Χωρίς κατηγορία

9ος Ολυμπιακός δρόμος Ειρήνης: Εντυπωσίασε και τις δυο μέρες

Ακούστε το άρθρο

Με σύμμαχο τον πολύ καλό καιρό και την άρτια διοργάνωση ολοκληρώθηκε την Κυριακή 27 Μαΐου ο 9ος Ολυμπιακός δρόμος Ειρήνης με την δεύτερη μέρα να περιλαμβάνει το αγώνισμα της αντοχής. Σε μια πανέμορφη διαδρομή οι αθλητές με εκκίνηση την πλατεία του Πύργου πέρασαν διαδοχικά με την διαδικασία της προεκκίνησης από την Αρχαία Ολυμπία, τα Μακρίσια, την Κρέστενα (όπου και δόθηκε το ελεύθερο), την Ζαχάρω, το Θολό, όπου πλέον το τερέν έγινε ανηφορικό και την Φιγαλεία που υπήρχε το σπριντ ανάβασης στο οποίο με μια αλλαγή ρυθμού ο Βίλα του Ποδηλατοδρόμου κέρδισε το έπαθλο!

Αμέσως μετά το σπριντ ανάβασης ο Γιαννούτσος του ΠΟΠ Πατρών σε μια αιφνιδιαστική επίθεση άφησε πίσω του τον Βίλα και ένα γκρουπάκι επίλεκτων αθλητών (Ξουρή, Μαυρικάκη, Δημητρακόπουλο), που στη συνέχεια ενώθηκαν και άρχισαν να κυνηγούν τον αποσπασμένο Γιαννούτσο. Η ατελείωτη ανηφόρα κούρασε τον Γιαννούτσο και λίγο πριν το Ναό του Επικούρειου Απόλλωνα ο Μαυρικάκης εξαπέλυσε μια επίθεση όπου  έπιασε τον κουρασμένο πλέον αθλητή και με ένα σόλο τερμάτισε πρώτος στην Ανδρίτσαινα.  Πίσω του ο Γιαννούτσος και 3 λεπτά αργότερα οι Βίλα, Ξουρής που συμπλήρωσαν την κατηγορία ανδρών και ο Δημητρακόπουλος που ήταν νικητής στην κατηγορία Μάστερ!

Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκαν οι απονομές στην Ανδρίτσαινα. Άπαντες δήλωσαν ευχαριστημένοι και από την διαδρομή και από το επίπεδο των αγωνιζομένων. Το ΔΣ του Ποδηλατοδρόμου αισθάνεται βαθύτατα υποχρεωμένο στους φορείς και στους χορηγούς που βοήθησαν την διεξαγωγή του διήμερου αγώνα και επιφυλάσσεται για αναλυτικό ευχαριστήριο τις επόμενες ημέρες.

Συγκίνηση από την συμμετοχή του Νίκου Παπαγγελή

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου η πρώτη μέρα του 9ου Ποδηλατικού Δρόμου Ειρήνης.

Οι αθλητές κινήθηκαν στην οδό Κατακόλου με αφετηρία την αρχή της, μετά έκαναν αναστροφή πριν το γήπεδο του Κατακόλου και τερμάτισαν  πάλι στην αρχή της Κατακόλου. Συμμετοχή είχαμε από κορυφαίους αθλητές απ’ όλη την Ελλάδα. Αξίζει να αναφέρουμε την συμμετοχή του Νίκου Παπαγγελή ενός αθλητή ΑΜΕΑ, ο οποίος αγωνίζεται με ένα πόδι και θα χρησιμοποιήσει τον αγώνα στα πλαίσια της προετοιμασίας του για την Ολυμπιάδα του Τόκυο 2020. Στις υπόλοιπες κατηγορίες νικητές ήταν στην κατηγορία ανδρών ο Γιαννούτσος Μιλτιάδης του ΠΟΠ Πατρών, στην κατηγορία ΜΑΣΤΕΡ ο Λουκάς Καταπόδης του Πήγασου, στην κατηγορία γυναικών η Τσαβαρή Ελένη από την Ρόδο και στην κατηγορία εφήβων ο Τριομάτης Μιχάλης επίσης από την Ρόδο.

Όλη η επικαιρότητα