Ηλεία

4η Διενοριακή Εθελοντική Αιμοδοσία στην Αμαλιάδα: Δώσε αίμα- Λάβε πνεύμα»

Ακούστε το άρθρο

Με σύνθημα: «Δώσε αίμα – Λάβε πνεύμα», πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα εθελοντική αιμοδοσία από τις ενορίες Αμαλιάδας του Αγίου Γεωργίου, του Αγίου Τρύφωνος, της Αγίας Άννας και του ιερού προσκυνήματος του Αγίου Νεκταρίου, σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας.

Πρόκειται για την 4η Διενοριακή Αιμοδοσία που πραγματοποιείται στο Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Γεωργίου στην Αμαλιάδα και αποτελεί συνέχεια μιας προωτοβουλίας με σκοπό την ευαισθητοποίηση όλων προς την κατεύθυνση της εθελοντικής αιμοδοσίας και της προσφοράς στον συνάνθρωπο.

Σε αυτό στάθηκε και ο ένας εκ των ιερέων του Αγίου Γεωργίου π. Γεώργιος Σταθόπουλος, ο οποίος δήλωσε: «Προσκαλέσαμε όλους τους χριστιανούς να θυσιάσουν λίγο από το χρόνο τους και λίγο από το αίμα τους για να προσφέρουν στον πάσχοντα αδελφό.

Ο Χριστός θυσιάστηκε για όλους τους ανθρώπους, ανέβηκε επί του Σταυρού, δείχνοντας έμπρακτα την αγάπη του προς όλους μας. Έτσι κι εμείς, πρέπει να δείξουμε έμπρακτα την αγάπη μας προς τους συνανθρώπους μας, αφιερώνοντας λίγο από το χρόνο και από το αίμα μας. Αυτός είναι και ο σκοπός της αιμοδοσίας, για αυτό καλούμε όλους να συστρατευτούν δίπλα μας».

Σημαντική χαρακτήρισε αυτήν την πρωτοβουλία της διενοριακής αιμοδοσίας, η γιατρός και υπεύθυνη του Τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας κα Γιάννα Σταυροπούλου, η οποία έκανε με τη σειρά της το δικό της κάλεσμα στους πολίτες που μπορούν να δώσουν αίμα, να το πράττουν γιατί αποτελεί μια σπουδαία πράξη αγάπης και αλληλεγγύης, που προσφέρει ζωή.

Όλη η επικαιρότητα