Γεύσεις

7 tips για να φτιάξεις την τέλεια κοτόσουπα

Ακούστε το άρθρο

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο τις κρύες μέρες του χειμώνα από ένα πιάτο αχνιστή σούπα κοτόπουλου, με αβγολέμονο ή χωρίς. Κι αν σε ταλαιπωρεί κάποια ίωση, αυτή η σούπα είναι ένα κι ένα για να νιώσεις καλύτερα. Δες λοιπόν πώς θα φτιάξεις ονειρεμένη κοτόσουπα.

kotosoupa-slider

* Τα πάντα ξεκινούν από τη σωστή συνταγή. Μπορεί να έχεις μία από τη γιαγιά σου ή να ψάχνεις στο internet, σε κάθε περίπτωση πάντως απέφυγε συνταγές που γίνονται με ήδη ψημένο κοτόπουλο ή όσες απαιτούν να κοιτάς την κατσαρόλα κάθε λίγο και λιγάκι.

* Προτίμησε να βράσεις όλο το κοτόπουλο και όχι μόνο στήθος ή μπούτια, για να πετύχεις ακόμα καλύτερη γεύση. Κι αν αναρωτιέσαι πόσα κιλά να είναι, ένα νωπό κοτόπουλο γύρω στα 2 κιλά είναι ό,τι πρέπει.

* Το μυστικό της καλής κοτόσουπας είναι το καλό κοτόπουλο: το ελευθέρας βοσκής ή βιολογικό και ο κόκορας είναι ιδανικά γιατί έχουν μπόλικη πέτσα και κολλαγόνο που φτιάχνει τον πιο νόστιμο ζωμό αλλά και την αληθινή γεύση του παλιού, αγνού πουλερικού.

shutterstock_327254000

* Στην περίπτωση της κοτόσουπας ξέχνα τη συμβουλή των διαιτολόγων να αφαιρείς την πέτσα από το κοτόπουλο. Η πέτσα του κοτόπουλου δεν είναι καθαρό λίπος, αλλά είναι και πλούσια σε κολλαγόνο που δίνει στη σούπα τη μεταξένια λιπαρότητα που ζητάει. Κι αν πια δεν σου αρέσει καθόλου η πέτσα, αφαίρεσε την μετά στο πιάτο σου!

* Καλό είναι να βράσεις πρώτα μόνο του το κοτόπουλο, για να μπορέσεις να το ξαφρίσεις για όσο χρειάζεται και στη συνέχεια να προσθέσεις τα λαχανικά.

* Μόλις βράσει καλά το κοτόπουλο, το βγάζεις από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα και προσθέτεις το ρύζι ή αν προτιμάς φιδέ, τραχανά ή ακόμα και noodles.

* Αν αβγοκόψεις τη σούπα, το αβγολέμονο μπαίνει στο τέλος.

kotosoupa-klasiki-psi2

olivemagazine.gr

Όλη η επικαιρότητα