Ηλεία

Θρήνος για τον τραγικό θάνατο του 46χρονου Πυργιώτη γιατρού Γιώργου Αναστόπουλου (PHOTOS – VIDEO)

1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Στο πένθος βύθισε την Ηλεία ο τραγικός θάνατος του 46χρονου Πυργιώτη γιατρού Γιώργου Αναστόπουλου χθες το πρωί σε τροχαίο δυστύχημα επί της Εθνικής Οδού Πύργου-Πατρών, στο ύψος των Βραχνεΐκων.

Το νήμα της ζωής του άτυχου Γιώργου κόπηκε λίγο μετά τις 10 το πρωί, στο 12,7 χλμ της Εθνικής Οδού, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε με κατεύθυνση προς την Πάτρα, εξετράπη από την πορεία του από άγνωστη αιτία (πιθανότατα λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος λόγω της βροχής) και προσέκρουσε με σφοδρότητα στις προστατευτικές μπάρες, με συνέπεια να ανατραπεί, να πέσει στο πρανές μπροστά από την είσοδο καταυλισμού Ρομά, σε παράδρομο προς την Παλαιά Εθνική Οδό Πύργου-Πατρών.

Στο σημείο έσπευσαν δύο πυροσβεστικά οχήματα με 5 άνδρες του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Πατρών, απεγκλωβίζοντας τον άτυχο άνδρα από το αυτοκίνητο, το οποίο είχε μετατραπεί σε άμορφη μάζα σιδερικών.

Ο άτυχος 46χρονος διακομίστηκε δίχως να έχει τις αισθήσεις του με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, ο θάνατός του οφείλεται σε κακώσεις θώρακος και κοιλίας.

Επέστρεφε από δύσκολη εφημερία στην Πάτρα

Ο 46χρονος Γιώργος Αναστόπουλος, γεννηθείς το 1970 στον Πύργο και πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, ήταν γενικός ιατρός και υποδιευθυντής του Κέντρου Υγείας Κάτω Αχαΐας,  από όπου επέστρεφε στην Πάτρα ύστερα από εφημερία. Μάλιστα, η προχθεσινή του εφημερία ήταν δύσκολη και δραματική, καθώς αντιμετώπισε το σοβαρό περιστατικό του 36χρονου που διακομίστηκε σε κωματώδη κατάσταση και τελικά απεβίωσε. Ύστερα από μια δύσκολη νύχτα πήρε νωρίς το πρωί τον δρόμο της επιστροφής για την Πάτρα, όπου μένει με τη σύζυγό του και τα δύο ανήλικα παιδιά του, όμως το πεπρωμένο του έμελλε να είναι διαφορετικό…

Ο θάνατός του προκάλεσε ανείπωτη θλίψη, τόσο στην περιοχή της Δυτικής Αχαΐας, όσο και στη γενέτειρά του, κάτι που εκφράστηκε έντονα στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης. Άπαντες έκαναν λόγο για έναν άνθρωπο πρόσχαρο, αγαπητό και εξυπηρετικό με όλους τους κατοίκους, που έβαζε πάνω από όλα τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Ο Γιώργος Αναστόπουλος προσέφερε τις υπηρεσίες του και στο αγροτικό ιατρείο Άνω και Κάτω Αλισσού, όντας πάντα συμπαραστάτης στα προβλήματα των κατοίκων της υπαίθρου.

Λαμπρός επιστήμονας και ανθρωπιστής

Ο Γιώργος Αναστόπουλος ήταν άξιο τέκνο της κοινωνίας του Πύργου. Μεγάλωσε και ανατράφηκε στην ηλειακή πρωτεύουσα πριν φύγει για σπουδές, ενώ για πολλά χρόνια υπηρέτησε στο Κέντρο Υγείας Αρχαίας Ολυμπίας. Λαμπρός επιστήμονας, άνθρωπος με ήθος και ακεραιότητα, υπηρέτησε με αυταπάρνηση την επιστήμη της Ιατρικής, για τον οποίο όλοι μίλησαν με τα καλύτερα λόγια στην εφ.«Πατρίς» για τον αδαμάντινο χαρακτήρα του και τη διαδρομή του. Οι πολίτες της Αρχαίας Ολυμπίας που συναναστράφηκαν μαζί του, εξέφρασαν τη θλίψη τους για το άδικο φευγιό ενός γιατρού που υπηρέτησε τον άνθρωπο και ήταν πάντα δίπλα τους με αυξημένη συναίσθηση του καθήκοντός του.  Η εφ.«Πατρίς» εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια τους εκλιπόντος. Σύμφωνα με πληροφορίες,  η νεκρώσιμη ακολουθία πιθανότατα θα τελεστεί στις 12 το μεσημέρι στον Ι.Ν. Αγίου Διονυσίου στην Πάτρα (Αγίου Ανδρέου & Νόρμαν) και η ταφή στους Αγίους Πάντες (1ο Κοιμητήριο) στον Πύργο.

Παναγιώτης Φωτεινόπουλος

​Fopan83@gmail.com

 
 


(Video: patrastimes.gr)
 

Όλη η επικαιρότητα