Ηλεία

800.000 ευρώ από την 6η ΥΠΕ για Μαγνητικό Τομογράφο στον Πύργο

Ακούστε το άρθρο

Η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ ανταποκρίθηκε στο αίτημα της Διοίκησης του Γ.Ν. Ηλείας για την προμήθεια Μαγνητικού Τομογράφου, και όπως εγινε γνωστό θα επιχορηγήσει το Γ.Ν. Ηλείας με το ποσό των 800.000 € από τον προϋπολογισμό της.

Η επιχορήγηση θα ενταχθεί στην επόμενη τροποποίηση προϋπολογισμού της Υγειονομικής Περιφέρειας και θα «απελευθερωθεί» όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία έγκρισης σκοπιμότητας από το Υπουργείο Υγείας.

Προς την κατεύθυνση αυτή διαμορφώνεται και το αίτημα προς το Υπουργείο Υγείας και ήδη έχει οριστεί επιτροπή Τεχνικών Προδιαγραφών.

Γι’ αυτήν την πολύ σημαντική εξέλιξη μίλησε ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου κ. Κώστας Διαμαντόπουλος που ανέφερε σχετικά:

«Η διοίκηση της 6ης υγειονομικής περιφέρειας ανταποκρινόμενη στο αίτημα της διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας για την προμήθεια μαγνητικού τομογράφου, θα επιχορηγήσει το γενικό νοσοκομείο Ηλείας με το ποσό των 800.000 ευρώ από τον προϋπολογισμό της όπως προκύπτει από σχετικό έγγραφο που μας απέστειλε. Η επιχορήγηση αυτή θα ενταχθεί στην τροποποίηση του προϋπολογισμού της υγειονομικής περιφέρειας και θα απελευθερωθεί όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία για την έγκριση ωριμότητας από το Υπουργείο Υγείας. Ήδη διαμορφώνεται το σχετικό αίτημα προς το Υπουργείο Υγείας και έχει οριστεί επιτροπή τεχνικών προδιαγραφών. Πρόκειται σίγουρα για ένα δύσκολο εγχείρημα, είμαστε όμως αισιόδοξοι ότι θα ανταποκριθούμε. Άλλωστε η διαδρομή μας από το 2016 έως σήμερα έχει αποδείξει ότι θέτουμε υψηλούς στόχους και συνήθως τους επιτυγχάνουμε. Τα στελέχη της νοσηλευτικής μονάδας Πύργου εργάζονται εντατικά και αθόρυβα και έχουν εξοικειωθεί με τα δύσκολα. Όταν αναλάβαμε την διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας είχαμε υποσχεθεί ότι θα το φτάσουμε ψηλά. Και μέχρι την τελευταία μέρα θα παλεύουμε. Η περίπτωση του μαγνητικού τομογράφου συνιστά ένα αίτημα που ξεκινήσαμε να δουλεύουμε με την προηγούμενη διοίκηση και ωριμάζει τώρα. Ειμαί όμως υποχρεωμένος να ευχαριστήσω τον νέο διοικητή της 6ης ΥΠΕ τον κ. Καρβέλη για την άμεση ανταπόκρισή του».

Όλη η επικαιρότητα