Life

5 πράγματα που δεν καθαρίζεις όσο συχνά θα έπρεπε στην κουζίνα

Ακούστε το άρθρο

Όσο τακτικός κι αν είναι κάποιος, υπάρχει πάντα κάτι που ξεφεύγει, είτε γιατί δεν υπάρχει αρκετός διαθέσιμος χρόνος είτε γιατί δεν καταλαβαίνουμε τη σπουδαιότητα του. Πάρε για παράδειγμα το καθάρισμα της κουζίνας, όσο συχνά κι αν νομίζεις ότι καθαρίζεις στην πραγματικότητα υπάρχουν πράγματα που αμελείς.

sfougari kouzinas

Το σφουγγάρι
Επειδή πάνω του βάζεις καθαριστικό, δεν σημαίνει ότι είναι καθαρό! Το χρησιμοποιείς για να απομακρύνεις βρωμιά και υπολείμματα τροφών άλλωστε. Ιδανικά, το ξεπλένεις καλά μετά από κάθε χρήση και φροντίζεις να το αλλάζεις κάθε εβδομάδα.

Το πλυντήριο πιάτων
Παρόμοια με το σφουγγάρι, επειδή λειτουργεί με απορρυπαντικό δεν σημαίνει ότι καθαρίζεται και το ίδιο. Υπολείμματα τροφών και άλατα που συσσωρεύονται με τον καιρό, όχι απλά κάνουν το πλυντήριο βρώμικο αλλά μπορεί να προκαλέσουν και βλάβες. Φρόντισε λοιπόν να το καθαρίζεις συχνά με τα κατάλληλα καθαριστικά που βρίσκεις στην αγορά και μην ξεχνάς να αναπληρώνεις το ειδικό αλάτι.

petsetes kouzinas

Τις πετσέτες
Τις κρατάς στον πάγκο μέχρι να βρωμίσουν αρκετά για να τις αλλάξεις ή τις αφήνεις στον κάδο με τα άπλυτα για μέρες. Μεγάλο λάθος! Οι πετσέτες της κουζίνας πρέπει να πλένονται κάθε δύο μέρες, καθώς όσο περνούν οι μέρες, βρέχεται και δεν στεγνώνει σωστά, υπάρχει κίνδυνος να αναπτυχθεί μούχλα.

Το καλαθάκι του γραφείου ή του σχολείου
Αν βάζεις το μεσημεριανό το δικό σου ή των παιδιών σε ειδικό τσαντάκι ή καλαθάκι κολατσιού και όχι σε χάρτινες τσάντες μίας χρήσεως, τότε εκτός από τα μπολάκια του φαγητού πρέπει να πλένεις και το καλαθάκι καθημερινά.

katharisma

Τον νεροχύτη
Δεν λέμε να φροντίζεις απλά να μην έχει μέσα άπλυτα πιάτα και ποτήρια, αλλά να πλένεις με καθαριστικό καθημερινά και τον ίδιο τον νεροχύτη. Μόνο έτσι θα είναι σίγουρο ότι είναι όντως καθαρός και δεν αναπτύσσονται βακτήρια.

via

Όλη η επικαιρότητα