Κόσμος

442 πνίγηκαν από το ναυάγιο στον ποταμό Γιανγκτσέ

442_pnigikan_apo_to_nayagio_ston_potamo_giangktse.jpg
Ακούστε το άρθρο

Μόνο 12 άνθρωποι επέζησαν από την ανατροπή ενός πλοίου στον ποταμό Γιανγκτσέ κατά την οποία 442 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μετέδωσαν κρατικά μέσα ενημέρωσης, δίνοντας τον τελικό απολογισμό της καταστροφής και επιρρίπτοντας στη σύγχυση μεταξύ κυβερνητικών υπηρεσιών έναν προηγούμενο λανθασμένο υπολογισμό του αριθμού των επιζώντων.

Τα πτώματα όσων αγνοούνταν αφότου το Eastern Star ανατράπηκε στη διάρκεια μίας σφοδρής καταιγίδας την 1η Ιουνίου έχουν εντοπιστεί, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Ο αριθμός των επιζώντων μειώθηκε από τους 14 που είχε ανακοινωθεί αρχικά, αφού διαπιστώθηκε ότι ορισμένοι είχαν μετρηθεί δύο φορές.

«Διαφορετικές κυβερνητικές υπηρεσίες έκαναν υπολογισμούς του αριθμού των επιζώντων, με αποτέλεσμα ο τελικός αριθμός να είναι λάθος», δήλωσε αργά το βράδυ του Σαββάτου (προχθές) ο Τανγκ Γκουαντζούν, επικεφαλής της Αρχής Ναυσιπλοΐας του Ποταμού Γιανγκτσέ, σύμφωνα με το Xinhua.

Μία 60μελής ομάδα που διερευνά το ναυάγιο έχει συλλέξει έναν «μεγάλο αριθμό αποδείξεων από πρώτο χέρι» και έχουν μιλήσει με πολλούς ανθρώπους περιλαμβανομένου του καπετάνιου, ο οποίος επέζησε, είχε δηλώσει η κυβέρνηση την περασμένη εβδομάδα.

Η αστυνομία έχει προσαγάγει τον καπετάνιο και τον αρχιμηχανικό για να τους ανακρίνει στο πλαίσιο της έρευνας. Μία αρχική έρευνα έδειξε πως το πλοίο δεν ήταν υπερφορτωμένο και είχε αρκετά σωσίβια.

Η εταιρία η οποία ήταν υπεύθυνη για τη λειτουργία του πλοίου ζήτησε συγγνώμη για την καταστροφή και ανέφερε ότι θα συνεργαστεί «πλήρως» με την έρευνα. Η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί ότι δεν θα υπάρξει «συγκάλυψη».

 
 
Πηγή: protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα