6ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου: Κι έζησαν αυτοί καλά…στο Κινηματογραφικό Παραμύθι

Ένα κινηματογραφικό… παραμύθι, ζουν οι μαθητές και εκπαιδευτικοί από τα σχολεία της Δανίας, της Ισλανδίας και της Ισπανίας, που αυτές τις ημέρες βρίσκονται στην Ηλεία. Ένα…παραμύθι, σαν αυτά που τελειώνουν με τη φράση «Happily ever after – Κι έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα», όπως ακριβώς είναι και ο τίτλος του Ευρωπαϊκού Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Erasmus +» που υλοποιούν με τη συνεργασία (και τον συντονισμό) του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου.

Η πρώτη συνάντηση για τον φετινό 2ο και τελευταίο χρόνο του προγράμματος (σ.σ ξεκίνησε τον Σεπτέμβρη του 2016 και θα ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2018) έγινε στον Πύργο και οι οικοδεσπότες – Διεύθυνση και εκπαιδευτικοί της Ομάδας Erasmus του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου – φρόντισαν η συνάντηση να πραγματοποιηθεί τις ημέρες διεξαγωγής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους. Κι αυτό γιατί, οι γνώσεις και οι εμπειρίες που θα αποκτήσουν οι συμμετέχοντας στις δράσεις του Φεστιβάλ, θα είναι πολύτιμες για την δική τους τελική «έκθεση» του προγράμματος, που θα έχει τη μορφή Κινηματογραφικής Ταινίας μικρού μήκους, με πρωταγωνιστές τους μαθητές των τεσσάρων σχολείων. Η ταινία θα υποβληθεί και θα προβληθεί και στο επόμενο 21ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου, τον Δεκέμβριο του 2018.

Στις δράσεις του Φεστιβάλ

Η ατυχής συγκυρία της αναστολής λειτουργίας του 6ου Δημ. Σχολείου Πύργου – λόγω πτώσης σοβάδων – τις ημέρες της φιλοξενίας των ξένων αποστολών, μπορεί να άγχωσε προς στιγμήν τους οικοδεσπότες, αλλά με τη βοήθεια και συνεργασία τόσο των ανθρώπων του Φεστιβάλ όσο και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, όλα εξελίσσονται όπως πρέπει.

Από το Σάββατο, οπότε και ξεκίνησε η άφιξη των αποστολών, μέχρι σήμερα, παρακολούθησαν την τελετή έναρξης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου, έχουν παρακολουθήσει κάποιες από τις προβολές των ταινιών και έχουν συμμετάσχει σε εκπαιδευτικά εργαστήρια, ενώ η τελετή αποδοχής έγινε στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, ενώ και χθες – κατά την επίσκεψή τους στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου – μια από τις εκπαιδευτικές δράσεις των παιδιών, φιλοξενήθηκε εκεί.

Συνάντηση με τον Δήμαρχο κ.Λιατσή

Χθες το πρωί, οι 19 μαθητές – που φιλοξενούνται σε σπίτια οικογενειών συμμαθητών τους από το 6ο Δημ. Σχολείο Πύργου, και οι 6 εκπαιδευτικοί από τα σχολεία των τριών συνεργαζόμενων χωρών, συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς του 6ου Δημ. Σχολείου Πύργου Κατερίνα Τουμπέκη (συντονίστρια), Ευγενία Παπανικολάου, Γιάννα Κρεστενίτη, Ελένη Τσιρώνη, Μαίρη Τζεβελέκου, Κατερίνα Μπελελή, Λάμπρος Τσακριλής, Διονυσία Κωβαίου, Γιώργος Τσουράς αλλά και από την Διευθύντρια Ελένη Κουνέλη, επισκέφθηκαν το Δημαρχείο Πύργου και ξεναγήθηκαν στις αίθουσες του Δημοτικού Συμβουλίου και των Λαογραφικών στοιχείων. Νωρίτερα, είχαν γίνει δεκτοί από τον Δήμαρχο Πύργου Γαβρίλη Λιατσή, ο οποίος τους συνάντησε στο γραφείο του, τους μίλησε για την πόλη και την ιστορία της αλλά και για τα χαρακτηριστικά του Δήμου Πύργου, απάντησε στις ερωτήσεις τους και τους προσέφερε αναμνηστικές κάρτες του Δημαρχείου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τους, οι μαθητές πραγματοποίησαν εργασίες, με θέμα την ταινία «Γουέντι» που είχαν παρακολουθήσει νωρίτερα στο Θέατρο «Απόλλων».

Η φιλοξενία τους στο Δημαρχείο, ολοκληρώθηκε με γλυκά κεράσματα.

Γνωρίζοντας την Ηλεία

Αντίστοιχη είναι και η φιλοξενία που έχουν όμως οι επισκέπτες αυτές τις ημέρες στην Ηλεία, αφού τόσο οι μαθητές όσο και οι εκπαιδευτικοί δηλώνουν ενθουσιασμένοι και χαρούμενοι από την εδώ παραμονή τους. Το πρωί της Κυριακής επισκέφθηκαν την Κουρούτα, σήμερα θα βρεθούν στην Αρχαία Ολυμπίας και αύριο το πρωί θα επισκεφθούν στο μοναδικής ομορφιάς Δρυοδάσος της Φολόης, όπου και θα κάνουν γυρίσματα για την ταινία τους.

Οι αποστολές, θα αναχωρήσουν από την Ηλεία, την Παρασκευή, ενώ η επόμενες προγραμματισμένες συναντήσεις είναι στον Μάρτιο στην Ισπανία και τον Μάιο στην Ισλανδία.