Α. Γκρουμούσας (Κόροιβος Αμαλιάδας – Βόλει): «Δεν μας φοβίζει η Α2»

Η ανδρική ομάδα βόλεϊ του Κοροίβου Αμαλιάδας, επιστρέφει μετά από δύο χρόνια στην Α2 Εθνική και ο προπονητής της  Ανδρέας Γκρουμούσας, μίλησε χθες για τα σχέδια της ομάδας, και τη συμμετοχή της στην Α2 εθνική κατηγορία!

Πως είδες το πρωτάθλημα που έληξε ?

«Είναι η τρίτη άνοδος στην Α2 για μένα ως προπονητής του Κοροίβου,  και η πιο γλυκιά, διότι όλοι οι παίκτες μας είναι Αμαλιαδίτες, με μοναδική εξαίρεση τον Παντελίδη και έχουμε στο ρόστερ μας αρκετούς μικρούς που αποτελούν παρακαταθήκη για το μέλλον. Δεν ήταν εύκολο, δουλέψαμε πολύ με τους μικρούς τα 2-3 τελευταία χρόνια και μαζί με τους έμπειρους παίκτες μας που τιμούν χρόνια τώρα τη φανέλα της ομάδας, κάναμε πολλή δουλειά. Ήταν δύσκολη διαδικασία να ενσωματώσουμε τους μικρούς και κυρίως τον Γκρουμούσα και τον Παπαδόπουλο που ρίχτηκαν φέτος κατευθείαν στα βαθιά και πήραν φανέλα βασικού. Εργαστήκαμε και στο ψυχολογικό κομμάτι και ήμασταν όλοι μια γροθιά. Δεν είναι τυχαίο πως όλοι οι αντίπαλοι στο Τουρνουά Ανόδου μάς είπαν ότι γυάλιζε το μάτι μας και είχαμε πολύ πάθος σε κάθε παιχνίδι. Βέβαια, μας βοήθησε πολύ και ο κόσμος και ήταν πολύ σημαντικό ότι η διοργάνωση έγινε στην Αμαλιάδα και γι’ αυτό αξίζει συγχαρητήρια η διοίκηση. Όπως συγχαρητήρια αξίζουν και οι παίκτες για τη μεγάλη προσπάθειά τους».

Σε ότι αφορά το νέο πρωτάθλημα της Α2?

«Πριν λίγες ημέρες έγινε στα γραφεία της Ε.Ο.ΠΕ. η κατανομή των ομάδων της Ε.Σ.Π.Α.Α.Α., Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α. και Ε.Σ.ΠΕ.Π., στον 1ο και 2ο υπό  όμιλο του Α’ Ομίλου της Α2 Εθνικής Κατηγορίας. Ο Κόροιβος βρίσκεται στο 2ο υπό –  όμιλο με άλλους οχτώ αντιπάλους, που είναι οι εξής: ΑΣ Κέρκης (Σάμου), ΓΣ Απόλλων Σμύρνης, ΑΟ Παλλήνη, ΑΟ Νέοι Βύρωνος, ΑΕ Αρμενίων, ΔΑΣ Δραπετσώνας, ΕΑ Πατρών και Παναχαϊκή Πετ. 2013. Μάλιστα ήδη ο Α.Ο. Παλλήνης δήλωσε στην Ε.Ο.ΠΕ. ότι δεν θα λάβει μέρος στο πρωτάθλημα, και πιθανότατα τη θέση του θα πάρει η ομάδα του Ηρακλείου που παίξαμε στα μπαράζ της Αμαλιάδας! Μιλάμε δηλ. για έναν πολύ6 δύσκολο όμιλο, όπου εμείς θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα!  Στόχος μας θα είναι οι θέσεις 5 – 6, έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε από νωρίς την άνετη παραμονή μας!

Θα υπάρξει ενίσχυση στη μεταγραφική περίοδο ?

«Θα δώσω μια έκθεση στη διοίκηση με τον απολογισμό της χρονιάς και θα συζητήσουμε. Προσωπικά θεωρώ πως η ομάδα πρέπει όχι μόνο να προσπαθήσει να μείνει στην Α2 αλλά και να πρωταγωνιστήσει με την προσθήκη κάποιων παικτών, δίνοντας πάντα έμφαση στο ντόπιο υλικό!  Σκοπός μας είναι η απόκτηση ενός ακραίου και ενός διαγώνιου! Οι παίκτες αυτοί ήδη έχουν εντοπισθεί , και  βρισκόμαστε σε καλό δρόμο, ελπίζοντας ότι στο τέλος θα αποκτηθούν. Όμως αν στρατευθεί και ο βασικός μας πασαδόρος Σταύρος Παναγιωτάρας, είμαστε υποχρεωμένοι να πάρουμε και πασαδόρο!».

Κλείνοντας κ. Γκρουμούσα, δυο λόγια για τον κόσμο της ομάδας?

«Καταρχήν θα πρέπει να ξεκαθαρίσω, ότι εμείς δεν έχουμε ως ομάδα καμία αντιπαλότητα με τις άλλες δυο μεγάλες ομάδες της πόλης μας τον Κόροιβο στο μπάσκετ και τον Αστέρα στο ποδόσφαιρο!! Όμως  παίζοντας και εμείς σε μια μεγάλη Εθνική κατηγορία όπως είναι η Α2, θέλουμε τον κόσμο της Αμαλιάδας και της ευρύτερης περιοχής δίπλα μας! Κάτι που έκανε πολύ δυναμικά στα μπαράζ ανόδου και μας έσπρωξε… στην άνοδο, τον οποίο και ευχαριστούμε! Σε λίγες ημέρες μάλιστα κυκλοφορούν και τα εισιτήρια διαρκείας της ομάδας, και θα πρεπει απαντες να βοηθήσουν και να στηρίξουν αυτή τη προσπάθεια, κατέληξε ο αξιόλογος τεχνικός!».