Style

5 τρόποι για να είσαι ο πιο κομψός άνδρας στο δωμάτιο

Ακούστε το άρθρο

Κάθε άνδρας θέλει να είναι εκείνος ο τύπος που όταν μπαίνει σε ένα δωμάτιο αποπνέει σεβασμό και κάνει όλα τα βλέμματα να στρεφονται πάνω του. Για μερικούς αυτό είναι κάτι που τους βγαίνει απολύτως φυσικά και δεν χρειάζεται να δουλέψουν πολύ για να το πετύχουν, είναι σαν να γεννήθηκαν γνωρίζοντας πως να τραβήξουν την προσοχή, ενώ για άλλους τα πράγματα δεν είναι έτσι.

Οι περισσότεροι από εμάς πρέπει να δουλέψουμε αρκετά και να κάνουμε συγκεκριμένες ενέργειες για να μπορέσουμε να ανταγωνιστούμε τους “προικισμένους” ομολόγους μας μέσα σε ένα δωμάτιο, και ο πιο αποδεδειγμένος τρόπος για να το καταφέρουμε είναι το ντύσιμο μας.

Ακόμα και αν δεν έχετε όλα τα προσόντα, όπως το ύψος, τον σωματότυπο, ακόμα και τα μαλλιά, φορώντας ωραία ρούχα μπορείτε να επηρεάσετε θετικά τον τρόπο που σας βλέπουν οι άλλοι.

Δείτε παρακάτω 5 τρόπους για να είστε ο πιο κομψός άνδρας στο δωμάτιο

Πρέπει να έχετε το θάρρος να είστε ο πιο καλοντυμένος άντρας

Για μερικούς κάθε είδους αλλαγή δεν είναι και τόσο καλή ιδέα, και μάλιστα πολλοί την βρίσκουν τρομακτική, αλλά αν είστε αποφασισμένοι να ξεχωρίσετε και να στείλετε ένα θετικό μήνυμα στους άλλους, πρέπει να αναβαθμίσετε την γκαρνταρόμπα σας.

Σίγουρά στην αρχή μπορεί να νιώσετε λίγο άβολα, καθώς αν κάνετε μια απότομη αλλαγή μπορεί να λάβετε κάποια κοροιδευτικά σχόλια από τους συναδέλφους σας που δεν είχαν συνηθίσει να σας βλέπουν τόσο κομψούς. Η συμβουλή μας είναι να κάνετε αργά και σταθερά βήματα, και να δείτε που σίγουρα όλα αυτά τα σχόλια θα μετατραπούν σε φιλοφρονήσεις, οι οποίες θα σας δώσουν το θάρρος για να κάνετε μια πιο μόνιμη αλλαγή.

Αναβαθμίστε την προσωπική σας “στολή”

Όλοι έχουμε διαφορετική αίσθηση του γούστου και αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό. Αυτό που θα πρέπει να κάνετε είναι να βρείτε το look που ταιριάζει στο προσωπικό σας γούστο και όσο μπορείτε να το αναβαθμίσετε. Σκεφτείτε την εμφάνιση σας σαν μια προσωπική “στολη”, η οποία σας καθορίζει και προβάλλει όλα όσα αντιπροσωπεύετε.

Το πιο σημαντικό είναι τα ρούχα σας να έχουν καλή εφαρμογή και φυσικά να κρύβουν τις τυχόν ατέλειες σας. Για παράδειγμα ορισμένα σακάκια δίνουν την ψευδαίσθηση ότι έχετε ευρύτερους ώμους, ενώ κάποια χρώματα μποροούν να σας κάνουν να δείχνετε πιο ψηλοί ή λεπτοί. Extra tip: Το μαύρο μπορεί να σας κάνει να δείχνετε επιθετικοί, ενώ το μπλε μπορεί να σας κάνει να δείχνετε πιο αξιόπιστοι.

Βρείτε τι “δουλεύει” για εσάς

Ο μόνος τρόπος για να βρείτε τι λειτουργεί για εσάς είναι η εξάσκηση. Με τον όρο “εξάσκηση” εννοούμε να δοκιμάζετε συνεχώς ρούχα στον καθρέφτη, να προσθέτετε ή να αφαιρείτε πράγματα, με σκοπό να καταλήξετε σε ένα ωραίο αποτέλεσμα που δεν θα έχει θετικό αντίκτυπο στα μάτια σας, αλλά και στα μάτια των άλλων.

Να κάνετε την όλη διαδικασία του ντυσίματος εύκολη

Οι άνθρωποι έχουν την τάση να επιλέγουν συνήθως το εύκολο μονοπάτι, ωστόσο εάν θέλετε να δείχνετε κομψοί θα πρέπει να κάνετε μια συντονισμένη προσπάθεια, αλλά να είστε χαλαροί στην διαδικασία. Έτσι θα πρέπει να σχεδιάζετε από το προηγούμενο βράδυ τι πρόκειται να φορέσετε την επομένη, να γυαλίζετε τα παπούτσια σας και να έχετε τα ρούχα σας τακτοποιημένα στην ντουλάπα ανάλογα με την κάθε σεζόν, ωστέ να είναι προσβάσιμα.

Εφαρμογή, λειτουργικότητα, ποιότητα

Το έχουμε αναφέρει αρκετές φορές ότι οι άνδρες πρέπει να ακολουθούν ορισμένους κανόνες για να δείχνουν κομψοί. Καταρχήν η εφαρμογή είναι ο πρώτος και πιο βασικός κανόνας, καθώς δεν έχει νόημα να φοράτε ωραία ρούχα αν δεν έχουν καλή εφαρμογή. Εαν ένα ένδυμα είναι πολύ μεγάλο ή μικρό, πολύ μακρύ ή κοντό, σίγουρα θα χαλάσει την εμφάνιση σας.

Το δεύτερο είναι η λειτουργικότητα, καθώς τα ρούχα σας θα πρέπει να είναι κατάλληλα για κάθε περίσταση. Τέλος, θα πρέπει να δίνετε μεγάλη προσοχή στα υφάσματα, καθώς τα ρούχα υψηλής ποιότητας, όχι μόνο τείνουν να φαίνονται καλύτερα, αλλά διαρκούν και περισσότερο.

via

Όλη η επικαιρότητα