Γυναίκα

5 ρεαλιστικές αποφάσεις για το 2020 που δεν είναι δύσκολο να πραγματοποιήσεις

Ακούστε το άρθρο

Με τόσο μεγάλη πίεση στις διακοπές, το τελευταίο πράγμα που χρειάζεσαι είναι ν’ αλλάξεις δραματικά τη ζωή σου λόγω του νέου έτους. Κοίταξε, μπορεί να έχουμε τη συνήθεια να θέλουμε να αλλάξουμε τη ζωή μας 360 μοίρες, αλλά ας είμαστε ρεαλιστές, δεν γίνεται ν’ αλλάξεις σε ένα χρόνο τη ζωή σου μόνο και μόνο επειδή άλλαξες ημερολόγιο στη τσάντα σου.

Γι΄αυτό η καλύτερη συμβουλή που μπορούμε να σου δώσουμε πριν από όλα, είναι να βάζεις ρεαλιστικούς και μικρούς στόχους έτσι ώστε να σιγουρευτείς ότι θα τους πετύχεις. Ψάξε για θετικές και πρακτικές αποφάσεις που μπορείς πραγματικά να κρατήσεις ολόκληρο το χρόνο και ακόμα πιο πέρα. Αναζήτησε συμβουλές προτού κάνεις τη δική σου “New year’s resolutions” λίστα για το 2020.

Διάβασε, λοιπόν, τις παρακάτω συμβουλές και δες ποιές μιλούν περισσότερο σε εσένα και στην καθημερινότητά σου.

Απόρριψε την ιδέα της τελειότητας 

“Οι άνθρωποι θα περιμένουν μέχρι να έρθει η κατάλληλη στιγμή, αλλά πραγματικά δεν χρειάζεται”, είπε η freedom coach, Tracy Treks. “Αν τοποθετήσεις την ιδέα της προόδου πάνω από την τελειότητα, έχεις το χώρο να κάνεις λάθη και ν’ αποτύχεις. Η αποτυχία, την οποία εγώ αντικαθιστώ μάλλον με τη λέξη “ανατροφοδότηση”, σου δίνει μια εικόνα για το τι δεν λειτουργεί, ώστε να μπορείς να καταλάβεις τι πρέπει να κάνεις για να γίνεις καλύτερη”.

Μάθε κάτι νέο κάθε μέρα

Η συγγραφέας και life coach Danielle Bayard Jackson προτείνει να θέσουμε ως στόχο να μαθαίνουμε κάτι νέο κάθε μέρα, ακόμα κι αν αυτό είναι τόσο απλό όσο το να προσθέσουμε μια νέα λέξη στο λεξιλόγιό μας. “Η λήψη εφαρμογών, όπως το Blinkist, ή η ακρόαση ενός επεισοδίου podcast 20 λεπτών, που ανακαλύπτει τα τρέχοντα γεγονότα, μπορεί να κρατήσει το μυαλό σου φρέσκο”, εξηγεί. “Και αν το εντάξεις στην καθημερινότητά σου, αυτός ο στόχος είναι πιο εύκολο να πραγματοποιηθεί”.

Περιορίστε την χρήση των social media

“Σταμάτησε να παίζεις στο τηλέφωνο και να κοιτάς χωρίς νόημα τα κοινωνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης. Σταμάτησε να παίζεις αυτό το παιχνίδι σύγκρισης – κυρίως στο Instagram – για το πως πρέπει να μοιάζει η ζωή σου. Η life coach, Kaitlyn Herman, προτείνει την εφαρμογή που την έχει ονομάσει “ο κανόνας των 30 λεπτών”. “Αυτός ο κανόνας επιβάλλει ότι μέσα στα πρώτα 30 λεπτά που ξυπνάς και τα τελευταία 30 λεπτά πριν κοιμηθείς, αφιερώνεις χρόνο στο να σκεφτείς και να εντοπίσεις τα προβλήματα της καθημερινότητάς σου. Βάλε το τηλέφωνο σου κάτω και κάθισε με ένα βιβλίο για να διαλογιστείς. ”

Λέγε “όχι” πιο συχνά

Υπάρχουν σίγουρα αρκετές φορές που έχεις γνέψει θετικά σε νέες και συναρπαστικές ευκαιρίες. Ο λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι συχνά “σπάνε” το New Year’s resolution είναι ότι λένε ναι σε πράγματα που δεν είναι πραγματικά σύμφωνοι με αυτό που λένε ότι θέλουν. Έτσι, λέγοντας “όχι” σε πράγματα και γεγονότα που δεν είναι ευθυγραμμισμένα με αυτό που πραγματικά θέλεις, θα είναι ο καθοριστικός παράγοντας εάν θα επιτύχεις τους στόχους του νέου έτους.

Αγάπησε τον εαυτό σου πρώτα 

Δεν χρειάζεται να είναι τόσο περίπλοκο και χρονοβόρο όσο φαίνεται. “Ο καθένας έχει χρόνο για να δώσει αγάπη στον εαυτό του”, υποστηρίζει ο Herman. “Αγόρασε λουλούδια, δημιούργησε μια μάσκα προσώπου, κάνε ένα χαλαρωτικό μπάνιο ή απλά χαλάρωσε και παρακολούθησε μια ταινία. Κάνε το έτος 2020 δικό σου.”

Ένας άλλος τρόπος για να γίνει αυτό είναι η άσκηση κάποιων θετικών σχολίων στον εαυτό σου, όπως “είμαι άξια”. “Θύμισε στον εαυτό σου καθημερινά πόσο όμορφη είσαι,” λέει ο Herman. “Ακόμη και τις μέρες που ίσως να μην το πιστεύεις, η δημιουργία καθημερινών κοπλιμέντων στο άτομό σου θα σε βοηθήσει να αυξήσεις την εμπιστοσύνη και τη συνολική σου διάθεση”.

via

Όλη η επικαιρότητα