Γυναίκα

7+1 beauty tips για λιπαρή επιδερμίδα

beauty-tips-gia-lipari-epidermida.jpg
Ακούστε το άρθρο
Η λιπαρή επιδερμίδα μπορεί να σας δυσκολέψει καθώς οι σμηγματογόνοι αδένες λειτουργούν υπερβολικά και παράγουν περίσσεια ποσότητα σμήγματος, συμβάλλοντας έτσι σε μια λαμπερή και γυαλιστερή όψη του προσώπου αλλά και σε δερματικά προβλήματα όπως η ακμή, τα σπυράκια, τα μαύρα στίγματα και οι διευρυμένοι πόροι.
 
Η λύση για το πρόβλημα αυτό είναι να προσπαθήσετε να ελέγξετε την παραγωγή σμήγματος ακολουθώντας μερικές απλές συμβουλές ομορφιάς.
 
 
1. Μην αμελείτε τον καθαρισμό
Ένας από τους πιο σίγουρους και δοκιμασμένους τρόπους είναι ο καθημερινός καθαρισμός του προσώπου σας, τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα, χρησιμοποιώντας ειδικό σαπούνι για λιπαρή επιδερμίδα και άφθονο χλιαρό νερό. Αναζητήστε προϊόντα που περιέχουν συστατικά όπως: Σαλικυλικό οξύ, έλαιο τεϊόδεντρου ή μέλι.
 
2. Να χρησιμοποιείτε τόνερ χωρίς αλκοόλ κάθε μέρα
Με αυτό τον τρόπο θα περιορίζετε το περιττό σμήγμα και θα απομακρύνετε τους ρύπους από το πρόσωπό σας. Η καλύτερη επιλογή είναι να προμηθευτείτε ένα τόνερ με ροδόνερο. Επίσης, είναι σημαντικό τα προϊόντα σας να μην περιέχουν αλκοόλ γιατί προκαλεί επιπλέον λιπαρότητα.
 
3. Μην παραλείπετε την ενυδατική σας κρέμα
Σε αντίθεση με αυτό που πιστεύουν πολλοί, οι λιπαρές επιδερμίδες χρειάζονται επίσης ενυδάτωση. Αν μειωθεί η υγρασία του δέρματος, το μόνο που θα καταφέρετε θα είναι να παράγεται περισσότερο σμήγμα για να εξισορροπήσει την κατάσταση. Επιλέξτε μία oil-free ενυδατική κρέμα, κατά των μαύρων στιγμάτων, με βάση το νερό.
 
4. Να κάνετε απολέπιση
Είναι πολύ σημαντικό να κάνετε απολέπιση στο πρόσωπό σας μία ή δύο φορές την εβδομάδα, καθώς το έξτρα σμήγμα οδηγεί σε περίσσεια νεκρών κυττάρων στο εξωτερικό στρώμα της επιδερμίδας σας. Όταν τρίβετε το πρόσωπό σας να είστε προσεκτική και να κάνετε απαλές κινήσεις.
 
5. Να φοράτε μάσκα κατά της λιπαρότητας
Μετά την απολέπιση, εφαρμόστε μία μάσκα προσώπου ειδική για τον τύπο της επιδερμίδας σας. Αναζητήστε κάποια μάσκα που περιέχει άργιλο καολινίτη και μπετονίτη ή σανδαλόξυλο.
 
6. Μη χρησιμοποιείτε βαριά προϊόντα
Το πρόσωπό σας πρέπει να αναπνέει και αν χρησιμοποιείτε βαριά προϊόντα με παχύρρευστη υφή το μόνο που θα καταφέρετε είναι να εγκλωβίζετε τη λιπαρότητα κάτω από ένα παχύ στρώμα make-up ή foundation, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πιο εύκολα σπυράκια και μαύρα στίγματα.
 
7. Να μην παραλείπετε το αντηλιακό σας
Μπορεί ο φόβος της επιπλέον γυαλάδας να σας αποτρέπει από τη χρήση αντηλιακού, αυτό όμως είναι πολύ επιβλαβές για την επιδερμίδα σας. Για να μη συμβεί αυτό, απλά επιλέξτε ένα αντηλιακό προσώπου που αφήνει ένα ματ τελείωμα αλλά σας προσφέρει ταυτόχρονα υψηλή προστασία από τις ακτίνες του ήλιου.
 
+1 Να προτιμάτε αδιάβροχα προϊόντα μακιγιάζ
Υπάρχουν μολύβια και μάσκαρα τύπου mineral, που είναι αδιάβροχα, τα οποία είναι ιδανικά για τις λιπαρές επιδερμίδες καθώς συγκρατούν καλύτερα το μακιγιάζ ακόμα και αρκετή ώρα μετά την εφαρμογή του. Επιλέξτε ματ κραγιόν και προϊόντα που δεν προσθέτουν έξτρα γυαλάδα, από τη στιγμή που δεν τη χρειάζεστε.
 
 
 
Πηγή: beautetinkyriaki.gr

Όλη η επικαιρότητα