Ψυχαγωγία

5 τέλειες μίνι σειρές που βλέπονται σαν ταινίες

Ακούστε το άρθρο

Θέλετε να ξεκινήσετε μια σειρά, αλλά δεν έχετε τρεις ζωές να διαθέσετε; Εμείς είμαστε εδώ. Κι έχουμε έξι πολύ μίνι σειρές που βλέπονται νεράκι.

The Little Drummer Girl

Τη θυμάστε εκείνη την σειρά για την οποία το BBC τσακωνόταν με το ΚΑΣ πέρυσι; Άξιζε τον κόπο ο σαματάς, και όχι μόνο γιατί οι σκηνές στην Ακρόπολη βγήκαν φαντασμαγορικές. Η σειρά που βασίστηκε στο βιβλίο του Τζον Λε Καρέ αφηγείται σε έξι 55λεπτα επεισόδια την ιστορία μιας βρετανίδας ηθοποιού που στρατολογείται από τις μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ για να εισχωρήσει σε μια παλαιστινιακή οργάνωση που δολοφονεί υψηλά ιστάμενους Ισραηλινούς στα 70s. Πρωταγωνιστούν οι Alexander Skarsgård, Michael Shannon και Florence Pugh, σε ένα ερμηνευτικό ρεσιτάλ που περνά από το δεν-συμπαθώ-κανέναν-τους στο όλοι-δίκιο-έχουν, σαν κλασικός Λε Καρέ.

Trotsky

Η έκπληξη στις μίνι σειρές για φέτος (για το 2017, για την ακρίβεια, αλλά φέτος αποφάσισε να περάσει τα σύνορα της χώρας της) μας ήρθε από τη Ρωσία, το πρώτο κανάλι της οποίας εξέπληξε και τον εαυτό του γυρίζοντας σειρά –και μάλιστα απολαυστική− για τον βίο και την πολιτεία του Λέοντα Τρότσκι. Η σειρά ξεκινά με τον Τρότσκι στο Μεξικό να αφηγείται την ζωή του σε έναν νεαρό δημοσιογράφο τη Νύχτα των Νεκρών, λίγο πριν την πρώτη απόπειρα δολοφονίας του. Μέσα από διαδοχικά flashback, στη Ρωσία, τη Γεωργία, το Παρίσι και αλλού, μαθαίνουμε κι εμείς πώς ξεκίνησαν όλα –και απολαμβάνουμε το ασύμμετρο μουσάκι του Βλαδίμηρου Λένιν (συγνώμη για την ιεροσυλία, αλλά ο Evgeniy Stychkin που τον υποδύεται είναι ανατριχιαστικά ίδιος).

Sharp Objects

Αν και αποκλείεται να μην την έχεις ακουστά, καθότι αυτή η σειρά του HBO έκανε χαμό ήδη από τη στιγμή που ανακοινώθηκε, ας φρεσκάρουμε τη μνήμη σου: Βασισμένη στο βιβλίο της Τζίλιαν Φλυν του Gone Girl, η σειρά αφηγείται σε 8 ωριαία επεισόδια την ιστορία μιας ρεπόρτερ με ψυχολογικά προβλήματα και παιδικά τραύματα, η οποία επιστρέφει στη γενέτειρά της για να καλύψει έναν ανατριχιαστικό φόνο. Πρωταγωνιστούν οι υπέροχες Amy Adams και Patricia Clarkson, που βραβεύτηκε και με Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία της.

Escape at Dannemora

Βασισμένη σε ένα πραγματικό γεγονός που συνέβη το 2015 στις φυλακές Clinton της Νέας Υόρκης, αυτή η σειρά 7 επεισοδίων του Showtime αφηγείται την ιστορία μιας υπαλλήλου σωφρονιστικού ιδρύματος που εμπλέκεται ερωτικά με δύο κρατούμενους… και τους βοηθά να αποδράσουν. Πρωταγωνιστούν οι πάντα καταπληκτικοί Benicio Del Toro και Patricia Arquette, η οποία βραβεύτηκε και με Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία της.

A Very English Scandal

Τον θυμάστε τον Jeremy Thorpe; Πιθανότατα όχι. Ήταν ο βρετανός πολιτικός που κατηγορήθηκε τον Μάιο του 1979 για την απόπειρα δολοφονίας του συντρόφου του και, παρ’ όλο που στο δικαστήριο αθωώθηκε, στη συνείδηση του κόσμου στιγματίστηκε για πάντα ως ένοχος, γεγονός που του στοίχισε την πολιτική του καριέρα. Η Βικιπαίδεια, βέβαια, αναφέρει ότι τα τελευταία χρόνια της ζωής του το κόμμα του έκανε προσπάθειες να αποκαταστήσει την υπόληψή του, προβάλλοντας το έργο του ως διεθνιστή, υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πολέμιου του Απαρτχάιντ. Μέχρι και ο ίδιος ο Hugh Grant επιστρατεύτηκε να αναλάβει τον ρόλο του σε αυτή την μίνι σειρά των τριών ωριαίων επεισοδίων στην οποία ο Ben Whishaw του Αστακού υποδύεται τον παρ’ ολίγον δολοφονημένο εραστή.

Collateral

Όσα ποτέ δεν ήξερες ότι ήθελες να μάθεις για την διακίνηση ανθρώπων στο παγκοσμιοποιημένο μας χωριό, σε μια απολαυστική βρετανική σειρά τεσσάρων ωριαίων επεισοδίων που βλέπονται μονορούφι. Η υπόθεση ξεκινά από τον τυχαίο φαινομενικά φόνο ενός ντελιβερά, τον οποίο φόνο ερευνά η πάντα απολαυστική Carey Mulligan, πέφτοντας συνέχεια πάνω σε μυστικά και συγκαλύψεις που φτάνουν πολύ ψηλά στην κλίμακα της βρετανικής ιεραρχίας. Η σειρά μεταφράστηκε για κάποιο λόγο «4 Ημέρες» (ο τίτλος στα αγγλικά σημαίνει βασικά παράπλευρος/η, όπως στην περίπτωση της απώλειας).

Όλη η επικαιρότητα