Ηλεία

58η Διεθνής Σύνοδος για νέους μετέχοντες: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κήρυξε την έναρξη

Ακούστε το άρθρο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος κήρυξε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την έναρξη των εργασιών της 58ης Διεθνούς Συνόδου για Νέους Μετέχοντες που θα διεξαχθεί στην Αρχαία Ολυμπία ως τις 30 Ιουνίου.

Η Σύνοδος έχει θέμα «Ο Αθλητής ως Πρότυπο» και ειδικό θέμα: «Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει ένας Ολυμπιακός αθλητής προκειμένου να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του ως προτύπου» και τις εργασίες της θα παρακολουθήσουν 170 νέοι και νέες από 90 χώρες.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρος Κούβελος επισήμανε «Ο ρόλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας μέσα στο Ολυμπιακό Κίνημα είναι η συντήρηση και η ενδυνάμωση της Ολυμπιακής Παιδείας και η διάδοση με κάθε πρόσφορη δράση των Αξιών και των Ιδεωδών του Ολυμπισμού, προκειμένου να αποφευχθεί κάθε παρεκτροπή από τις βασικές Αρχές του. Αυτό οραματίστηκε ο Pierre de Coubertin, αυτό μας ανέθεσε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή να κάνουμε και αυτό προσπαθούμε μεθοδικά να υλοποιήσουμε»

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης τόνισε «Στην εποχή μας, την εποχή των social media, είναι εξαιρετικά εύκολο κάθε ενέργεια και πληροφορία να φτάνει άμεσα στον ενδιαφερόμενο. Είναι πλέον κανόνας, άνθρωποι, όπως οι κορυφαίοι αθλητές παγκοσμίως, να συγκεντρώνουν μεγάλο ενδιαφέρον για τη δράση τους, γεγονός που συνιστά μια νέα πρόκληση στην προσπάθεια να φανούν συνεπείς στην εκπλήρωση της εν λόγω υποχρέωσής τους. Άλλωστε, ο Ολυμπισμός δεν είναι μόνο άθληση και συναγωνισμός, αλλά και φιλοσοφία ζωής, ένα σύστημα αξιών, με τους αθλητές να αποτελούν παράδειγμα και να συμβάλουν με τη στάση τους στην προσπάθεια για ένα καλύτερο μέλλον».

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος στο χαιρετισμό του ανέφερε «Αγαπητοί νέες και νέοι, φίλοι μας από όλο τον κόσμο. Τις επόμενες ημέρες της ζωής, στο περιβάλλον που γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, εσείς θα αναλάβετε το ιδιαιτέρως σημαντικό έργο της διάδοσης των Ολυμπιακών αξιών, προκειμένου να δημιουργήσετε τις βάσεις για ένα καλύτερο αύριο, με σεβασμό στο συνάνθρωπο και πίστη στην ειρήνη και τη Δημοκρατία»

Το μήνυμα του Προέδρου της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ μετέφερε το επίτιμο μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Λάμπης Νικολάου.

Βραβεύσεις

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε απονομή της τιμητικής διάκρισης «Δελφοί» της ΔΟΑ, στον κ. Μπάρι Μάϊστερ, μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για τη Νέα Ζηλανδία, ενώ απονεμήθηκε η τιμητική διάκριση «Αθηνά», στην Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ιαπωνίας.

Επίσης η τιμητική διάκριση «Αθήνα» δόθηκε στον Καθηγητή Δρα Stephen G. Miller, τέως πρόεδρο του Συλλόγου για την αναβίωση των Νεμέων Αγώνων, Ομότιμο Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Μπέρκλεϊ στις ΗΠΑ και τέως Διευθυντή της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα.

Τέλος, η τιμητική διάκριση «Ολυμπία» απονεμήθηκε στον Καθηγητή Δρα Ingomar Weiler, Ομότιμο Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Καρλ Φρανζενς του Γκρατζ στην Αυστρία.

Τα μουσικά μέρη της εκδήλωσης ερμήνευσε η Παιδική Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής υπό τη διεύθυνση της Kωνσταντίνας Πιτσιάκου και τη συνόδευσε η πιανίστα Ειρήνη Αντωνιάδου. Tην προσαρμογή για παιδική χορωδία του Ολυμπιακού και Εθνικού Ύμνου έχει πραγματοποιήσει ο Γιάννης Μπελώνης.

Έδωσαν το «παρών»

Στην Τελετή Έναρξης παρέστησαν – εκτός των προαναφερθέντων – ο Γενικός Γραμματέας Μανώλης Κολυμπάδης, ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «PyeongChang 2018» Lee Hee Beom, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη, μέλη της Ολομέλειας της ΕΟΕ και πολλές προσωπικότητες από τον αθλητικό, πολιτικό και καλλιτεχνικό χώρο.

Λεζάντες

  1. Ο Πρόεδρος της ΔΟΑ Ισίδωρος Κούβελος στην Τελετή Έναρξης των εργασιών της 58ης Συνόδου της ΔΟΑ για Νέους Μετέχοντες
  2. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος με τον Πρόεδρο της ΕΟΕ Σπύρο Καπράλο
  3. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης με τον κ.Κούβελο και τη σύζυγό του, Βουλευτή της Ν.Δ κα Μπακογιάννη

Όλη η επικαιρότητα