Ηλεία Πολιτική

Α. Νικολακόπουλος: Η «ανάπτυξη» του ΣΥΡΙΖΑ άφησε θλιβερά σημάδια στην Ηλεία

Ακούστε το άρθρο

Η ΟΜΙΛΙΑ ΑΝΔΡΕΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

«Η Ελλάδα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις που θα φέρουν επενδύσεις και θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και τέτοιες μεταρρυθμίσεις έχει πολλές το νομοσχέδιο  που θα αλλάξουν ριζικά το επενδυτικό περιβάλλον…»

Ο μισός Νομός Ηλείας δεν μπορεί να αναπτυχθεί και έχει καταδικασθεί στη φτώχεια εξαιτίας του προεδρικού διατάγματος για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο που έχει επεκταθεί αδικαιολόγητα, σε μεγαλύτερη περιοχή από αυτή που θα έπρεπε. Αλλά ακόμη και τις Ζώνες Οικιστικού Ελέγχου όπως και την αυθαίρετη χάραξη  γραμμών του παλαιού αιγιαλού….

Τα ανωτέρω όπως και πολλά ακόμη  λάθη ως προιόν άστοχων και επιπόλαιων αποφάσεων της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που δημιούργησαν στον τόπο μας αδιέξοδα, επεσήμανε κατά την διάρκεια της ομιλίας του  για το Αναπτυξιακό Νομοσχέδιο  ο βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Νικολακόπουλος.

Ο βουλευτής Ηλείας συνδέοντας χαρακτηριστικά παραδείγματα   που άφησαν σε στασιμότητα το Νομό μας αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ενός νέου Αναπτυξιακού Νομοσχεδίου επικεντρώνοντας την ομιλία του σε τρεις βασικούς άξονες εφαρμογής και ειδικότερα στο ψηφιακό χάρτη, τα επιχειρηματικά πάρκα και τις συμπράξεις ιδιωτικού και δημοσίου τομέα.

Μεταξύ άλλων ο κ. Νικολακόπουλος επεσήμανε:

ΕΠΙΛΥΣΗ ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ

Με το «Επενδύω στην Ελλάδα» η Κυβέρνηση έρχεται να επιλύσει χρόνια προβλήματα του Ελληνικού κράτους που αποτελούν ανάχωμα στην επιχειρηματικότητα και εμποδίζουν την προσέλκυση επενδύσεων και την δημιουργία θέσεων εργασίας .

Με το νομοσχέδιο αυτό μεταβάλλεται το επιχειρηματικό περιβάλλον,  διευκολύνονται οι νεοφυείς  ή με σοβαρά οικονομικά προβλήματα επιχειρήσεις να σταθούν στα πόδια τους, διασφαλίζεται ο κόσμος της επισφαλούς εργασίας και στηρίζεται η υγιής, διαφανής  και αντιπροσωπευτική εκπροσώπηση των κοινωνικών εταίρων.

Θεωρώ ιδιαίτερα σημαντική την πρόβλεψη για την δημιουργία του ενιαίου ψηφιακού χάρτη. Μέχρι τώρα, τα γεωχωρικά δεδομένα ήταν διάσπαρτα σε διάφορα αρχεία της διοίκησης με αποτέλεσμα να δημιουργείται αβεβαιότητα στον ενδιαφερόμενο ως προς την πληρότητα της εικόνας που είχε για ένα ακίνητο,να απαιτείται πολύς χρόνος για την απόκτηση της πληροφορίας και υψηλό σχετικά κόστος.

Ο ενιαίος ψηφιακός χάρτης θα περιλαμβάνει πληροφορίες για όλα τα γεωχωρικά δεδομένα – ισχύουσες χρήσεις γης,  όροι δόμησης, ρυμοτομία, αιγιαλός,  δάση,  αρχαιολογικοί χώροι-βάσει των οποίων θα αποσαφηνίζεται και θα οδηγεί γρήγορα στο τελικό στάδιο αδειοδότησης.

Για πρώτη φορά οι διοικούμενοι και η Διοίκηση θα κινούνται με βάση τα ίδια ακριβώς δεδομένα.

ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΟΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ

Θεωρώ επίσης την ευκαιρία αυτή ως κρίσιμη για να μπορέσουμε να ξαναδούμε  και-έχοντας πια πλήρη εικόνα- να προχωρήσουμε στην άρση πολλών αδικαιολόγητων και άδικων περιορισμών στη δόμηση αλλά και στην προστασία περιοχών που πρέπει να διαφυλάξουμε.

Ο μισός νομός Ηλείας δεν μπορεί να αναπτυχθεί και έχει καταδικαστεί στη φτώχεια εξαιτίας του προεδρικού διατάγματος για τον Κυπαρισσιακό κόλπο

που έχει επεκταθεί αδικαιολόγητα σε μεγαλύτερη περιοχή από αυτή που θα έπρεπε αλλά και τις Ζώνες Οικιστικού Ελέγχου και θα πρόσθετα την αυθαίρετη χάραξη γραμμών του παλαιού αιγιαλού.

ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Προερχόμενος από έναν νομό που δεν έχει καν βιομηχανική ζώνη δεν μπορεί παρά να θεωρώ σημαντική την πρόβλεψη στο νομοσχέδιο για τη δημιουργία επιχειρηματικών πάρκων.

Σύμφωνα με μελέτες, οι επιχειρήσεις που λειτουργούν εντός οργανωμένων επιχειρηματικών υποδομών εξασφαλίζουν χαμηλότερο κόστος εγκατάστασης έως 25% χαμηλότερο κόστος λειτουργίας  έως και 42%, σημαντικότατη μείωση στο φόρο ακίνητης περιουσίας, σημαντική μείωση του διοικητικού κόστους,  ενώ ενθαρρύνονται να εξάγουν και να καινοτομούν. Επίσης δεν υπάρχουν προβλήματα και αμφισβητήσεις σχετικά με τις χρήσεις γης.

ΑΝΤΙΦΑΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ

Αντιδράτε κύριοι συνάδελφοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις προβλέψεις του νομοσχεδίου που δίνουν την δυνατότητα στους δήμους να παραχωρήσουν την διαχείριση των στερεών αποβλήτων ή άλλων υπηρεσιών  σε ιδιώτες. Υποδαυλίζετε  κινητοποιήσεις και  παραπλανάτε ανθρώπους ως προς την ουσία και τα αποτελέσματα της ρύθμισης.

Το δημοτικό συμβούλιο, ως κυρίαρχο αποφασιστικό όργανο του δήμου και αρμόδιο για τη διοίκηση των τοπικών υποθέσεων, κατά το άρθρο 102 του Συντάγματος, μπορεί να αποφασίζει για την ανάθεση σε τρίτο των υπηρεσιών αυτών, εκτιμώντας ελεύθερα όλες τις περιστάσεις και τα πραγματικά περιστατικά, σε συνάρτηση με την εξυπηρέτηση του δημοτικού, αλλά και του δημοσίου συμφέροντος.

Μέχρι σήμερα κύριοι συνάδελφοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήσασταν αντίθετοι στην διαχείριση των στερεών αποβλήτων  από ιδιώτες;

Ο νομός Ηλείας ταλαιπωρήθηκε πολύ από την διαχείριση  των στερεών αποβλήτων και έζησε τραγικές καταστάσεις με τα σκουπίδια να βρίσκονται για μήνες στους δρόμους του Πύργου και των Εθνικών δρόμων λίγο πριν την τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία.

Μετά από πίεση της τοπικής αυτοδιοίκησης συναινέσατε στην χρηματοδότηση μονάδας μηχανικής διαλογής που διαχειρίζεται από ιδιώτη. Ταλαιπωρήσατε τον νομό καθυστερώντας την λειτουργία εργοστασίου διαχείρισης  στερέων αποβλήτων  επί τέσσερα χρόνια επειδή ήσασταν αντίθετοι στα ΣΔΙΤ, δηλαδή στις σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα για να αποφασίσετε τελικά να προχωρήσετε με αυτό το μοντέλο.

Συμφωνείται λοιπόν στην διαχείριση των στερεών αποβλήτων από ιδιώτες  στο τελικό στάδιοαλλά όχι στην συλλογή και μεταφορά τους στο χώρο διαχείρισης.

Πόσο αντιφατικό και υποκριτικό είναι αυτό;

Όλη η επικαιρότητα