ΕΠΣ Ηλείας

Α1 Κατηγορία – Dedalos Security: O τελευταίος χορός!

Ακούστε το άρθρο
  • Ντέρμπι γοήτρου (κυρίως) στην Κρέστενα
  • Ο θάνατός σου (πλέι άουτ), η ζωή μου (απευθείας παραμονή) στο Σκουροχώρι
  • Τα ρέστα τους για την σωτηρία σε Κουρτέσι και Γούμερο
  • Ένα θαύμα ψάχνουν Δόξα (για πλέι οφ) και Ηλειακός (για πλέι άουτ)

Mε τη διεξαγωγή της 30ής και τελευταίας αγωνιστικής πέφτει σήμερα η αυλαία της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας.

Στα σημερινά ματς, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη μάχη της παραμονής καθώς δύο εκ των Αίαντα Γαστούνης, Λευκού Αστέρα (παίζουν μεταξύ τους στο Σκουροχώρι), ΑΠΟ Κουρτεσίου και Ολυμπιάδας Γουμέρου θα σωθούν απευθείας και άλλοι δύο θα αναμετρηθούν μεταξύ τους στα πλέι άουτ. Σε πολύ δύσκολη θέση βρίσκεται ο Ηλειακός Λεχαινών που θέλει νίκη επί της Δόξας και συνδυασμό αποτελεσμάτων για να προλάβει τα μπαράζ.

Στην τετράδα της κορυφής, η οποία ουσιαστικά έχει ξεκαθαρίσει, το σημερινό ντέρμπι ανάμεσα στον Ξενοφώντα και τον πρωτοπόρο Ενιπέα είναι κυρίως γοήτρου αφού λίγα πράγματα θα αλλάξουν ανάλογα με το αποτέλεσμα. Ο Ολυμπιακός Ζαχάρως έχει σφραγίσει την είσοδό του και απλά μένει να δούμε ποια θέση θα καταλάβει και με πόσους βαθμούς θα ξεκινήσει τα πλέι οφ, ενώ ο Αλφειός θέλει τη νίκη επί της υποβιβασμένης Θύελλας για να τσεκάρει το τελευταίο εισιτήριο.

Οι αγώνας θα ξεκινήσουν στις 5 μ.μ.

Αναλυτικά παίζουν:

Ξενοφών Κρεστένων – Ενιπέας Λαντζοΐου: Με το μυαλό στον τελικό κυπέλλου αλλά και στα επερχόμενα πλέι οφ, ο Ξενοφών Κρεστένων υποδέχεται σήμερα τον πρωτοπόρο Ενιπέα και με νίκη ή ισοπαλία θα διατηρήσει την διαφορά τους στους 3 βαθμούς. Η ομάδα του Λαντζοΐου στην αντίπερα, σε περίπτωση διπλού, θα αυξήσει την μεταξύ τους διαφορά από το +3 στο +4 αλλά αυτό που θα παίξει ακόμα μεγαλύτερο ρόλο είναι ποιος θα πάρει το ψυχολογικό αβαντάζ ενόψει του ειδικού πρωταθλήματος.

ΑΠΟ Κουρτεσίου – Ολυμπιακός Ζαχάρως: Τη νίκη που θα τον πάει στους 43 βαθμούς και θα του δώσει αυτόματα την απευθείας παραμονή, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα στο Σκουροχώρι – Αίας ψάχνει σήμερα κόντρα στη Ζαχάρω ο ΑΠΟ Κουρτεσίου. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός έχει εξασφαλίσει την είσοδό του στην τετράδα και απλά με διπλό κερδίζει ένα βαθμό στην ειδική βαθμολόγια των πλέι οφ ανόδου.

Ολυμπιάδα Γουμέρου – Ολυμπιακός Σαβαλίων: Για δεύτερη φορά μέσα σε 4 μέρες θα αναμετρηθούν Ολυμπιάδα και Ολυμπιακός, με τον δεύτερο να παίρνει την περασμένη Τετάρτη την πρόκριση στον τελικό, αλλά σήμερα είναι αδιάφορος βαθμολογικά σε αντίθεση με τους γηπεδούχους που θέλουν μόνο το τρίποντο και μη νίκη του Κουρτεσίου για να παραμείνουν απευθείας στην Α1, χωρίς να τους ενδιαφέρει το Λ. Αστέρας-Αίας, καθώς υπερισχύουν στις ισοβαθμίες και με τους δυο.

Λευκός Αστέρας Σκουροχωρίου – Αίας Γαστούνης: Κορμιά θα «πέσουν» σήμερα στο Σκουροχώρι με έπαθλο την απευθείας παραμονή στην κατηγορία. Ο Λευκός Αστέρας με νίκη σώζεται ενώ σε περίπτωση ισοπαλίας ή ήττας θα παίξει πλέι άουτ εφόσον Κουρτέσι και Γούμερο φέρουν ισάριθμους άσους. Ο Αίας αντίθετα, πάει για δύο αποτελέσματα αφού βολεύεται και με ισοπαλία ενώ αν χάσει και έρθουν δυο άσοι στα παραπάνω θα παίξει πλέι άουτ (αλλιώς σώζεται και με ήττα).

Αλφειός Επιταλίου – Θύελλα Πύργου: Το καθήκον του κόντρα στην υποβιβασμένη Θύελλα πρέπει να κάνει ο Αλφειός αν θέλει να πανηγυρίσει την είσοδό του στην τετράδα. Η ομάδα του Επιταλίου με δική της νίκη και ισοπαλία ή ήττα της Ζαχάρως στο Κουρτέσι τερματίζει τρίτη ενώ σε αντίθετη περίπτωση τέταρτη. Για τους Πυργιώτες από την άλλη, το φετινό «μαρτύριο» λαμβάνει τέλος αφού από τη νέα σεζόν θα αγωνίζονται στην Α2 κατηγορία.

Ηλειακός Λεχαινών – Δόξα Ν. Μανωλάδας: Σε ένα θαύμα ελπίζει μόνο η Δόξα για να μπει στα πλέι οφ αφού πρέπει να κερδίσει σήμερα τον Ηλειακό και την ίδια ώρα η τελευταία και υποβιβασμένη Θύελλα να πάρει διπλό μέσα στο Επιτάλιο επί του Αλφειού. Ένα θαύμα ψάχνει όμως και η ομάδα των Λεχαινών για να προλάβει τα πλέι άουτ αφού πρέπει να κερδίσει και ταυτόχρονα όποιος τερματίσει τελικά δέκατος να έχει διαφορά μαζί της μέχρι και έξι βαθμούς αφού σε διαφορετική περίπτωση υποβιβάζεται απευθείας στην Α2.

Οι ισοβαθμίες στην «μάχη» της παραμονής

Λ. Αστέρας – Ολυμπιάδα υπερισχύει η Ολυμπιάδα

Λ. Αστέρας – Κουρτέσι υπερισχύει το Κουρτέσι

Ολυμπιάδα – Αίας Γαστούνης υπερισχύει η Ολυμπιάδα

Ολυμπιάδα – Κουρτέσι υπερισχύει το Κουρτέσι

Βαθμολογία (σε 29 αγώνες)

  1. Ενιπέας Λατζ.    70   79-28
  2. Ξενοφών Κρεστ.  62   54-20
  3. Ολυμπ. Ζαχάρως  57   55-25
  4. Αλφειός Επιτ. 55   46-28

———————————–

  1. Δόξα Ν.Μ.    53   41-22
  2. Ολυμπ. Σαβαλίων  52   54-25
  3. Προοδευτική   42   55-38
  4. Αίας Γαστ.    42   45-49
  5. Λ. Αστέρας  41  25-31
  6. Μακρίσια   40   43-45

———————————–

  1. Κουρτέσι  40   45-41
  2. Ολυμπιάδα    39   34-35

———————————–

  1. Ηλειακός Λ.  32   41-48
  2. Θύελλα    16    26-64
  3. Α.Ε. Πηνείας  —   –
  4. Κένταυρος Μ. —   –

Όλη η επικαιρότητα