5η Λευκή Νύχτα: Όλοι οι δρόμοι απόψε οδηγούν στη Κυπαρισσία!

Σε εμπορικό πόλο της Πελοποννήσου έχει μετατραπεί από χθες η Κυπαρισσία, καθώς πλήθος πολιτών έχει κατακλύσει την περιοχή λόγω της αποψινής 5ης Λευκής Νύχτας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Τα καταστήματα της Κυπαρισσίας θα είναι ανοιχτά από τις 8 το απόγευμα και θα έχουν προσφορές και εκπτώσεις σε είδη και της καλοκαιρινής σεζόν, ενώ ο εμπορικός σύλλογος της πόλης έχει προγραμματίσει πλήθος συνοδευτικών εκδηλώσεων με συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και διάφορα άλλα δρώμενα.

«Συμμετέχουν 130 εμπορικά καταστήματα, τα οποία θα είναι ανοιχτά ως το ξημέρωμα, με μεγάλες προσφορές. Παράλληλα, θα έχουμε οκτώ μουσικά σχήματα στη Λευκή Νύχτα, ζογκλέρ, θεατρικές παραστάσεις και πολλές άλλες εκπλήξεις. Συνδυάζουμε καλές τιμές με ποικιλία προϊόντων, για αυτό και είναι πολύ καλή ευκαιρία να έρθει κάποιος επισκέπτης να δει την όμορφη πόλη μας, να περπατήσει στην αγορά της και να κερδίσει χρήματα ψωνίζοντας», δήλωσε στην εκπομπή «Μεσημέρι Μαζί» της ΟΡΤ ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας, Δημήτρης Τερζής, και πρόσθεσε ότι θα υπάρχουν και ειδικά κιόσκια με τοπικούς παραγωγούς που θα εκθέτουν παραδοσιακά προϊόντα.

Στο πλαίσιο της Λευκής Νύχτας, ο Εμπορικός Σύλλογος διοργανώνει ψηφοφορία για την καλύτερη βιτρίνα της πόλης, δίνοντας επιπλέον κίνητρο στους εμπόρους να επιμεληθούν περισσότερο την εικόνα των καταστημάτων τους.

«Πέρυσι φτάσαμε στους 11.000 επισκέπτες, διπλασιάζοντας ουσιαστικά τον πληθυσμό μας στη Λευκή Νύχτα. Φέτος περιμένουμε ακόμα περισσότερο κόσμο από αρκετές περιοχές της Πελοποννήσου αλλά και από την Αθήνα. Μας επισκέπτονται πολίτες της Ηλείας, της Αχαΐας, της Αρκαδίας, της Κορίνθου, κ.ά.», επισήμανε ο κ. Τερζής και πρόσθεσε ότι οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν από χθες με τον 23ο Γύρο της Κυπαρισσίας, όπου συμμετείχαν πάνω από χίλια άτομα, ενώ αύριο θα τερματίσουν στην περιοχή οι συμμετέχοντες στο Hellas Rally.

Όπως επισήμανε ο κ. Τερζής, το εγχείρημα της Λευκής Νύχτας βασίζεται κατά κύριο λόγο στην αυτοοργάνωση των εμπόρων, καθότι η προετοιμασία ξεκινά από τον χειμώνα. Την εκδήλωση στηρίζουν η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο δήμος Τριφυλίας και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας.