WEB tv Ηλεία

83η Ιππική Έκθεση Ανδραβίδας: Έμπρακτη αγάπη για το άλογο (VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

Διπλή γιορτή για την Ανδραβίδα αφού το Σαββατοκύριακο που έρχεται η Ανδραβίδα τιμά την μνήμη της Αγίας Σοφίας και παράλληλα διοργανώνεται η 83η Ιππική Έκθεση.

Χθες στο δημαρχείο Ανδραβίδας πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου με θέμα την 83η Ιππική Έκθεση. Παρόντες ο δήμαρχος κ. Ναμπίλ Μοράντ, η πρόεδρος του ΝΠ Αθλητισμού, Πολιτισμού, Περιβάλλοντος κ. Άννα Γεωργιοπούλου, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Λάμπης Δημόπουλος και η πρόεδρος της ΔΚ κ. Ζωή Καραβανά.

«Η περιοχή αγαπά το άλογο και το αποδεικνύει με πράξεις και εκδηλώσεις με θέμα το άλογο. Η Ιππική Έκθεση είναι η παλαιότερη στην Ελλάδα και έχει καταστεί θεσμός και στόχος του Δήμου είναι η αναβάθμιση αυτού του θεσμού. Καλούμε τον κόσμο να έρθει στην Ανδραβίδα με τα παιδιά του αφού τα άλογα έχουν άριστες σχέσεις με τα παιδιά », δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ναμπίλ Μοράντ.

Η πρόεδρος ΝΠ Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος κ. Άννα Γεωργιοπούλου- Κοντόγιωργα, αναφέρθηκε αναλυτικά στο πρόγραμμα της 83ης Ιππικής Έκθεσης, που είναι πλέον θεσμός για την Ανδραβίδα. Πλούσιο πρόγραμμα με πολλές εκπλήξεις και κάθε χρόνο καλύτερο από τον προηγούμενο.

Ο αντιδήμαρχος κ. Λάμπης Δημόπουλος, αφού ευχαρίστησε τους αντιδημάρχους Τάσο Μυλωνόπουλο και Χρήστο Παλαιολόγο για την βοήθειά τους, τόνισε μεταξύ άλλων ότι η συνεργασία με την  εταιρεία Ιπποδρομίες ΑΕ  που ξεκινά φέτος θα έχει συνέχεια για τα επόμενα χρόνια, ενώ αποκάλυψε ότι σε όλα τα άλογα θα δοθεί μια πάστα αποπαρασίτωσης προσφορά του Δήμου.

Η πρόεδρος της ΔΚ Ανδραβίδας κ. Ζωή Καραβανά τόνισε ότι όλα τα διαδικαστικά έγιναν από νωρίς ώστε να είναι έτοιμα την κατάλληλη ώρα και ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν για την διεξαγωγή της έκθεσης. Επίσης τόνισε ότι θα συμμετέχει η Φιλαρμονική Αρίων Ανδραβίδας στις εκδηλώσεις, ενώ έκανε ειδική μνεία στο Λαογραφικό Μουσείο που είναι ανοικτό για το κοινό την τρέχουσα εβδομάδα.

Συμμετοχές

Το Σάββατο λοιπόν  16 και την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου διεξάγεται η 83η Ιππική Έκθεση Ανδραβίδας  Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης.

Οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν από την Παρασκευή  15η Σεπτεμβρίου , Παρασκευή και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου το βράδυ. Οι επισκέπτες θα θαυμάσουν για ακόμα μια φορά τα υπέροχα άλογα διαφόρων φυλών τα οποία θα κριθούν ανάλογα της φυλής , του είδους και της καταγωγής τους από αξιόλογους επιστήμονες κτηνιάτρους καθηγητές κ.τ.λ. της  Ελλανοδίκου Επιτροπής που μας τιμούν με την παρουσία τους πολλά χρόνια όπως ο κ. Μενεγάτος  Ιωάννης , Πρόεδρος της Ελλανοδίκου Επιτροπής, κτηνίατρος και καθηγητής της Γεωπονικής  Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών , ο κ. Ράντσιος Απόστολος , Πρόεδρος της  Παγκόσμιας Κτηνιατρικής Εταιρείας , ο κ. Ζέρβας Γεώργιος , καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην πρύτανης  ο κ. Κωσταράς Νικόλαος  , ιππολόγος , η κ . Μυρτώ Κωνσταντινίδου Διδ. Α. Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης  και υπάλληλος του Δήμου Πυλαίας Θεσσαλονίκης  ο κ. Χαντζηπανταζής Γεώργιος κτηνίατρος Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και η κ. Φλεβοτόμου Μαρία , γεωπόνος Τεχνικής και Ζωικής  Παραγωγής.

Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου

  • 19:30 θα διεξαχθεί ημερίδα με θέμα « Το άλογο μας ενώνει» με ομιλητή τον κ. Κακλόπουλο Βύρωνα – project manager  από τις ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΕΣ Α.Ε.
  • 20:30 χορευτικές και μουσικές εκδηλώσεις « σε στιγμές Πανηγυριού» από την ΕΣΤΙΑ.

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου

  •  10:30-14:00:θα γίνει εξέταση των αλόγων από την Ελλανόδικο Επιτροπή.
  • 19:00 Εσπερινός στον ιερό ναό του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης και περιφορά εικόνας της Αγίας Σοφίας.
  • 21:30 φαντασμαγορική Εκδήλωση στο Ιππικό κέντρο . Παρουσίαση καλλιτεχνικών και ακροβατικών ασκήσεων  με άλογα και ιππείς . η εκδήλωση υλοποιείται υπό την αιγίδα του  Ομίλου Φιλίππων « ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» και του ιππικού συλλόγου Ανδραβίδας «ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ».

Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου

  • 11:00 θα γίνει βράβευση των συμμετεχόντων από την  Ελλανόδικο Επιτροπή με απονομή επάθλων και μεταλλίων.  Απονομή τιμητικών πλακετών σε συμμετέχοντες ανά τα χρόνια ανθρώπους των αλόγων.
  • 20:00 Συναυλία της Φιλαρμονικής Ανδραβίδας « Ο ΑΡΙΩΝ» με αφιέρωμα σε Έλληνες συνθέτες
  • 21:30 μουσική βραδιά (πλατεία Αγίας Σοφίας).
  • 9:00-16:00 ο αρχαιολογικός χώρος της Αγίας Σοφίας θα είναι προσβάσιμος στο κοινό  υπό την αιγίδα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας.(διάθεση αρχαιοφύλακα για την λειτουργία και αρχαιολογικού χώρου)

Καθ ’όλη την εβδομάδα από 11-9 ως 17-9 ο Λαογραφικός Σύλλογος «Μωριάς» θα είναι επισκέψιμος παρέχοντας παραδοσιακά γλυκά ( από 10:00 έως 12:30 και 18:00έως 20:30).

Παρακαλούμε να τιμήσετε για ακόμα μία φορά με την παρουσία σας την 83η Ιππική Έκθεση Ανδραβίδας του Δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης.

Όλη η επικαιρότητα