ΕΠΣ Ηλείας

Α1 Κατηγορία Dedalos Security: Oι έξι πρώτες αγωνιστικές με την γλώσσα των αριθμών

Ακούστε το άρθρο

Έχοντας διανύσει τις πρώτες έξι αγωνιστικές του φετινού πρωταθλήματος της Α1, δηλαδή περίπου το ¼ των αγώνων, όσο και αν είναι ακόμα νωρίς, κάποια συμπεράσματα ήδη έχουν αρχίσει να βγαίνουν σχετικά με την δυναμική των ομάδων και την πορεία που θα ακολουθήσουν.

Μπορεί, όπως λένε κάποιοι, οι αριθμοί να μην λένε πάντα την αλήθεια, ωστόσο κάποιες φορές από τα στατιστικά και μόνο, φανερώνεται εν πολλοίς η «αλήθεια» που παρουσιάζουν οι ομάδες μέσα στο γήπεδο.

Η «Πατρίς σπορ» αντλώντας τα επίσημα στοιχεία από το σάιτ της ΕΠΣ Ηλείας σας παρουσιάζει σήμερα κάποια ενδιαφέρονται στοιχεία από τις μέχρι τώρα 6 αγωνιστικές που έχουν παιχτεί στο κορυφαίο τη τάξει πρωτάθλημα του Νομού.

Καλύτερη επίθεση ο Αίας

Μπορεί να μην βρίσκεται στην πρώτη θέση όμως ο Αίας Γαστούνης, διαθέτει την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος μέχρι τώρα έχοντας σημειώσει 16 τέρματα,  με την πρωτοπόρο Δόξα να ακολουθεί με 14 και τον Ξενοφώντα Κρεστένων να συμπληρώνει την τριάδα με 13.

Mόλις ένα γκολ έχει δεχτεί ο «Άγιαξ»

Και πάμε τώρα στην άμυνα, όπου και εδώ η ομάδα του Θ. Ανδριόπουλου φιγουράρει στην κορυφή έχοντας δεχτεί μόνο ένα γκολ και αυτό από τον Σάκη Στροφύλλα στο ματς κόντρα στην Ολυμπιάδα Γουμέρου. Η ομάδα με το δεύτερο καλύτερο παθητικό είναι ο Αλφειός που έχει δεχτεί 2 γκολ ενώ την Τρίτη καλύτερη άμυνα μέχρι στιγμής διαθέτει ο Αστέρας Αμαλιάδας που έχει μαζέψει την μπάλα από τα δίχτυα του 4 φορές.

Πιο παραγωγική η 3η αγωνιστική

118 γκολ έχουν σημειωθεί μέχρι στιγμής στην Α1 κατηγορία, με την πιο παραγωγική αγωνιστική να είναι η 3η με 23 γκολ σύνολο, 17 από τους γηπεδούχους και έξι από τους φιλοξενούμενους. Ακολουθεί η 5η αγωνιστική με 21 τέρματα (17 γηπ. – 4 φιλ.),ενώ από 20 γκολ σημειώθηκαν σε 1η (15 γηπ. – 5 φιλ.) και 4η αγωνιστική (11 γηπ. – 9 φιλ). Οι «φτωχότερες» σε συγκομιδή τερμάτων αγωνιστικές μέχρι στιγμής είναι η 2η (6 γηπ. 11 φιλ.) και η 6η (14 γηπ. 3 φιλ.) με 17 γκολ έκαστες.

«Φορτσάρουν» στο φινάλε των αγώνων

Όπως φαίνεται από τα στατιστικά, τα περισσότερα γκολ στο διάστημα των αγώνων μπαίνουν στο τέλος αφού από το 76’ έως το 90 έχουν σημειωθεί 26 και το δεύτερο πιο παραγωγικό τέταρτο είναι το 31’ – 45’ με 23 τέρματα. Ακολουθεί το διάστημα 61’ έως 75’ με 17 γκολ και το 46’ έως 60’ με 16 ενώ στο πρώτο τέταρτο των αγώνων έχουν μπει 11 τέρματα. «Φτωχότερο» όμως χρονικό σημείο είναι το 16’ έως 30’ με μόλις 8 γκολ.

Δέκα κόκκινες μέχρι στιγμής

Δέκα τον αριθμό είναι οι κόκκινες κάρτες που έχουν δοθεί σε ποδοσφαιριστές της Α1 κατηγορίας. Από 3 παίκτες έχουν αποβληθεί στο διάστημα 46’ έως 60’, 61’ έως 75’ και 76’ έως 90’ ενώ μόλις μία κόκκινη έχει βγει από το τσεπάκι νωρίτερα και συγκεκριμένα στο χρονικό διάστημα 31’ – 45’.

 

Αμετάβλητη η κορυφή των σκόρερ

10 γκολ: Καράμπελας(Αίας Γαστούνης)

4 γκολ: Βατσής(Νίκη Τραγανού), Γεωργόπουλος (Δόξα Ν. Μαν.),Ηλ.  Κακόγιαννος, Π. Στροφύλλας(Πέλοπας Πελοπίου), Μιλοσέσκι (Ξενοφών Κρεστένων),

3 γκολ: Μπουρλάκης(Δόξα Ν. Μαν.), Χ. Κανελλόπουλος(Πέλοπας Πύργου), Αν. Κόσκορης(ΑΠΟ Κουρτεσίου), Ραυτόπουλος(Ηλειακός Βαρθολομιού), Αγριδιώτης(Αλφειός Επιταλίου), Μούτσος(Ξενοφών  Κρεστένων).

2 γκολ: Σταθάτος(Αίας Γαστούνης), Κουρκουμέλης, Καπώνης Αλ. του Αν., Κωστόπουλος Αν.   (ΑΠΟ Κουρτεσίου), Π. Κωνσταντόπουλος (Ξενοφών Κρεστένων), Έλιοτ, (Αστέρας Αμαλιάδας), Νικολόπουλος, Δ. Στροφύλλας(Ολυμπιάδα Γουμέρου), Π. Τσουκαλάς, Δ. Τσουκαλάς  (Ηλειακός Βαρθολομιού), Κολτσίδας , Σταυρούλιας (Ολυμπιακός Σαβαλίων),Αν. Παπαβασιλείου(Νίκη Τραγανού), Θ. Γεωργίου(Πέλοπας Π.),  Νικολετάκης, Παντελής(Προοδευτική Μανωλάδας).

1 γκολ: Γκίνης, Μπατζακόπουλος, Βράπι , Τσακοπιάκος (Αίας Γαστούνης), Γεωργίου, Φωτακόπουλος Ι. , Κύτταρης , Λ. Κωνσταντόπουλος (Ολυμπιάδα Γουμέρου), Ζαφείρης , Δρουβιώτης Π. (Πέλοπας Πελοπίου), Γεωργίου, Χοτζάι , Γιαννακόπουλος (Ολυμπιακός Σαβαλίων), Γ. Πολίτης, Λιούρης , Μηλαδόπουλος, Δημητρόπουλος,  Κουλούρης, Παπαδάτος, Παναγόπουλος Δ. (Δόξα Ν. Μαν.), Κολόκας, Μπουτσικάκης , Μπακατσέλος, Θ. Κωνσταντόπουλος  (Ξενοφών Κρεστένων), Καλαντζής, Κωτσάκης, Μάζης  (Αλφειός Επιταλίου), Σχοινάς, Λιακόπουλος, Μιχαλόπουλος  (Προοδευτική Μανωλάδας),Μαρκόπουλος, Ζαφειρόπουλος, Ι. Ντάβαρης  (Αστέρας Αμαλιάδας), Γεωργιόπουλος(Νίκη Τραγανού), Ας. Νικολακόπουλος, Αν. Σπηλιωτόπουλος (Ν. Κόροιβος Κατσαρού), Κουλούρης (Ηλειακός Βαρθολομιού).

Όλη η επικαιρότητα