A1 Ηλείας: Τέσσερις ομάδες «στον… αέρα» από διοικητικό αδιέξοδο!

Με τον Ιούλιο να διανύει τις τελευταίες μέρες του, τέσσερις ομάδες της Α1 Κατηγορίας Ηλείας παραμένουν «στον …αέρα» από έντονο διοικητικό αδιέξοδο! Εάν δεν το πράξουν, τη θέση τους θα πάρουν οι επιλαχούσες ομάδες από τα μπαράζ της Α2 Sinner Café, ανάλογα με τη σειρά που έχουν καταταγεί. Όμως αυτό βέβαια δεν είναι δεσμευτικό, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε χθες στην στήλη, το μέλος της Επιτροπής Πρωταθλήματος και Κυπέλλου, Σάκης Καραλάγας! «Σε καμία περίπτωση δεν είναι δεσμευτική η αντικατάσταση όσων ομάδων δεν δηλώσουν συμμετοχή από αυτές φυσικά που έχουν δικαίωμα, στο νέο πρωτάθλημα της Α1! Άλλωστε ακόμα είναι πολύ νωρίς για να μιλάμε για το ποιες η ποια ομάδα, δεν θα δηλώσει συμμετοχή, η θα αγωνιστεί σε κατώτερη κατηγορία! Αυτό θα το αποφασίσει σύσσωμο το Δ.Σ. της ΕΠΣΗ, άλλωστε αυτό ορίζει η ΕΠΟ, και αναλόγως θα πράξει στη συνέχεια η Επιτροπή Πρωταθλήματος! Προσωπική μου άποψη είναι ότι αν είναι πολλές ομάδες στην Α1, να υπάρξει αντικατάσταση, αν όμως είναι μόνο μια…, ας γίνει όπως πέρυσι με τον Αμπελόκαμπο! Όσο  για την Α2 , θεωρώ πως εδώ δεν θα έχουμε ιδιαίτερα προβλήματα, με εξαίρεση τον Εθνικό Αμπελοκάμπου, που δεν γνωρίζω αυτή την ώρα τι θα πράξη, καθώς πέρυσι δεν αγωνίστηκε στην Α1!».

Οι 16 ομάδες της Α1 Dedalos, με τη σειρά κατάταξής τους.

 1. Δόξα Νέας Μανολάδας
 2. Ξενοφών Κρεστένων
 3. Ενιπέας Λαντζοΐου
 4. ΑΟ Μακρισίων
 5. Ολυμπιακός Σαβαλίων
 6. Προοδευτική Μανολάδας
 7. Ολυμπιακός Ζαχάρως
 8. Αλφειός Επιταλίου
 9. ΑΠΟ Κουρτεσίου
 10. ΑΟ Χαβαρίου
 11. Ηλειακός Λεχαινών
 12. Θύελλα Πύργου
 13. ΑΕ Πηνείας
 14. Αίας Γαστούνης
 15. Ολυμπιάδα Γουμέρου
 16. Λευκός Αστήρ Σκουροχωρίου

*Με βάση την έως τώρα εικόνα αυτών των ομάδων, προβλήματα μη καθόδου  για την ώρα αντιμετωπίζουν οι: ΑΙΑΣ ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ🙁 Άκαρπη αποδείχθηκε και η Γενική Συνέλευση την Τετάρτη (25/7)) , ΔΟΞΑ Ν. ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ: (Όπου συμπληρώνει σχεδόν ένα δίμηνο πλήρως άκαρπων προσπαθειών και η κατάσταση παραμένει … «σκοτεινή» για το αν θα βρει και πάλι το δρόμο της), ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΓΟΥΜΕΡΟΥ: (Καθώς η απερχόμενη διοίκηση έχει παραιτηθεί για προσωπικούς λόγους, με την ομάδα να παραμένει «ακέφαλη» και κάποιες εσωτερικές …έριδες να μην της επιτρέπουν ως τώρα την εξεύρεση λύσης), και Α.Ο. ΧΑΒΑΡΙ: (Δυο άκαρπες συνελεύσεις – και με μηδαμινή συμμετοχή – έχουν γίνει ως τώρα, και μια ύστατη προσπάθεια για εξεύρεση διοίκησης καταβάλλεται σε τρίτη συνέλευση την Κυριακή).

  Οι  14 ομάδες της Α2 του νέου πρωταθλήματος με τη σειρά κατάταξης:

 1. Ατρόμητος Καβασίλων
 2. Κένταυρος Μαγούλας
 3. Δάφνη Ανδραβίδας
 4. Πέλοψ Πύργου
 5. Νέος Κόροιβος Κατσαρού
 6. Ηλειακός Βαρθολομιού
 7. Απόλλων Νέας Φιγαλείας
 8. Αχιλλέας Νεοχωρίου
 9. Πέλοψ Πελοπίου
 10. Λέοντες Αμαλιάδας
 11. Κεραυνός Βρίνας
 12. Εθνικός Γερακίου
 13. ΠΑΟ Κακοβάτου
 14. Εθνικός Αμπελοκάμπου

«Αγκαλιά» με την Α2 ο Κεραυνός Χειμαδιού και ίσως… η Βροχίτσα!

Από τις  14 ομάδες της νέας σεζόν  με τη σειρά κατάταξής τους στην Α2, ο Εθνικός Αμπελοκάμπου  δεν πρόκειται και πάλι να κατέβει στο πρωτάθλημα, οπότε στην παρούσα φάση θα αντικατασταθεί από τον πρώτο επιλαχόντα της περσινής διαδικασίας των μπαράζ ανόδου της Β΄ κατηγορίας, που είναι ο Κεραυνός Χειμαδιού! Όμως  σοβαρό πρόβλημα για την ωρα τουλάχιστον, αντιμετωπίζει και ο Ατρόμητος Καβασίλων, ο οποίος ενδέχεται να δηλώσει συμμετοχή στη   Β΄ κατηγορία και όχι στην Α2! Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, τη θέση του θα πάρει ο Άφοβος Βροχίτσας(Ως δεύτερος επιλαχών της διαδικασίας των μπαράζ ανόδου της Β΄ κατηγορίας)! Όλα αυτά βέβαια όπως προανέφερε και ο το μέλος της Ε./Π. της ΕΠΣΗ Σάκης Καραλάγας, να αποφασίσει σχετικά το Δ.Σ.!