Κινηματογράφος

8 ταινίες που αξίζει να δείτε στο Netflix τον Ιανουάριο

Ακούστε το άρθρο

Το “Inception” και “Ο Ταλαντούχος Κύριος Ρίπλεϊ” είναι μόνο μερικές από τις ταινίες που πρόκειται να κάνουν ποδαρικό στο Netflix τον πρώτο μήνα της νέας χρονιάς.

Πρόσφατα σας παρουσιάσαμε την ολοκληρωμένη λίστα με τις ταινίες και φυσικά τις σειρές που θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε αυτόν το μήνα στην πλατφόρμα συνεχούς ροής, ωστόσο ξεχωρίσαμε 8 ταινίες που σίγουρα αξίζει να παρακολουθήσετε. Έτσι, αν σας αρέσει ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο υπάρχει το “Πιάσε με αν μπορείς” και το “Inception”, το οποίο θεωρείται η καλύτερη ταινία της δεκαετίας σύμφωνα με το IMDb, αν σας αρέσουν οι κλασικές κωμωδίες υπάρχει το “Hitch” και φυσικά το τρίτο μέρος της τριλογίας “Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών”.

Δείτε παρακάτω 8 ταινίες που αξίζει να παρακολουθήσετε στο Netflix αυτόν το μήνα.

Πιάσε με αν μπορείς

Η εκπληκτική ιστορία του πλέον καταζητούμενου απατεώνα που μετέφερε στον κινηματογράφο ο Στίβεν Σπίλμπεργκ, με πρωταγωνιστές τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο και τον Τομ Χανκς. Ο Φρανκ Γ. Άμπιγκνεϊλ ή Φρανκ Γουίλιαμς, ή Ρόμπερτ Κόνραντ, ή Φρανκ Άνταμς, ή Ρόμπερτ Μόντζο, υπήρξε ένας από τους πιο τολμηρούς απατεώνες, πλαστογράφους και άσους των αποδράσεων στην ιστορία. Στη σύντομη αλλά διαβόητη εγκληματική του καριέρα, ο Άμπιγκνεϊλ φόρεσε στολή πιλότου και πέταξε ως συγκυβερνήτης μ’ ένα τζετ της Παναμέρικαν, «έπαιξε» επί ένα χρόνο τον επόπτη γιατρό σ’ ένα νοσοκομείο, άσκησε δικηγορία χωρίς πτυχίο, παράστησε με επιτυχία τον πανεπιστημιακό καθηγητή κοινωνιολογίας, και εισέπραξε πάνω από δυόμισι εκατομμύρια δολάρια με πλαστές επιταγές – όλα αυτά πριν κλείσει τα 21 του χρόνια!

Η Πόλη του Θεού – 10 χρόνια μετά

Πολύ πριν δημιουργήσει την ταινία “Οι δύο Πάπες” για το Netflix, ο σκηνοθέτης Φερνάντο Μεϊρέγιες απεικόνισε την ανάπτυξη του οργανωμένου εγκλήματος στο προάστιο του Cidade de Deus (Πόλη του Θεού) του Ρίο ντε Τζανέιρο, από τα τέλη της δεκαετίας του 1960 έως τις αρχές της δεκαετίας του 1980, στην ταινία “Η Πόλη του Θεού”. Τώρα οι ηθοποιοί της ταινίας ξανασμίγουν μετά από χρόνια. Αυτό που θα ζήσουν είναι υπέροχο αλλά και θλιβερό.

Ferris Bueller’s Day Off

Όσοι μεγάλωσαν την δεκαετία του ’80 σίγουρα θυμούνται την ταινία Ferris Bueller’s Day Off (Η Πιο Κουφή Μέρα του Φέρι Μπιούλερ) του σκηνοθέτη Τζον Χιουζ, καθώς ήταν η πιο διασκεδαστική κοπάνα από το σχολείο που είχαμε δει. Η ταινία μπορεί να κόστισε σχεδόν 6 εκατ. δολάρια, ωστόσο κατάφερε να κερδίσει 70.000.000 δολάρια, πράγμα απίστευτο για εκείνη την εποχή. Απλά μοναδική!

Hitch

Ο Γουίλ Σμιθ η Έυα Μέντεζ και ο Κέβιν Τζέιμς ένωσαν τις δυνάμεις τους για την ρομαντική κομεντί “Hitch”, η οποία κυκλοφόρησε στην Ελλάδα με τον τίτλο “Ο Μετρ του Ζευγαρώματος” και γίνεται όλο και καλύτερη με τα χρόνια. Ο Γουίλ Σμιθ υποδύεται τον Hitch, που έχει ως επάγγελμα να βοηθά άτολμους άντρες να κατακτήσουν την εκλεκτή της καρδιάς τους, παίρνει υπό την καθοδήγησή του έναν αδέξιο λογιστή, ο οποίος έχει ερωτευτεί μια γυναίκα της νεοϋορκέζικης ελίτ. Είναι μια πρωτότυπη ταινία, στην οποία δεν υπάρχουν τα κλισέ των ρομαντικών κομεντί και σίγουρα θα σας διασκεδάσει.

Ο Ταλαντούχος Κύριος Ρίπλεϊ

Ο Ματ Ντέιμον υποδύεται με μεγάλη επιτυχία τον Τομ Ρίπλεϊ στην ταινία “Ο Ταλαντούχος Κύριος Ρίπλεϊ”, η οποία βασίστηκε στο ομότιτλο μυθιστόρημα της Πατρίσια Χάισμιθ. Το υπόλοιπο καστ απαρτίζουν οι Γκουίνεθ Πάλτροου, Τζουντ Λο, Κέιτ Μπλάνσετ και Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, ενώ την σκηνοθεσία ανέλαβε ο Άντονι Μινγκέλα, Η ταινία έλαβε εξαιρετικά σχόλια από τους κριτικούς, ενώ έγινε και μεγάλη εισπρακτική επιτυχία. Έλαβε πέντε υποψηφιότητες για Όσκαρ, μεταξύ των οποίων Διασκευασμένου Σεναρίου και Β’ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του Τζουντ Λο.

Inception

Στην ταινία ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο υποδύεται τον Ντομ Κομπ, έναν εξειδικευμένο κατάσκοπο – κλέφτη ιδεών που μαζί με την ομάδα του, μπαίνουν σε όνειρα πλούσιων στόχων και τους κλέβουν την ιδέα που θέλουν τα αφεντικά τους, όσο κοιμούνται. Όμως, ο Σάιτο, ένας πλούσιος επιχειρηματίας κάνει στον Κομπ μια πρόταση. Αν ο Κομπ και η ομάδα του καταφέρουν αυτή τη φορά να εμφυτεύσουν μια ιδέα στον ανταγωνιστή του, ο Σάιτο θα βοηθήσει τον Κομπ να φτάσει νόμιμα στις ΗΠΑ για να ξαναδεί τα δύο μικρά παιδιά του. Πρώτα όμως, ο Κομπ πρέπει να οργανώσει μια νέα ομάδα.

Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Η Επιστροφή του Βασιλιά

Το τρίτο και τελευταίο μέρος της επικής τριλογίας του Σάμιουελ Τζάκσον είναι διαθέσιμο στο Netflix. Η ταινία σάρωσε και τα 11 βραβεία Όσκαρ για τα οποία ήταν υποψήφια, συμπεριλαμβανομένων του Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας και Σκηνοθεσίας, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ των ταινιών Μπεν Χουρ (1959) και Τιτανικός (1997). Είναι η πρώτη ταινία φαντασίας που κερδίζει Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας καθώς και η πρώτη που το κερδίζει με το τρίτο μέρος.

via

Όλη η επικαιρότητα