Αθλητισμός

Α1 Εθνική Κατηγορία Μπαντμιντον: Γνώρισε μεγάλη επιτυχία…

Ακούστε το άρθρο

Οι καλύτεροι αθλητές και αθλήτριες της αντιπτέρισης (μπάντμιντον) αγωνίστηκαν το Σαββατοκύριακο στο κλειστό του Πύργου, όπου έγινε το Ομαδικό Πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής κατηγορίας.

Η συγκεκριμένη διοργάνωση ήταν μια γιορτή του ελληνικού μπάντμιντον και συμμετείχαν σε αυτήν οι 16 καλύτερες ομάδες του Ελληνικού χώρου με τους 8 καλύτερους αθλητές που έχουν στην δύναμη τους (4 άνδρες και 4 γυναίκες).

Το παρών στην διοργάνωση έδωσε ο Φιλαθλητικός, που εδώ και χρόνια αγωνίζεται στην μεγάλη κατηγορία του Ελληνικού Μπάντμιντον με μεγάλη επιτυχία, ενώ πέρυσι είχε τερματίσει στην 7η θέση της κατηγορίας.

Στους αγώνες το πυργιώτικο σωματείο συμμετείχε με αλλαγμένη την σύνθεσή του κατά 4/8, αλλά αυτό δεν το εμπόδισε να έχει μια εξαιρετική παρουσία. Συγκεκριμένα ο Φιλαθλητικός συμμετείχε στους αγώνες με τους Κυριάκο Κατσιαδράμη, Ραφαήλ Βάγια, Αλεξάνδρα Αποστολοπούλου και Γιάννη Λυμπέρη, που ήταν και το νέο «αίμα» του, καθώς και τους πιο παλιούς Δημήτρη Παρασκευά, Αντωνία και Παυλίνα Βλαχαντώνη καθώς και την Ευγενία Νικολακοπούλου.

*** Τα αποτελέσματα των αγώνων θα ανακοινωθούν τις προσεχείς ημέρες.

Παναγιώτης Τσόκος – προπονητής Φιλαθλητικού

«Ήταν η πιο σημαντική διοργάνωση που έχει έρθει στην Ηλεία, όπου συμμετέχει εδώ και χρόνια ο Φιλαθλητικός. Η ομάδα μας είναι αρκετά ανταγωνιστική, είναι από τις καλύτερες στην Ελλάδα και στο περσινό πρωτάθλημα είχε βγει 7η, ενώ έχουμε βλέψεις για ακόμη πιο ψηλά. Συμμετείχαν τα 16 καλύτερα σωματεία της Ελλάδας με τους καλύτερους αθλητές που διαθέτει το κάθε σωματείο, οπότε καταλαβαίνεται ότι το επίπεδο των αγώνων ήταν πολύ υψηλό. Μεγάλος στόχος μας φέτος ήταν να αναδείξουμε νέα παιδιά, γι’ αυτό και έκανα ένα ροτεισον στις συμμετοχές των παιδιών, με στόχο να πάρουν αγώνες όλα τα παιδιά και να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό».

Βικτωρία Χατζήνα – πρόεδρος της Ε.Ο.Φ.Σ.Α.

«Μετά από πολλά χρόνια ο Πύργος ανέλαβε να διοργανώσει τους αγώνες αυτούς που είναι και οι κορυφαίοι στο μπάντμιντον, και αυτό οφείλεται και στην εξαιρετική δουλειά του προπονητή του Φιλαθλητικού του Παναγιώτη Τσόκου. Το επίπεδο ήταν πολύ υψηλό, αφού συμμετείχαν οι καλύτεροι αθλητές και οι καλύτερες αθλήτριες του αθλήματος. Τα παιχνίδια ήταν πολύ συναρπαστικά το ενδιαφέρον ήταν πολύ μεγάλο και  πιστεύω ότι όλα κύλησαν πολύ καλά».

Όλη η επικαιρότητα