Μεσσηνία

8 χρόνια για χασισέλαιο και… χασισολάτα σε 54χρονο από το Πετρίτσι Μεσσηνίας

Ακούστε το άρθρο

Ποινή κάθειρξης 8 χρόνων και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ επέβαλε το Πενταμελές Εφετείο Καλαμάτας σε έναν 54χρονο χασισοκαλλιεργητή από το Πετρίτσι, ο οποίος έφτιαχνε το δικό του χασισέλαιο με συνταγή από το Ιντερνετ, και σαλάτα από τα φύλλα χασίς.

Πρωτόδικα ο κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί σε 13 χρόνια και 6 μήνες κάθειρξη, καθώς και χρηματική ποινή 50.500 ευρώ.

Οπως κατέθεσε αστυνομικός, κάποιος ειδοποίησε τηλεφωνικά τη Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας ότι ο εν λόγω κατηγορούμενος καλλιεργεί χασισόδεντρα σπίτι του κι έχει χασίς. Το σπίτι, όπως είπε ο αστυνομικός, είναι πάνω στο δρόμο αλλά τα χασισόδεντρα ήταν φυτεμένα στην πίσω αυλή, κάτω από μια κατασκευή σαν θερμοκήπιο, και δεν φαίνονταν από μπροστά. Τα 13 ήταν φυτεμένα στο χώμα και έφταναν μέχρι τα 2,5 μέτρα, ενώ μεταξύ τους υπήρχαν ακόμη 5 φιντάνια 0,5 μέτρων και άλλα 21 φυτά μέσα σε τενεκέδες, ύψους 0,40 – 0,50 μέτρων. Αλλά αυτό που εξέπληξε τους αστυνομικούς ήταν μια σύριγγα με 4 ml χασισέλαιο, παραγωγής του ίδιου του κατηγορουμένου – ο οποίος είχε ξεσηκώσει τη συνταγή από το Ιντερνετ και δικαιολογήθηκε στους αστυνομικούς ότι άλειφε με αυτό τα πόδια του γιατί πονούσαν. Εκτός από χασισέλαιο, είπε στους αστυνομικούς ότι του άρεσε να κάνει τα φύλλα σαλάτα και να τα τρώει. Επίσης κάπνιζε τσιγάρα χασίς γιατί, όπως υποστήριξε και η συνήγορός του χθες στο δικαστήριο, έχει ψυχολογικά προβλήματα και το χασίς τον ηρεμούσε.

Οι αστυνομικοί όμως -εκτός από το χασισέλαιο, από το οποίο ετοιμαζόταν να φτιάξει περισσότερο καθώς είχε 5 μπουκάλια αλκοόλης στο σπίτι- βρήκαν και 1.279 γραμ. χασίς. Το καθαρό ωστόσο ήταν σύμφωνα με τον αστυνομικό γύρω στα 300 γραμ., και τα υπόλοιπα φύλλα και κλαδιά για το χασισέλαιο και τη σαλάτα. Ακόμη οι αστυνομικοί βρήκαν στο σπίτι σπόρους χασίς, ένα πιστόλι εκτόξευσης φωτοβολίδων, 34 κροτίδες, 4 μέτρα βραδύκαυστο φιτίλι, 8 πυροκροτητές, 2 πυροκροτητές συνδεδεμένους με 20 μέτρα καλώδιο, 1 φωτοβολίδα και 19 σφαίρες διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, καθώς και 2 ζυγαριές. Ο ίδιος στην απολογία του για τις ζυγαριές ισχυρίστηκε ότι η μια ήταν χαλασμένη και στην άλλη ζύγιζε τα φύλλα χασίς για τις συνταγές του.

Ο κατηγορούμενος, εκτός από την καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών, καταδικάστηκε και για παράνομη οπλοκατοχή.

Πηγή: eleftheriaonline.gr

Όλη η επικαιρότητα