Βιβλίο Ηλεία

8η Γιορτή Βιβλίου Αρχαίας Ολυμπίας: Ταξίδια…στις σελίδες των βιβλίων

Ακούστε το άρθρο

«Ταξίδια» στις  σελίδες των εκατοντάδων τίτλων βιβλίων – από 40 περίπου εκδοτικούς οίκους – κάνουν κάθε απόγευμα οι επισκέπτες της 8ης Γιορτής Βιβλίου Αρχαίας Ολυμπίας, που φιλοξενείται στο Πάρκο του ΟΣΕ. Μια γιορτή γνώσης και πολιτισμού, που αποτελεί μαγνήτη για τους βιβλιόφιλους της περιοχής και τους επισκέπτες.

Η Γιορτή Βιβλίου διοργανώνεται από το Βιβλιοπωλείο «Δώρα» της οικογένειας του Χρήστου Ζαφειρόπουλου και της Δώρας Ευσταθοπούλου, που ακούραστα, με πολύ όρεξη και μεράκι, έχουν δημιουργήσει έναν σημαντικό θεσμό για την περιοχή, με την στήριξη και του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, υπό την αιγίδα του οποίου διοργανώνεται κάθε χρόνο. «Η έκθεση μας φιλοξενεί βιβλία  λογοτεχνίας, ποίησης, ιστορικά, τέχνης και επιστημονικά καθώς και βιβλία ποικίλης ύλης, από 40 και πλέον εκδοτικούς οίκους – που έχουν πάρει τη θέση τους στην έκθεση και περιμένουν τους επισκέπτες να τα ξεφυλλίσουν και να ¨ταξιδέψουν¨ μέσα από τις σελίδες τους», λέει η Δώρα Ευσταθοπούλου, εξηγώντας πως φέτος η έκθεση έχει δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στα παιδιά, επιδιώκοντας, μέσα από ξεχωριστές δράσεις, να αγαπήσουν τα βιβλία. Μάλιστα, κάθε Τετάρτη, στις 8:30 το βράδυ (σ.σ και μέχρι την «αυλαία» της Γιορτής Βιβλίου)  θα πραγματοποιείται ένα Εικαστικό Εργαστήρι, όπου τα παιδιά, θα παρακολουθούν την ανάγνωση παραμυθιού από Παιδαγωγό και στη συνέχεια, θα αποτυπώνουν την ιστορία στο χαρτί.

Εξάλλου, σήμερα στις 8:30 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί και η προβολή της ταινίας «Ο Μίνι και οι κλέφτες του μελιού», στο πλαίσιο του προγράμματος «Σινεμά στις πλατείες» που οργανώνεται από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους.

Η Γιορτή Βιβλίου, στην οποία και φέτος παρουσιάζονται έργα της Ολύμπιας ζωγράφου Γεωργίας Καραχάλιου – θα λειτουργεί καθημερινά από τις 5:00 το απόγευμα έως τις 12:00 τα μεσάνυχτα, μέχρι και τις 26 Αυγούστου.

Όλη η επικαιρότητα