Style

9 τρόποι για σωστό office look στον καύσωνα

Ακούστε το άρθρο

Πολύχρωμες ράντες από μαγιό που ξεφεύγουν κάτω από γιλέκα, σαγιονάρες που κάνουν θόρυβο και εκθέτουν στη …δημοσιότητα απεριποίητα νύχια, μάξι φορέματα που σκουπίζουν το πάτωμα: είναι λες και όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει, αναζωπυρώνεται η τάση για εγκλήματα μόδας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η εμφάνιση στο γραφείο οφείλει να ακολουθεί κάποιους κανόνες, όσο κι αν μας εκνευρίζουν τα 40άρια στο θερμόμετρο και όσο κι αν το μυαλό μας τρέχει σε παραλίες και δροσερές αυλές με ένα κοκτέιλ στο χέρι. Διαβάστε και ανακαλύψτε 9 τρόπους να ακολουθείτε τους κανόνες ενώ ταυτόχρονα αντιστέκεστε στη ζέστη…

1. Ένα ρούχο που ταιριάζει με τον καιρό δεν ταιριάζει απαραίτητα και με το εργασιακό περιβάλλον. 

Τζιν σορτσάκια, στράπλες τοπ, μικροσκοπικά φορέματα που αποκαλύπτουν πολύ σάρκα. Φορέστε τα καλύτερα το Σαββατοκύριακο. Αν πας να φορέσεις ένα ρούχο που θα έβαζες στη βαλίτσα για την παραλία, καλύτερα να το αφήσεις κάτω.

2. Το τζιν είναι μια πραγματικά κακή ιδέα.

Θα σκάσετε!

3. Το ίδιο και τα καλσόν ή τα κολάν.

Ναι, ακόμη και τις μέρες που βρέχει.

4. Σκεφτείτε λίγο σαν στυλίστρια.
Ξοδεύουν τα χρήματά τους σοφά σε καλοκαιρινά ρούχα, καταφέρνοντας να δείχνουν φρέσκες και καθαρές ενώ οι υπόλοιπες λιώνουμε από τη ζέστη. Ένα βαμβακερό φόρεμα και σανδάλια είναι η στολή τους – προσαρμόστε τη στο δικό σας στυλ και είστε ήδη στο σωστό δρόμο για την κομψότητα.

5. Αν αγοράζετε ακριβά καλοκαιρινά ρούχα, προτιμήστε ένα νούμερο μεγαλύτερα.
Αγνοήστε την ετικέτα με το μέγεθος. Γενικά, τα ρούχα φαίνονται πιο ακριβά και τα νιώθεις πιο δροσερά αν δεν κολλάνε πάνω σου.

6. Σορτς στο γραφείο; Φυσικά αρκεί να είναι καλοραμμένα, κομψά και μονόχρωμα.
Ιδανικά, συνδυάστε τα με ένα καλοσιδερωμένο λευκό πουκάμισο.

7. Tο καφτάνι –ναι, το καφτάνι- είναι η τελευταία λέξη της μόδας φέτος.
Όταν λέμε καφτάνι δεν εννοούμε ένα τόσο πολύχρωμο και στολισμένο που θα περίμενε κανείς να ανέβει στο γιοτ ενός εφοπλιστή φορώντας το, αλλά καλύτερα κάτι με ένα ενδιαφέρον print, για παράδειγμα από Zeus & Dione ή Pippa Holt. Απλά δερμάτινα σανδάλια είναι αυτό που χρειάζεστε με το καφτάνι σας: αποφύγετε τις αχυρένιες τσάντες με κάθε κόστος, αλλιώς θα είναι λες και έχετε βγει βόλτα στα Ματογιάννια.

8. Το πιο σημαντικό που πρέπει να φοράτε εν μέσω καύσωνα είναι το αντηλιακό σας. Διαλέξτε ένα με χρώμα και SPF50 και ξεχάστε τα foundation.

9. Ποτέ μην υποτιμάτε το μικρό μαύρο φόρεμα: σας δείχνει κομψή ακόμη και μαυρισμένη.

via

Όλη η επικαιρότητα