Αθλητισμός

6ο Διεθνές Σχολείο ΠΣΑΤ: Φινάλε με σπουδαίες προσωπικότητες και σημαντικές ομιλίες

Ακούστε το άρθρο

Με σπουδαίους ομιλητές από την Ελλάδα και την Κύπρο και άκρως ενδιαφέρουσες εισηγήσεις ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 6ου Διεθνούς Σχολείου του ΠΣΑΤ που πραγματοποιήθηκε στην Αρχαία Ολυμπία από τις 28 Ιουνίου μέχρι και χθες το μεσημέρι.

Την αρχή έκανε  ο Αλέξανδρος Τζέκης που παρουσίασε τη Διδακτορική Διατριβή του με τίτλο «Ο Τύπος σε κρίση, η περίπτωση των ελληνικών αθλητικών εφημερίδων» ενώ στη συνέχεια ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Αθλητικογράφων Κύπρου, Μικαέλο Παπαδάκης αναφέρθηκε στο «Πώς η Κύπρος επιμηκύνει την τουριστική περίοδο, επενδύοντας στον αθλητικό τουρισμό».

Λίγο μετά τις 10 π.μ., τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος του ΠΣΑΤ, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος ο οποίος μίλησε για την «Διεθνή Ημέρα Αθλητικών Συντακτών – AIPS», προτού ο Αντιπρόεδρος Διεθνούς Ένωσης Αθλητικών Συντακτών AIPS Γιάννης Δάρας, αναφερθεί στα «Δημοσιογραφικά Βραβεία AIPS»

Στη συνέχεια, ο Διευθύνων Σύμβουλος της DATA RC Δημήτρης Άσπρος παρουσίασε το  Πρόγραμμα ΠΣΑΤ-ΕΣΠΑ «Καινοτόμες Δράσεις Κατάρτισης και Πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων εργαζομένων στις ψηφιακές τεχνολογίες και στη διαχείριση Ολυμπιακών Εκδηλώσεων».

Πριν πέσει η αυλαία του 6ου Διεθνές Σχολείου οι Ερευνητές Σπηλιόπουλος Παναγιώτης (Δημοσιογράφος, καθηγητής Φυσικής Αγωγής, Διδάσκων), Τσιγγίλης Νικόλαος (Επίκουρος Καθηγητής Μεθοδολογίας και Ψυχομετρίας Κοινωνικών Επιστημών) και Καλλίρης Γεώργιος (Καθηγητής Τεχνολογίας των ΜΜΕ, Διευθυντής εργαστηρίου Ηλεκτρονικών ΜΜΕ, Αναπληρωτής πρόεδρος), του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης ανέλυσαν την έρευνα «Ο Βασιλιάς των πρωτοσέλιδων και οι λοιποί … φτωχοί συγγενείς του Ελληνικού Αθλητικού Τύπου. Μια ανάλυση περιεχομένου για το 2016».

Λίγο μετά τις 12 μ.μ. οι εργασίες ολοκληρώθηκαν και το ραντεβού ανανεώθηκε για το ερχόμενο καλοκαίρι και το 7ο Σχολείο.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου θέλει να ευχαριστήσει τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία για την παραχώρηση των εγκαταστάσεων στην Αρχαία Ολυμπία, καθώς και τον Αντύπα Σηφάκη και το MILLENNIUM TRAVEL CENTER για την ευγενική παραχώρηση του λεωφορείου με το οποίο θα γίνει η μετακίνηση από την Αθήνα στην Αρχαία Ολυμπία.

H Ο.E. των Μεσογειακών στο σχολείο του ΠΣΑΤ στην Αρχ. Ολυμπία

Στελέχη της Οργανωτικής Επιτροπής των ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων Πάτρα 2019 βρέθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία όπου και παρουσίασαν την πορεία προετοιμασίας της διοργάνωσης στο Σχολείο Αθλητικών Συντακτών του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) που ξεκίνησε την Παρασκευή και ολοκληρώθηκε σήμερα.  Συγκεκριμένα, ο διευθυντής Αθλημάτων και Εγκαταστάσεων της Ο.Ε. Γιώργος Μπεμπέτσος μίλησε για «Τα αθλήματα και τις αγωνιστικές εγκαταστάσεις της Πάτρα 2019» και για τα «Αθλήματα παραλίας: Η επανάσταση στον αθλητισμό», ενώ ο διευθυντής υπηρεσιών Τύπου και Media Σπύρος Μπουλής ανέλυσε το θέμα «II Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες Πάτρα 2019 & Στρατηγική Media».

Για τη νέα εποχή στους Μεσογειακούς Αγώνες μίλησε ο γενικός γραμματέας της Διεθνούς Ένωσης Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ) Ιάκωβος Φιλιππούσης , του οποίου η εισήγηση είχε τίτλο  «Μεσογειακοί Αγώνες: Ο ρόλος & οι προκλήσεις της νέας εποχής». Επιπλέον, παρών από πλευράς της Ο.Ε. Πάτρα 2019 ήταν και ο διευθυντής Τεχνολογίας Στρατής Τέλλογλου, ενώ ανάμεσα στους εισηγητές του σχολείου ήταν τα στελέχη του γραφείου Τύπου της Ο.Ε. Βασίλης Σκουντής με θέμα «Τριγυρίζοντας στους Ολυμπιακούς Αγώνες: ο ρόλος του δημοσιογράφου από διάφορα πρίσματα» και Σωτήρης Τριανταφύλλου με θέμα «Mega events και νέα επιχειρηματικά μοντέλα στα Media».

Τα στελέχη της Ο.Ε. των ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων είχαν επίσης στη διάρκεια του Σχολείου στην Αρχαία Ολυμπία επαφές με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Olympic Broadcasting Services Γιάνη Εξαρχο και το στέλεχος του Olympic Channel Κώστα Βερνίκο.

Όλη η επικαιρότητα