ΕΠΣ Ηλείας

Α1 ΕΠΣ Ηλείας: H «μάχη» των πλέι άουτ Ολυμπιάδας Γουμέρου – Λ. Αστέρα Σκουροχωρίου!

Ακούστε το άρθρο

Πέντε ομάδες πέφτουν τελικά από την Α1, ανεξαρτήτως τελικά αν θα μείνει ή όχι στη Γ’ Εθνική η Νίκη Τραγανού, και ελέω βέβαια  του υποβιβασμού του Αστέρα Αμαλιάδας!

Έτσι  τους Κένταυρο Μαγούλας και Α.Ε. Πηνείας  (που είχαν αποχωρήσει άλλωστε από το πρωτάθλημα) , «συνόδεψαν»… στην Α2  και οι: Θύελλα Πύργου ,  και  Ηλειακού Λεχαινών. Αντίθετα Ολυμπιάδα Γουμέρου και Λευκός Αστέρας Σκουροχωρίου θα παίξουν μπαράζ, ξεκινώντας από το Γούμερο, κατόπιν στο Σκουροχώρι, και αν χρειαστεί και 3ο ματς, αυτό θα γινει και πάλι στο Γούμερο!  Η Ολυμπιάδα χρειάζεται τέσσερις (4) βαθμούς ή τρεις (3) ισοπαλίες και ο Λευκός Αστέρας πέντε (5) βαθμούς, για την αποφυγή του υποβιβασμού.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ (Προπονητής Ολυμπιάδας Γουμέρου):

Χρήστο πως βλέπεις  τα μπαράζ παραμονής?

« Τα μπαράζ είναι μπαράζ! Βέβαια έχουμε το πλεονέκτημα της έδρας, και θα προσπαθήσουμε να το εκμεταλλευτούμε, όπως κάναμε άλλωστε στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος, όπου ειδικά στο β΄ γύρο, κάναμε πορεία πρωταθλητισμού!  Αν μάλιστα παίζονταν  όλα τα ματς στα γήπεδα, όπως κάναμε εμείς, θα μπορούσαμε να είχαμε σωθεί και απευθείας! Πάντως και τώρα, επειδή είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση θέλω  να πιστεύω πως θα καταφέρουμε τελικά να μείνουμε στην Α1! Όπου θεωρώ πως και ο αντίπαλός μας Λ. Αστέρας αξίζει να βρίσκεται στην Α1, έχοντας πέσει και αυτός «θύμα», των έξω γηπεδικών… καταστάσεων!».

Σε ότι αφορά τα πλει – οφ ανόδου τι βλέπεις?

«Θεωρώ πως δίκαια συμμετέχουν σε αυτά ο Ενιπέας Λαντζοίου, ο Ξενοφών Κρεστένων αλλά και ο Αλφειός Επιταλίου, καθώς  είχαν μια σταθερή πορεία σε όλη τη χρονιά! Από εκεί και πέρα , την τέταρτη θέση θα έπαιρνε μια από τους: Ολυμπιακό Ζαχάρως, Δόξα Ν. Μανωλάδας και Σαβάλια που θα άντεχε περισσότερο έως το τέλος, κάτι που πέτυχε η Ζαχάρω τελικά. Όσο για την άνοδο, σίγουρα με το +6 το Λαντζόι αν εκμεταλλευτεί την έδρα του όπως έκανε στην κανονική περίοδο έχει τον πρώτο λόγο, όμως και ο Ξενοφών, μπορεί να κάνει την ανατροπή! Βέβαια πολύ καθοριστικά θα είναι τα δυο ματς της πρεμιέρας, Λαντζόι – Αλφειός και Ζαχάρω – Κρέστενα! Εγώ προσωπικά υπολογίζω και τον Αλφειό, ο οποίος μπορεί να κάνει «δύσκολη» τη ζωή του Ενιπέα και του Ξενοφώντα!».

Κλείνοντας  υπάρχει φαβορί στον Σαββατιάτικο τελικό της ΕΠΣΗ?

«Ανεξάρτητα της δυναμικότητας των ομάδων που συμμετέχουν σε έναν τελικό, αυτός είναι πάντα αμφίρροπος, καθώς και ο αδύναμος γίνεται «ταύρος» σε αυτά τα ματς! Όμως στον τελικό του Σαββάτου(Κρέστενα – Σαβάλια), ο τελικός είναι αμφίρροπος, και θα επικρατήσει όποιος βρεθεί στη μέρα του! Καθώς και οι δυο ομάδες έχουν καλούς και ποιοτικούς παίκτες που μπορεί να σου κάνουν τη διαφορά, και να σου πάρουν το κύπελλο!».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ (Προπονητής Λευκού Αστέρα Σκουροχωρίου):

Δημήτρη πως βλέπεις  τα μπαράζ παραμονής?

«Το γεγονός ότι η Ολυμπιάδα έχει το πλεονέκτημα της έδρας, καθιστά πολύ δύσκολη την αποστολή μας! Όμως εμείς είμαστε αποφασισμένοι για να κάνουμε την υπέρβαση, «σπάζοντας» την έδρα της Ολυμπιάδας! Θεωρώ πως αυτά τα ματς θα κριθούν στη δύναμη, και φυσικά στη μέρα που θα βρεθούν οι ομάδες, εδώ που τις έφεραν, καθώς και οι δυο, πέσαμε «θύματα»… κάποιων αλλοπρόσαλλων αποτελεσμάτων τις τελευταίες αγωνιστικές!».

Σε ότι αφορά τα πλει – οφ ανόδου τι βλέπεις?

«Θεωρώ πως δίκαια  βρίσκονται στην τετράδα ο Ενιπέας Λαντζοίου, ο Ξενοφών Κρεστένων , ο Αλφειός Επιταλίου, και ο Ολυμπιακό Ζαχάρως! Όσο για την άνοδο, σίγουρα με το +6 το Λαντζόι αν εκμεταλλευτεί την έδρα του όπως έκανε στην κανονική περίοδο έχει τον πρώτο λόγο, όμως και ο Ξενοφών, μπορεί να κάνει την ανατροπή, και ανάμεσά τους θα παιχτεί η άνοδος !».

Κλείνοντας  ποια τα προγνωστικά σου, για τον τελικό της ΕΠΣΗ?

«Ανεξάρτητα της δυναμικότητας των ομάδων που συμμετέχουν σε έναν τελικό, αυτός είναι πάντα αμφίρροπος, και το έχω βιώσει αυτό κάποτε ως παίκτης του Λ. Αστέρα. Όμως πιστεύω στην Κρέστενα, λόγω της εμπειρίας της, και του γεγονότος ότι συμμετέχει για πολλοστή φορά σε τελικό, και έφτασε η ώρα να πάρει επιτέλους την «κούπα!».

Όλη η επικαιρότητα