Γυναίκα

5 βήματα για τέλειο γαλλικό μανικιούρ στο σπίτι

nyxia.jpg
Ακούστε το άρθρο

Τίποτα δεν συμπληρώνει καλύτερα μια κομψή εμφάνιση, όσο τα περιποιημένα νύχια. Κι επειδή οι περισσότερες γυναίκες δεν θέλουν να δείχνουν στημένες, αλλά περιποιημένες, προτιμούν το γαλλικό μανικιούρ.

Για να το πετύχεις, πρέπει να μην έχεις τα νύχια σου κομμένα πολύ κοντά, αλλά να περισσεύει λίγη άκρη. Βάφεις τις άκρες με λευκό χρώμα και το υπόλοιπο νύχι σε διάφανο ροζ ή απαλό μπεζ.

Δεν χρειάζεται να είσαι επαγγελματίας μανικιουρίστα για να το πετύχεις. Αρκούν κάποιες σωστές οδηγίες.

Τι θα χρεiαστείς

  • Ένα σετ για γαλλικό μανικιούρ ή
  • Λευκό βερνίκι νυχιών
  • Διάφανο ροζ ή απαλό μπεζ βερνίκι
  • Διαφανές βερνίκι για βάση
  • Γυαλιστερό βερνίκι για το φινίρισμα
  • Αυτοκόλλητα για γαλλικό (προαιρετικά)
  • Χάρτινη λίμα
  • Ξυλάκι και πενσάκι για πετσάκια (προαιρετικά)

Πώς θα το πετύχεις

Βήμα πρώτο:

Ξέβαψε καλά τα νύχια σου. Δώσε τους το σχήμα που σου αρέσει με χάρτινη λίμα, με κατεύθυνση από το άκρο του νυχιού προς το κέντρο. Αν έχεις πετσάκια ή παρωνυχίδες, σπρώξε τα πετσάκια με το ειδικό ξυλάκι και κόψε μόνο ό,τι περισσεύει απ’ τις παρωνυχίδες, με προσοχή να μην τραυματίσεις το δάχτυλο. Καλύτερα ακόμη αν κάνεις τη διαδικασία αυτή μετά το ντους, ώστε να έχει μαλακώσει το δέρμα.

Βήμα δεύτερο:

Αν τα νύχια σου είναι αδύναμα, βάλε σκληρυντικό βερνίκι βάσης. Αν είναι σε καλή κατάσταση, προτίμησε απλό βερνίκι βάσης και περίμενε να στεγνώσουν τελείως.

Βήμα τρίτο:

Βάψε προσεκτικά μόνο τις άκρες των νυχιών με το λευκό βερνίκι και άφησέ τα να στεγνώσουν καλά. Για να μην σου γίνει πολύ έντονη η γραμμή, είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσεις πινελάκι με λεπτή μύτη, το οποίο θα σύρεις πάνω στην μύτη του νυχιού με μια συνεχόμενη σταθερή κίνηση από τη μια άκρη στην άλλη.

Αν χρησιμοποιήσεις τα ειδικά αυτοκόλλητα-οδηγούς για το γαλλικό, κόλλησε το καθένα προσεκτικά σε κάθε νύχι, ώστε να καλύπτει τη βάση του νυχιού και να σχηματίζει καμπύλη εκεί που έχει και το νύχι καμπύλη. Μπορεί να χρειαστεί να ψαλιδίσεις τα αυτοκόλλητα για να ταιριάξουν τέλεια με το νύχι σου. Επίσης, μην τα κολλήσεις πολύ σφιχτά γιατί μετά θα χρειαστεί να τα βγάλεις.

Βήμα τέταρτο:

Αφού στεγνώσουν καλά οι άκρες, αν χρησιμοποίησες αυτοκόλλητα αφαίρεσε τα προσεκτικά. Μετά πέρασε ολόκληρο το νύχι με το ροζ ή το μπεζ βερνίκι. Εάν θες, πέρασε άλλο ένα χέρι το χρώμα αφού στεγνώσει καλά πρώτα το πρώτο στρώμα.

Βήμα πέμπτο:

Τελείωσε με το διαφανές βερνίκι για λάμψη. Θα δώσει εκτυφλωτικό χρώμα στα νύχια σου και θα το βοηθήσει να αντέξει περισσότερο!

Πηγή: womenonly.gr

Όλη η επικαιρότητα