Κινηματογράφος

7 υποψηφιότητες στα βρετανικά βραφεία BAFTA «Ο Αστακός» του Λάνθιμου

lanthimos.jpg
Ακούστε το άρθρο

Επτά υποψηφιότητες στα βρετανικά βραβεία ανεξάρτητου κινηματογράφου απέσπασε η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, Ο Αστακός

Συγκεκριμένα, οι 7 υποψηφιότητες της ταινίας ήταν στις κατηγορίες της Καλύτερης (ανεξάρτητης βρετανικής) ταινίας, Σκηνοθεσίας (Γιώργος Λάνθιμος), Σεναρίου (Γιώργος Λάνθιμος και Ευθύμης Φιλίππου), Παραγωγής, Α’ ανδρικού ρόλου (Κόλιν Φάρελ), Β’ γυναικείου ρόλου (Ολίβια Κόλμαν) και Β’ Ανδρικού Ρόλου (Μπεν Γουίσο).

Την ίδια στιγμή, η ταινία σημειώνει μεγάλη επιτυχία στις ελληνικές αίθουσες, έχοντας κόψει 30.000 εισιτήρια το πρώτο δεκαήμερο προβολής της μόνο σε οκτώ αίθουσες. 

Η ταινία αναμένεται να αρχίσει να προβάλλεται και σε άλλους κινηματογράφους, σε 12 επαρχιακές πόλεις.

Αντίστοιχη επιτυχία της ταινίας παρατηρείται και στο ευρωπαϊκό κύκλωμα που άνοιξε την περασμένη εβδομάδα. 

Αναλυτικά, στην Αγγλία (όπου πραγματοποιήθηκε και η επίσημη πρεμιέρα της στο πλαίσιο του London BFI Film Festival) αλλά και στην Ιρλανδία (όπου γυρίστηκε ο «Αστακός») η ταινία έφτασε στις πρώτες 15 μέρες προβολής του τις 740.000 λίρες σε εισπράξεις, σημειώνοντας μάλιστα 10% αύξηση στα εισιτήριά του από την πρώτη εβδομάδα της, ενώ στη Γαλλία άνοιξε σε 126 αίθουσες κόβοντας την πρώτη μέρα 17.500 εισιτήρια.

Στην Ολλανδία, η ταινία άνοιξε σε 28 αίθουσες, κόβοντας περισσότερα από 16.000 εισιτήρια την πρώτη εβδομάδα προβολής της, ενώ στην γειτονική Ιταλία, ο «Αστακός» έκοψε 50.000 εισιτήρια σε 48 αίθουσες μέσα στις 10 πρώτες μέρες προβολής.

Πέρα από τον Ατλαντικό, η ταινία άνοιξε στην Αυστραλία, όπου σε 8 αίθουσες μέσα σε μια εβδομάδα κατάφερε να κάνει πολλαπλές sold-out προβολές, με εισπράξεις που υπερβαίνουν τα 100.000 δολάρια.

Πηγή: In.gr

Όλη η επικαιρότητα