5 ερωτήσεις που δεν απαντάει αν μοιχεύει

Έχει τύψεις, ρωτάς κάτι απλό και αρχίζει να κομπιάζει. Αυτό είναι ένδειξη απιστίας.

Η πιο αγχωτική πρόταση που εφευρέθηκε στον πλανήτη γη είναι το «Θέλω να μιλήσουμε». Μπορεί να στρεσάρει τον οποιοδήποτε, ακόμη και τη μητέρα σου, ακόμη και κάποιον σαολίν που κάνει κάθε μέρα διαλογισμό. Αυτό συμβαίνει διότι όλοι έχουμε κάνει πράγματα για τα οποία δεν είμαστε περήφανοι και έχουμε μετανιώσει. Στην απιστία, για παράδειγμα, όπου οι τύψεις έχουν κυριεύσει το μυαλό, η πρόταση «Θέλω να μιλήσουμε», μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα χλωμάδας, τρέμουλου, κρύου ιδρώτα και ταχυπαλμίας. Ωστόσο, επειδή μιλάμε για την περίπτωση όπου κάποιος έχει κερατώσει και όχι την περίπτωση όπου έφαγε ένα κιλό παγωτό, μπορεί να πανικοβληθεί και με πιο απλές ερωτήσεις.

Ερώτηση 1η: Γιατί δεν απάντησες στην κλήση μου;

Το πρόβλημα με την απάντηση που πρέπει να δώσει ο ένοχος, είναι ότι δεν θυμάται τι ψέμα μπορεί να σου είπε. Σου είχε πει ότι το πρωί θα πήγαινε στην τράπεζα, στη ΔΕΗ ή να βρει τον ασφαλιστή του; Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι στην ερώτηση, αλλά στην ίδια την απάντηση που θα δώσει. Αν έχει λερωμένη τη φωλιά του, θα απαντήσει: «Δηλαδή πρέπει να είμαι απίκο πάνω από το κινητό;». Η αντίδραση ενός ένοχου θα είναι να επιδείξει άμυνα και ταυτόχρονα νεύρα, του στυλ: σαν δε ντρέπεσαι που δεν τον εμπιστεύεσαι.

Ερώτηση 2η: Γιατί δεν μιλάς πια για το τάδε; Ή Πώς και κόλλησες με το τάδε;

Όταν έχεις να κανονίσεις δύο συντρόφους, η ρουτίνα σου και οι συνήθειες σου αλλάζουν. Δεν σκέφτεσαι πια τον αστείο μπαρίστα που σου φτιάχνει καφέ πριν πας στη δουλειά. Δεν σε νοιάζει καν να συζητήσεις γι’ αυτό. Έχεις άλλα πράγματα στο κεφάλι σου.
Από την άλλη μεριά, όταν από το πουθενά, έχει αρχίσει να προσέχει τον εαυτό του, πάει γυμναστήριο ή απλά κοιτάει το κινητό του –ενώ μέχρι πρότινος το είχε χεσμένο-, ίσως είναι ένδειξη απιστίας. Ωστόσο πριν φρικάρεις, σκέψου ότι μπορεί απλά να ωριμάζει ή να βρίσκεται σε κρίση ηλικίας.

Ερώτηση 3η: Με ποιον ήσουν; Τι κάνατε;

Εσύ μπορεί να το ρώτησες ωραία και ήρεμα, όπως θα ρωτούσε ο σύντροφος που δείχνει το ενδιαφέρον του για το πώς ήταν η μέρα ενός αγαπημένου του. Οι άπιστοι, όταν ρωτάς τόσες λεπτομέρειες, προσπερνάνε την ερώτηση και την υποβαθμίζουν, δίνοντας σου να καταλάβεις ότι δεν έχει σημασία γι ‘ αυτούς. Και φυσικά για το λόγο που προαναφέρθηκε. Γιατί μπορεί να σου έχουν πει άλλο ψέμα και να τους πιάσεις στα πράσα.

Ερώτηση 4η: Φαίνεσαι διαφορετικός; Συμβαίνει κάτι;

Αν κατηγορήσουν κάποιον άλλο για τη διάθεσή τους, είναι σημάδι απιστίας. Αν η συλλογιστική τους είναι εκτός του χαρακτήρα τους, είναι πάλι σημάδι απιστίας.
Σου υπενθυμίζουμε πάντα να μη φρικάρεις. Μιλάμε για σημάδια, όχι ατράνταχτα επιχειρήματα.

Ερώτηση 5η: Πώς ήταν στη δουλειά;

Αυτό συμβαίνει στις περιπτώσεις όπου ο σύντροφος εμπλέκεται ερωτικά με κάποιο άτομο από τη δουλειά. Αν μέχρι πρότινος σου μιλούσε για τη δουλειά και ξαφνικά δεν μιλάει ποτέ, είναι ύποπτο. Ναι, κάποιες φορές μπορεί να ήταν μεγάλη μέρα στη δουλειά, κάποιες μπορεί να διαπληκτίστηκε με κάποιον, αλλά αν παλαιότερα συνήθιζε να μιλάει και τώρα το έχει κόψει τελείως, είναι ύποπτο.

Μην ανοίξεις μία άσκοπη συζήτηση αν δεν έχετε παρατηρήσει ένα μοτίβο στη συμπεριφορά του. Αν ο σύντροφός σου ενεργεί ύποπτα μία ή δύο φορές, μην υποθέτεις έτσι απλά ότι σε απατά. Αλλά αν η αλλόκοτη συμπεριφορά αρχίζει και έχει ένα μοτίβο, απευθυνθύνσου του χωρίς να τον κατηγορείς, δες τι θα σου απαντήσει και πράξε αναλόγως.

ΠΗΓΗ: in2life