Χωρίς κατηγορία

62χρονος από το Αγρίνιο έχασε τη ζωή του μετά από λάθος ιατρική διάγνωση

Ακούστε το άρθρο

Τραγικό τέλος είχε ένας 62χρονος, παππούς τριών εγγονιών από το Αγρίνιο ο οποίος έχασε τη μάχη με τη ζωή λόγω της λάθος διάγνωσης που έκαναν οι γιατροί του νοσοκομείου Αγρινίου.

Ο 62χρονος συνταξιούχος οικοδόμος Αθανάσιος Νικολόπουλος στις 9 Αυγούστου ένιωσε έντονους πόνους στην κοιλιακή χώρα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Αγρινίου.

Εκεί οι γιατροί του διέγνωσαν κολικό εντέρου και του έδωσαν την ενδεδειγμένη αγωγή. Ωστόσο, οι πόνοι δεν υποχωρούσαν και έτσι ο 62χρονος πήγε πάλι στο νοσοκομείο και την Πέμπτη 10 Αυγούστου και την Παρασκευή 11 Αυγούστου.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν οι γιοί του στο agriniopress.gr οι γιατροί έκαναν υπέρηχο στον συνταξιούχο που δεν έδειξε κάτι και του χορηγήθηκε καθαρτικό και υπόθετα, που φαίνεται πως επιβάρυναν ακόμα περισσότερο την κατάστασή του.Μάλιστα, την Τρίτη ημέρα της επίσκεψής του οι γιατροί του χορήγησαν ορό και του έδωσαν παυσίπονες ενέσεις.

Δύο ημέρες μετά, την Κυριακή 13 Αυγούστου, η κατάσταση του 62 χρονου χειροτέρεψε και ξαναμπήκε στο νοσοκομείο με αφόρητους πόνους και πρήξιμο. Έπειτα από αξονική που του έκαναν, διαπιστώθηκε από τους γιατρούς πως υπάρχει «νεκρό κομμάτι» εντέρου που πρέπει να αφαιρεθεί. Ωστόσο, το νοσοκομείο δεν είχε διαθέσιμο κρεβάτι ΜΕΘ και οι συγγενείς του τον μετέφεραν στην Πάτρα με δικό τους μέσο μιας και δεν τους διατέθηκε ασθενοφόρο.

Η οικογένεια έφτασε στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας στις 21:00 το βράδυ της Κυριακής, οπότε και έγινε αμέσως αντιληπτή η σοβαρότητα της κατάστασης με αποτέλεσμα ο άτυχος άντρας να μπει επειγόντως στο χειρουργείο, δυο ώρες μετά. Στη μέση της επέμβασης ο αναισθησιολόγος ενημέρωσε την οικογένεια ότι η κατάστασή του ήταν πολύ σοβαρή μιας και είχε βρεθεί πύον και κόπρανα στην κοιλιά, υπήρχε δηλαδή πολύ υψηλό μικροβιακό φορτίο και σηψαιμία.

Τα παιδιά του στη δήλωση που έκαναν στο agriniopress.gr για το περιστατικό ανέφεραν πως «Ουσιαστικά έσπασε η σκωληκοειδίτιδα, προκλήθηκε περιτονίτιδα και όλες αυτές τις μέρες γιατροί του νοσοκομείου του Αγρινίου μας μιλούσαν για κολικό και μας καθησύχαζαν. Θεωρούμε πως υπήρχε βαρύτατη αμέλεια εκ μέρους των ιατρών που παρακολούθησαν τον πατέρα μας στο Αγρίνιο. Στην Πάτρα φτάσαμε πολύ αργά, οι γιατροί στον Άγιο Ανδρέα δεν πίστευαν στα μάτια τους. Μας είπαν πως δεν είναι δυνατόν να τους έρχονται τέτοια περιστατικά από το Αγρίνιο…» δηλώνοντας παράλληλα αποφασισμένοι να μην αφήσουν έτσι το γεγονός, μιας και θεωρούν πως όλα όσα συνέβησαν στο Αγρίνιο, οδήγησαν τελικά στον θάνατο τον πατέρα τους.

Στις 24 του Αυγούστου η κατάσταση του στη ΜΕΘ παρουσίασε επιδείνωση και τελικά ο 62χρονος εξέπνευσε στις 30 Αυγούστου.

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε μέσα από την καρδιά μας τους ιατρούς και το προσωπικό του νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας της Πάτρας για την αντιμετώπισή τους και τις προσπάθειές τους να σωθεί ο πατέρας μας. Δυστυχώς δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για το Αγρίνιο. Ο πατέρας μας εδώ, αντιμετωπίστηκε με προχειρότητα, πιστεύουμε πως υπήρχαν αδράνεια και λάθη, πέρα από την εξοργιστική συμπεριφορά κάποιων. Θα κινηθούμε νομικά σε βάρος όλων όσων θεωρούμε υπεύθυνους και αυτό το κάνουμε για τη μνήμη του αδικοχαμένου πατέρα μας, που ευχόμαστε να είναι το τελευταίο θύμα αυτών των καταστάσεων», συμπληρώνουν οι στενοί συγγενείς του Αθανάσιου Νικολόπουλου.

Όλη η επικαιρότητα