Ηλεία Μεσσηνία

4η Παγκόσμια Συνάντηση των απόδημων Ελλήνων

Ακούστε το άρθρο

Στις 28-30 Ιουλίου θα διεξαχθεί για 4η συνεχόμενη χρονιά η Παγκόσμια Συνάντηση των απόδημων Ελλήνων στην περιοχή της Μεθώνης και της Αρχαίας Ολυμπίας.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 28 Ιουλίου καιώρα 19:00, ο Δήμαρχος κος Δημήτρης Καφαντάρης θα καλωσορίσει τους επισκέπτες και τους επίσημους προσκεκλημένους και θα παρασχεθεί δείπνο από το ΔήμοΠύλου– Νέστωρος προς τιμή των πρωτοπόρων μεταναστών της περιοχής από την περίοδο του 1667.

Το Σάββατο 29 Ιουλίου και ώρα 19:30 θα πραγματοποιηθεί περιήγησηστο χώρο της έκθεσης του αρχειακού φωτογραφικού υλικού που μετρά 126 χρόνια ζωής από την προσωπική συλλογή της Προέδρου του Οργανισμού «Η ΑΥΤΟΥ ΜΕΓΑΛΕΙΟΤΙΣ, Ο ΕΛΛΗΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ», κας Μαίρης Ρυσσάκη.

Στις 20:30 της ίδιας ημέρας, θα υπάρξει μουσικό αφιέρωμα με βιολιά
και άρωμα Ελλάδας που θα καλωσορίζουν τους επίσημους προσκεκλημένους της Αρχαίας Ολυμπίας και θα ακολουθήσει αφιέρωμα στην Μαρία Κάλλας για τα 40 χρόνια μετά το θάνατό της.

Θα αποδοθούν, ακόμη, τιμητικές διακρίσεις σε διακεκριμένους Έλληνες ομογενείς, καθώς και υποτροφία για σπουδές στην Αμερική σε ένα ξεχωριστό Ελληνόπουλο.

Η βραδιά θακλείσει με επίσημο δείπνο, παρουσία βιολιού σε συγκινητικές νότες, παρέα με τον Μάνο Σκαλιδάκη και τη Δανάη Λουκίδη.

Την Κυριακή 30 Ιουλίου και ώρα 10:30 π.μ. θα υπάρξει παρουσίαση με
θέμα: «Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΧΘΕΣ-ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ-ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ» με τη συμμετοχή
των τιμώμενων στο Συνεδριακό Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΙΚΕΛΑΣ», για να κλείσει η εκδήλωση με αποχαιρετιστήριο γεύμα που θα παραθέσει ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας.

Όλη η επικαιρότητα