Εκλογές

Α. Κατσιφάρας: Αναπτυξιακά έργα προς όφελος των πολιτών όλης της Αιγιάλειας

unnamed_1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Στο μεγάλο αναπτυξιακό έργο του νέου λιμένα Αιγίου που ολοκληρώθηκε και έχει ήδη παραδοθεί προς χρήση, αλλά και στο σημαντικότερο περιβαλλοντικό έργο που κατασκευάζεται στην περιοχή της Αιγιάλειας, την κατασκευή των κεντρικών αποχετευτικών αγωγών των παραλιακών οικισμών από τον πρώην Δήμο Ερινεού έως τον πρώην Δήμο Αιγείρας, βρέθηκε χθες το πρωί ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και εκ νέου υποψήφιος Απόστολος Κατσιφάρας.

Μαζί με τον υπ. Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλο και υπ. Περιφερειακούς Συμβούλους, ο κ. Κατσιφάρας αρχικά μετέβησαν στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου κοντά στην Τ.Κ. Βερίνου Αιγίου, όπου χθες πανηγύριζε λόγω της εορτής του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου.

Ακολούθως, επισκέφθηκαν τα γραφεία της Παναιγιαλείου Ένωσης Συνεταιρισμών και συνομίλησαν με τους υπαλλήλους και τους παραγωγούς που βρίσκονταν εκεί, ενώ συναντήθηκαν και με την Διοίκηση της Ένωσης, όπου συζήτησαν για τη συνεργασία που έχουν όλο αυτό το χρονικό διάστημα με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Παράλληλα, εκτός από την αναφορά που έγινε στο στρατηγικό πρόγραμμα που ήδη έχει αναπτύξει και συνεχίζει να υλοποιεί η Περιφέρεια σε θέματα ενίσχυσης της αγροτικής παραγωγής και γενικότερα του πρωτογενούς τομέα, στο επίκεντρο τέθηκαν και τα ζητήματα φορολογίας των αγροτών, της παραγωγική ανασυγκρότηση με θεσμική αξιοπιστία και φυσικά μείωση της γραφειοκρατίας, κατασκευή νέων έργων στήριξης της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας και φυσικά για τους τρόπους ενίσχυσης της εξωστρέφειας προς το εξωτερικό.

Η βελτίωση της ποιότητας ζωής του πολίτη στο επίκεντρο και της νέας θητείας μας

Με κατοίκους και επαγγελματίες του Αιγίου συνομίλησε ο Περιφερειάρχης και εκ νέου υποψήφιος Απόστολος Κατσιφάρας κατά την περιοδεία του στην πόλη, συνοδευόμενος από τον κ. Αλεξόπουλο και τους υπ. Περιφερειακούς Συμβούλους.

Συζήτησε μαζί τους για τα προβλήματα της καθημερινότητας και τους ανέπτυξε το πρόγραμμα για την επόμενη πενταετία, ενώ δέχθηκε τις ευχές των πολιτών για «καλή επιτυχία» στις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές.

Ο κ. Κατσιφάρας μαζί με το κλιμάκιο βρέθηκε και στο νέο λιμάνι Αιγίου, ένα έργο που αποτελεί σημείο αναφοράς για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το οποίο μελετήθηκε, επιβλέφθηκε και χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια, προϋπολογισμού 10.000.000 ευρώ.

«Είναι ένα από τα πιο σημαντικά έργα για εμάς, μείζονος σημασίας, έργο παρατημένο που καταφέραμε και το ολοκληρώσαμε πολύ πιο γρήγορα από το συμβατικό χρόνο. Ένα έργο που θα δώσει νέα πνοή στην τοπική κοινωνία και θα συμβάλει στην ενίσχυση της οικονομίας της περιοχής» σημείωσε ο Απ. Κατσιφάρας, προσθέτοντας πως ήδη έχει γίνει η μελέτη της σύνδεσης του νέου λιμένα Αιγίου με την Νέα Εθνική Οδό Πατρών – Κορίνθου και θα ενταχθεί στο νέο ΣΕΣ 2014-2020, η οποία που θα συμβάλλει στην αποφόρτιση του κυκλοφοριακού ζητήματος με την έξοδο από την πόλη τον φορτηγών προς το κεντρικό οδικό δίκτυο.

Τέλος, ο Περιφερειάρχης μαζί με τον υπ. Αντιπεριφερειάρχη και το κλιμάκιο βρέθηκαν στο σημείο κατασκευής των κεντρικών αποχετευτικών αγωγών των παραλιακών οικισμών από τον πρώην Δήμο Ερινεού έως τον πρώην Δήμο Αιγείρας που υλοποιείται από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Συναντήθηκαν με τον εργολάβο, ο οποίος και τους ενημέρωσε για την πορεία του έργου, προϋπολογισμού περίπου 37.750.000 ευρώ και δεσμεύτηκε για ολοκλήρωσή του μέχρι το τέλος του 2015. Το έργο αφορά την κατασκευή αποχετευτικού δικτύου μήκους αγωγών 67 χλμ., 13 αντλιοστασίων. Ξεκινά δυτικά από το Λαμπίρι και φθάνει μέχρι τον Βιολογικό του Αιγίου και ανατολικά από το υφιστάμενο τμήμα του Βιολογικού του Αιγίου μέχρι και τα Δημοτικά Διαμερίσματα Ακράτας και Αιγείρας.

Όλη η επικαιρότητα