5 προορισμοί για τους λάτρεις της σοκολάτας

sokolata.jpg

Για όλους εσάς τους φανερούς ή κρυφούς, αθεράπευτα σοκολατομανείς, το Travelkiki έψαξε και βρήκε πέντε προορισμούς με ένα κοινό αντικείμενο λατρείας: τη σοκολάτα!

Maison Cailler, Broc, Ελβετία

H Callier είναι αρχαιότερη μάρκα σοκολάτας της Ελβετίας και ο «τόπος του εγκλήματος» βρίσκεται στο χωριό Broc της Ελβετίας. Οι επισκέπτες μπορούν να ξεναγηθούν στους χώρους παρασκευής των προϊόντων και να επιδοθούν με την ψυχή τους σε δοκιμές γευσιγνωσίας!

Maya Chocolate, Tabasco, Μεξικό

Το Μεξικό είναι η γενέτειρα της σοκολάτας. Οι Μάγιας συνήθιζαν να πίνουν τη ζεστή τους xocoatl (σοκολάτα!) παχύρρευστη, αφρώδη και γλυκόπικρη, προσθέτοντας μικρές δόσεις από καυτερές πιπεριές. Ο ουρανίσκος των Ισπανών αποικιοκρατών δεν άντεχε την έντονη πιπεράτη γεύση, έτσι πρόσθεσαν ζάχαρη, γάλα και κανέλλα για να τη γλυκάνουν. Είτε έτσι, είτε αλλιώς, πρόκειται για την πιο αυθεντική ρευστή σοκολάτα που θα βρείτε πουθενά!

Βρυξέλλες, Βέλγιο

Η Παγκόσμια Πρωτεύουσα της Σοκολάτας, πατρίδα των δύο μεγαλύτερων σοκολατοβιομηχανιών του κόσμου, Godiva και Leonidas και βασίλισσα της πραλίνας! Με παραπάνω από 10 μουσεία και εκθεσιακούς χώρους, στις Βρυξέλλες θα βρείτε έναν ολόκληρο κόσμο φτιαγμένο από σοκολάτα, πασπαλισμένο με σκόνη κακάο και τριμμένα αμύγδαλα.

Hershey, Πενσιλβάνια

Τόση ήταν η γλύκα της σοκολάτας Hershey, που ολόκληρη η πόλη Derry Church της Πενσιλβάνια αποφάσισε να απαρνηθεί το όνομά της και να ονομαστεί Hershey! Μία πόλη μέσα στην πόλη, η «Chocolatetown, USA» διαθέτει έναν κανονικό Σοκολατένιο Κόσμο (Hershey’s Chocolate World), που δεν του λείπουν ούτε τα μουσεία (Hershey Story Museum) ούτε τα σπα (Chocolate Spa)!

Tain L’ Hermitage, Γαλλία

Στην καρδιά μίας χώρας παραδοσιακά συνδεδεμένης με την παραγωγή κρασιού, βρίσκεται η έδρα της σοκολάτας Valrhona. Η Valrhona φτιάχνεται με αγνά προϊόντα, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά έλαια του κακάο, χωρίς προσθήκη άλλων φυτικών ελαίων. Δοκιμάστε ή αγοράστε σοκολάτες μιας από τις μεγαλύτερες μάρκες του κόσμου – ή μάθετε πώς να τις φτιάχνετε κι εσείς, στη σοκολατο-σχολή École du Grand Chocolat!

Πηγή: travelkiki.com