Υγεία

8 μηνών μωράκι με όγκο στον εγκέφαλο, θεραπεύτηκε με τη χρήση… χασισέλαιου

babysleepincrib.jpg
Ακούστε το άρθρο

Ο δρ William Courtney, ήταν ο εμπνευστής αυτού του εγχειρήματος και βρήκε συμπαραστάτες τους απελπισμένους γονείς του παιδιού, που στην απόγνωση τους δεν δίστασαν να δοκιμάσουν τα πάντα για να σωθεί το παιδάκι τους.

Η ουσία που χορηγήθηκε ήταν η κανναβιδιόλη συστατικό από το λάδι της καννάβεως. Ο γιατρός είπε χαρακτηριστικά: «τα ιατρικά μυαλά της δύσης αδυνατούν να βρούν χρόνο να προσπαθήσουν να κατανοήσουν τις ποικίλες δράσεις της κανναβιδιόλης. Ο μικρός ασθενής που είναι 8 μηνών, είχε έναν πολύ μεγάλο ανεγχείρητο κεντρικό όγκο στον εγκέφαλο. Ο πατέρας του παιδιού ήταν απογοητευμένος επειδή όλοι οι χειρουργοί του είχαν αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο επεμβάσεως. Το μωρό θα πέθαινε σύντομα. Τελικά οι γονείς ξεκίνησαν μια μη παραδοσιακή θεραπεία. Χρησιμοποίησαν κάνναβη και αρχικά έβαζαν κανναβιδέλαιο στην πιπίλα του μωρού δύο φορές την ημέρα. Σταδιακά αύξησαν τη δόση.

Θες από κάποιο τερτίπι της τύχης, θες από κάποιο θαύμα, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει, μετά από δυο μήνες ο καρκινικός όγκος άρχισε να συρρικνώνεται σημαντικά. Ο γιατρός μάλιστα σε ερώτημα εάν πρόκειται η χρήση ελαίου καννάβεως να εθίσει το παιδάκι ήταν κατηγορηματικός πως κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί ποτέ. Και όχι μόνο αυτό. Όπως είπε: «αυτό το παιδί δεν πρόκειται να έχει μακροπρόθεσμες παρενέργειες που θα προέλθουν από μια πολύ υψηλή δόση χημειοθεραπείας ή ακτινοβολίας.»

H επιστημονική κοινότητα μόλις είδε την εξέλιξη του όγκου, άρχισε να μελετά το φαινόμενο και διαπίστωσε πως οι χημικές ενώσεις της καναβιδιόλης έχουν την ικανότητα να διαγράφουν από τα καρκινικά κύτταρα τα γονίδια εκείνα που ευθύνονται για τις μεταστάσεις του όγκου. Και μάλιστα στον συγκεκριμένο καρκίνο ο οποίος είναι εξαιρετικά επιθετικός.

Η πρακτική της χρησιμοποίησης της καννάβεως σαν θεραπευτικό μέσο έχει μια ιστορία τουλάχιστον 10.000 ετών. Οι πρακτικές αυτές περιλαμβάνουν αρχικά την ξήρανση των φύλλων του φυτού και στη συνέχεια τη θέρμανση τους έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί μια σχεδόν πλήρης αποκαρβοξυλίωση του THC-οξέος, της τετραυδοκανναβιόλης.

Το σημαντικό είναι ότι το συγκεκριμένο απόσταγμα δεν διαθέτει τις ψυχότροπες και ψυχοδραστικές ιδιότητες που έχει η κάνναβη. Μέσα σε 8 μήνες ο όγκος στο κεφάλι του μωρού εξαφανίστηκε. Έρευνες έχουν δείξει πως τα κανναβινοειδή μπορεί να προλάβουν τον καρκίνο, τη μείωση των καρδιακών προσβολών κατά 66% και τον ινσουλινοεξαρτώμενο διαβήτη κατά 58%.


Πηγή: news247.gr

Όλη η επικαιρότητα