια ξεχωριστή επίσκεψη δέχθηκε αεροπορικώς η Μεσσηνία το μεσημέρι της Παρασκευής. Περίπου 40 Γάλλοι, άντρες και γυναίκες, μέλη της Αερολέσχης της Γαλλίας (Aero-Club de France), που είναι η αρχαιότερη στον κόσμο, αφίχθησαν με 16 μικρά αεροσκάφη προερχόμενα από Κεφαλλονιά, για να περάσουν όμορφα και να γνωρίσουν τον τόπο μας μέσα σε 4 ημέρες.

Θα παραμείνουν μέχρι τη Δευτέρα 12 του μήνα – και σύμφωνα με τον ταξιδιωτικό πράκτορα Δημήτρη Μανιάτη, αμέσως μετά την άφιξή τους πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην Αρχαία Μεσσήνη, ενώ οι επόμενες ημέρες περιλαμβάνουν πολλές μεσσηνιακές γεύσεις και ξενάγηση σε Πύλο, Κορώνη, Μεθώνη, Φοινικούντα, Μυστρά, Διρό και άλλες τοποθεσίες της Μάνης, μεταξύ άλλων περιοχών.

Πρόκειται για συνταξιούχους, οι οποίοι πρόσφατα έχουν επισκεφθεί και άλλες περιοχές στην Ελλάδα, όπως την Κρήτη, τη Ρόδο και την Κω.

Η Αερολέσχη της Γαλλίας ιδρύθηκε στις 20 Οκτωβρίου 1898 και είναι η παλαιότερη ένωση των αεροπόρων στον κόσμο. Αντικείμενο της εκείνη την εποχή ήταν η ενθάρρυνση της εναέριας μετακίνησης, ενώ στη συνέχεια δημιουργήθηκαν πολλές εθνικές ενώσεις και συνενώθηκαν με την Διεθνή Ομοσπονδία Αεροναυτικής το 1905. Είναι υπεύθυνη για την έκδοση πτυχίων χειριστών από το 1909 και για να εκδίδει κανονισμούς. Από το 1947 όμως διοργανώνει και τις διεθνείς ανταλλαγές μεταξύ ιπταμένων στη Γαλλία.

Πηγή: eleftheriaonline.gr

Όλη η επικαιρότητα