Life

9 tips για να ξυπνάς πιο εύκολα το πρωί

screenshot_10.jpg
Ακούστε το άρθρο

Υπάρχουν κάποια πράγματα που δυστυχώς πρέπει να γίνουν πρωί. Πολύ πρωί. Τόσο πρωί που δε θα θελες να υπάρχουν αυτοί οι αριθμοί που δείχνουν τι ώρα είναι εκείνη η ώρα, στο ρολόι σου.

Τι κρίμα όμως που πρέπει να πας στη δουλειά/ στην εφορία/ να κάνεις εξετάσεις αίματος/ να πας το παιδί σου στο σχολείο και ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΙΩΣ. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να κάνεις πιο εύκολη, αυτή τη δύσκολη διαδικασία του πρωινού ξυπνήματος.

1. Υιοθέτησε ένα πρόγραμμα ύπνου

Ο ύπνος παίζει τεράστιο ρόλο στο πώς διαχειρίζεσαι το πρωινό ξύπνημα, αλλά και ό,τι προκύψει την επόμενη μέρα. Για να έχεις λοιπόν την καλύτερη διάθεση, προσπάθησε να τηρείς ένα πρόγραμμα ύπνου που θα σου προσφέρει τις απαραίτητες επτά-οκτώ ώρες ξεκούρασης που χρειάζεσαι.

2. Ενυδατώσου

Πιες αρκετό νερό πριν κοιμηθείς, αλλά κι αν διψάσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας, μην παραλείψεις να ενυδατωθείς. Θα δεις ότι με αυτό τον τρόπο θα πάψεις να ξυπνάς ετοιμόρροπη και σαν ζόμπι.

3. Δες τηλεόραση

Ένα εικοσάλεπτο από μια ψυχαγωγική εκπομπή ή επανάληψη κάποιας σειράς το πρωί καθώς ετοιμάζεσαι, μπορεί να σε προετοιμάσει ευχάριστα για το υπόλοιπο της μέρας. Άσε που θα μπορείς να χαλαρώσεις στον καναπέ πίνοντας τον καφέ σου.

4. Ζήτα να σε ξυπνήσουν

Το αγόρι, η κολλητή σου ή κάποιος από τους γονείς σου μπορούν να βεβαιωθούν με ένα τηλεφώνημα (ή φυσική παρουσία) ότι έχεις σηκωθεί από το κρεβάτι.

5. Μην πατάς “snooze/αναβολή”

Ή κοιμήσου ξανά, ή ξύπνα. Αυτή η ενδιάμεση κατάσταση δε σε βοηθάει να σηκωθείς.

6. Πάρε έναν σκύλο

Η πρωινή βόλτα είναι κάτι που σίγουρα δε θα μπορείς να αναβάλεις για αργότερα.

7. Γυμνάσου

Μπορείς ακόμα και να κοιμάσαι με τις φόρμες προκειμένου να ξυπνήσεις και να κάνεις μερικές ασκήσεις γυμναστικής. Οι ενδορφίνες θα ξυπνήσουν γρηγορότερα τον εγκέφαλό σου και θα ξεκινήσεις τη μέρα με περισσότερη ενέργεια.

8. Φάε – καλό – πρωινό

Η ζάχαρη διεγείρει τον εγκέφαλό σου, αλλά μπορεί να σε κάνει να νιώθεις κουρασμένη. Καλύτερα να προτιμήσεις ένα πρωινό με πρωτεΐνη που θα σε κρατήσει περισσότερο χορτασμένη και δε θα ρισκάρεις τη διάθεσή σου.

9. Ξεγέλασε τον εαυτό σου

Άφησε το ξυπνητήρι – κινητό σου μακριά από το κρεβάτι, αλλά φυσικά κάπου που να το ακούς. Έτσι θα αναγκαστείς να σηκωθείς.

Όλη η επικαιρότητα