Εκλογές

Α. Κατσανιώτης: Οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι καταθέτουν την άποψή τους…

katsaniotis.jpg
Ακούστε το άρθρο

Τρεις ξεχωριστοί άνθρωποι με διαφορετικές αφετηρίες και διαδρομές, συναντώνται στο ψηφοδέλτιο Αχαΐας του υποψηφίου Περιφερειάρχη, Ανδρέα Κατσανιώτη.

Πρόκειται για τους κυρίους, Ανδρέα Παναγόπουλο και Νίκο Πυλαρινό, με πλούσιο επαγγελματικό, κοινωνικό και πολιτικό βιογραφικό, ιδιαίτερα γνωστούς στους πολίτες της Αχαΐας, αλλά και την κυρία Ελίζαμπεθ Σαχούντ, μία νέα γιατρό που έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στην Πάτρα και η οποία ασκεί την ειδικότητα της Γενικής Οικογενειακής Ιατρικής στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, «Άγιος Ανδρέας».

Ο Ανδρέας Παναγόπουλος, πρόεδρος του Ασύλου Ανιάτων Πατρών και πρώην Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, είναι ένας άνθρωπος με γνωστή και μεγάλη προσφορά στα κοινά, αν και πρώτη φορά μετέχει σε περιφερειακό ψηφοδέλτιο.

«Ανταποκρίθηκα στη πρόσκληση του Ανδρέα Κατσανιώτη γιατί αυτή την φορά πιστεύω ότι συντρέχουν οι προϋποθέσεις ώστε ένας νέος άνεμος να φυσήξει στην Δυτική Ελλάδα. Η περιοχή μας έχει ανάγκη από πολλές αλλαγές, αλλά και ικανότητες που πιστεύω ότι διαθέτει ο υποψήφιος περιφερειάρχης και τα στελέχη του συνδυασμού μας. Όσοι με ξέρουν, γνωρίζουν πως προτιμώ να είμαι άνθρωπος των έργων. Και αυτά τα έργα, θα αρχίσουμε να δείχνουμε, με την βοήθεια του Θεού και την ψήφο των πολιτών, από τον προσεχή Σεπτέμβριο» τονίζει ο ίδιος.

Η Ελίζαμπεθ (Ελίζα) Σαχούντ, αναφέρει εν συντομία την ιστορία της: «Ο πατέρας μου πριν πολλά χρόνια έφυγε από τη Συρία και ήρθε για να σπουδάσει στην Ελλάδα. Και στην Ελλάδα έμεινε, γιατί εδώ έχτισε την οικογένειά του και τη ζωή του.

Εδώ άνοιξα και εγώ τα μάτια μου στη ζωή, εδώ μεγάλωσα και σπούδασα. Εδώ ζω καθημερινά τις αγωνίες και τα προβλήματα των συνανθρώπων μου, ιδιαίτερα εκείνων που ξέρουν καλύτερα από καθέναν ότι το πολυτιμότερο αγαθό είναι η υγεία. Και με αυτά τα προβλήματα παλεύω, πιστεύοντας ότι και μπορούμε και αξίζουμε περισσότερα και καλύτερα.

Διεκδικώ όσα και κάθε πολίτης, ιδιαίτερα εάν είναι νέος, σε αυτό τον τόπο. Το δικαίωμα στην ελπίδα και σε μία καλύτερη ζωή! Μαζί με τον Ανδρέα Κατσανιώτη μπορούμε να το κερδίσουμε…».

Τέλος, ο Νίκος Πυλαρινός, πολιτικός μηχανικός και πρώην στέλεχος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, είναι ένα από τα πλέον έμπειρα αυτοδιοικητικά και πολιτικά στελέχη της περιοχής. Υπήρξε, άλλωστε, νομαρχιακός σύμβουλος Αχαΐας ενώ ήταν υποψήφιος και στις περιφερειακές εκλογές του 2010.

Ο ίδιος υπογραμμίζει: «Κάθε εκλογική αναμέτρηση έχει την δική της βαρύτητα. Όμως αυτές οι εκλογές έχουν τεράστια σημασία. Και όχι τόσο για το μήνυμα που θα μεταφέρουν αμέσως μετά το τέλος τους, αλλά για το ποια θα είναι η Δυτική Ελλάδα το 2019.

Μία περιοχή χαμένων ελπίδων και μαραζωμένων ανθρώπων ή μία περιοχή που θα αναστηθεί μέσα από τις στάχτες της; Προσπάθειά μου τις επόμενες μέρες θα είναι να αναδείξω στους συμπολίτες μου την αξία αυτής της αναμέτρησης που δεν είναι απλά μία αυτοδιοικητική ή πολιτική αναμέτρηση, αλλά μία αναμέτρηση με το ίδιο το μέλλον μας».

Όλη η επικαιρότητα