Ηλεία Μουσική Πολιτισμός

85 χρόνια Φιλαρμονική Λεχαινών «Ορφεύς»: Καλλιτεχνικό επίτευγμα των παιδιών

Ακούστε το άρθρο

Η αγάπη τους για την μουσική που αγγίζει τα όρια του πάθους και  η μουσική τους κατάρτιση που αγγίζει τα όρια του επαγγελματισμού, οδηγούν  σε ένα ακουστικό αποτέλεσμα που μαγεύει. Τα παιδιά μέλη της ιστορικής και διάσημης Φιλαρμονικής Λεχαινών  είναι η καρδιά της, η ψυχή της,είναι η ιστορία της και η συνέχειά της. Η Φιλαρμονική Λεχαινών, εντυπωσιάζει παντού με τη παρουσία της και συμμετέχει σε εκδηλώσεις  σε πολλά μέρη της  Ελλάδας, με εμφανίσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Μεσολόγγι,  στην Κόνιτσα, στην Κεφαλονιά και σε πολλά άλλα μέρη. Σύντομα θα έρθει και η στιγμή για να εμφανισθεί και εκτός Ελλάδος. Τις τελευταίες μέρες πραγματοποιεί συναυλίες στη μνήμη του πρόωρα χαμένου μέλους της Χαράλαμπου Μέτσου, συναυλίες που συγκινούν το πολυπληθές ακροατήριο αλλά και το «μαγνητίζουν». Στο σημερινό αφιέρωμα ουσιαστική ήταν η συμβολή του προέδρου του ΔΣ κ. Ανδρέα Μίγκου.

Ιστορική διαδρομή

Η Φιλαρμονική Λεχαινών ιδρύθηκε το 1932 , με ιδρυτή έναν Γορτύνιο στην καταγωγή που παντρεύτηκε στα Λεχαινά και έζησε εδώ όλα του τα χρόνια.

Ήταν ο έμπορος Γεώργιος Κατσούφης, που είχε τέτοιο πάθος για το Σύλλογο, αφού όπως λέγεται «υποχρέωνε» όλους τους προμηθευτές του, να πληρώνουν συνδρομή για τη Φιλαρμονική, αφαιρώντας χρήματα από τις παραγγελίες που έκανε.

Ο Γεώργιος Κατσούφης πέθανε σε βαθιά γεράματα, αφού το δημιούργημά του, η Φιλαρμονική Λεχαινών, είχε διανύσει μία πορεία πενήντα και πλέον χρόνων…

Δείτε περισσότερα στην έντυπη έκδοση της ΠΑΤΡΙΣ…

Όλη η επικαιρότητα