Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ – DEDALOS SECURITY: Τι ισχύει για υποβιβασμό και πλέι άουτ

Σε συνέχεια της χθεσινής μας αναφοράς στις προκηρύξεις των νέων πρωταθλημάτων του τοπικού ποδοσφαίρου, η «Πατρίς σπορ» σας παρουσιάζει σήμερα το σύστημα διεξαγωγής των πλέι – άουτ αλλά και τον αριθμό των ομάδων που θα υποβιβαστούν, ανάλογα με την πορεία των ηλειακών συλλόγων στην Γ’ Εθνική.

Συγκεκριμένα, υποβιβάζονται στην Α2 κατηγορία  τέσσερα (4)  έως επτά (7) σωματεία ανάλογα με την πορεία των ομάδων μας της Γ’ Εθνικής ερασιτεχνικής κατηγορίας ώστε την ποδοσφαιρική περίοδο 2019-2020 η Α1 κατηγορία να αποτελείται από δεκατέσσερα (14) σωματεία.

Τα σενάρια

Εάν δεν υποβιβαστεί κανένα σωματείο μας από την Γ Εθνική υποβιβάζονται τέσσερα (4) σωματεία στην Α2 κατηγορία.

Εάν υποβιβαστούν ένα (1) ή δύο (2) σωματεία μας από την Γ Εθνική υποβιβάζονται πέντε (5) σωματεία στην Α2 κατηγορία

Εάν υποβιβαστούν τρία (3) σωματεία μας από την Γ Εθνική υποβιβάζονται έξι (6) σωματεία στην Α2 κατηγορία.

Εάν υποβιβαστούν και τα τέσσερα (4) σωματεία μας από την Γ Εθνική υποβιβάζονται εφτά (7) σωματεία στην Α2 κατηγορία.

Ο τρόπος υποβιβασμού

Εάν υποβιβαστούν τέσσερα (4) σωματεία τα δύο τελευταία σωματεία δέκατος έκτος (16ος)  και δέκατος πέμπτος θα υποβιβάζονται απευθείας και τα  άλλα δύο  (2) σωματεία μέσα από αγώνες play outs ως εξής:

Ο εντέκατος (11ος) με τον δέκατο τέταρτο (14ο) εφόσον η βαθμολογική διαφορά είναι ίση ή μικρότερη των έξι (6) βαθμών και ο δωδέκατος (12ος) με τον δέκατο τρίτο (13ο) εφόσον η βαθμολογική διαφορά είναι ίση ή μικρότερη των πέντε (5) βαθμών. Σε διαφορές μεγαλύτερες, οι ομάδες με την υψηλότερη βαθμολογία παραμένουν στην κατηγορία χωρίς να υπάρξουν αγώνες play outs.

Ο ηττημένος των αγώνων αυτών υποβιβάζεται στην αμέσως κατώτερη κατηγορία.

Ο  νικητής των αγώνων παραμένει στην κατηγορία.

Εάν υποβιβαστούν πέντε (5) σωματεία τα δύο τελευταία σωματεία δέκατος έκτος (16ος)  και δέκατος πέμπτος (15ος) θα υποβιβάζονται απευθείας και τα  άλλα τρία (3)  σωματεία μέσα από αγώνες play outs ως εξής:

Ο ένατος (9ος) με τον δέκατο τέταρτο (14ο) εφόσον η βαθμολογική διαφορά είναι ίση ή μικρότερη των εφτά (7) βαθμών, ο δέκατος (10ος) με τον δέκατο τρίτο (13ο) εφόσον η βαθμολογική διαφορά είναι ίση ή μικρότερη των έξι (6) βαθμών και ο εντέκατος (11ος) με τον δωδέκατο (12ο) εφόσον η βαθμολογική διαφορά είναι ίση ή μικρότερη των πέντε (5) βαθμών. Σε διαφορές μεγαλύτερες, οι ομάδες με την υψηλότερη βαθμολογία παραμένουν στην κατηγορία χωρίς να υπάρξουν αγώνες play outs.

Ο ηττημένος των αγώνων αυτών υποβιβάζεται στην αμέσως κατώτερη κατηγορία.

Ο  νικητής των αγώνων παραμένει στην κατηγορία.

Εάν υποβιβαστούν έξι (6) σωματεία τα τρία τελευταία σωματεία δέκατος έκτος (16ος), δέκατος πέμπτος (15ος) και δέκατος τέταρτος (14ος) θα υποβιβάζονται απευθείας και τα  άλλα τρία (3)  σωματεία μέσα από αγώνες play outs ως εξής:

Ο όγδοος (8ος) με τον δέκατο τρίτο (13ο) εφόσον η βαθμολογική διαφορά είναι ίση ή μικρότερη των εφτά (7) βαθμών, ο ένατος (9ος) με τον δωδέκατο (12ο) εφόσον η βαθμολογική διαφορά είναι ίση ή μικρότερη των έξι (6) βαθμών  και ο δέκατος (10ος) με τον εντέκατο (11ο) εφόσον η διαφορά είναι ίση ή μικρότερη των πέντε  (5) βαθμών. Σε διαφορές μεγαλύτερες, οι ομάδες με την υψηλότερη βαθμολογία παραμένουν στην κατηγορία χωρίς να υπάρξουν αγώνες play outs.

Ο ηττημένος των αγώνων αυτών υποβιβάζεται στην αμέσως κατώτερη κατηγορία.

Ο  νικητής των αγώνων παραμένει στην κατηγορία.

Εάν υποβιβαστούν εφτά (7) σωματεία τα τέσσερα τελευταία σωματεία δέκατος έκτος (16ος), δέκατος πέμπτος (15ος), δέκατος τέταρτος (14ος) και  δέκατος τρίτος (13ος) θα υποβιβάζονται απευθείας και τα  άλλα τρία (3)  σωματεία μέσα από αγώνες play outs ως εξής:

Ο έβδομος (7ος) με τον δωδέκατο (12ο) εφόσον η βαθμολογική διαφορά είναι ίση ή μικρότερη των εφτά (7) βαθμών, ο όγδοος (8ος) με τον εντέκατο (11ο) εφόσον η βαθμολογική διαφορά είναι ίση ή μικρότερη των έξι (6) βαθμών  και ο ένατος (9ος) με τον δέκατο (10ο) εφόσον η διαφορά είναι ίση ή μικρότερη των πέντε  (5) βαθμών. Σε διαφορές μεγαλύτερες, οι ομάδες με την υψηλότερη βαθμολογία παραμένουν στην κατηγορία χωρίς να υπάρξουν αγώνες play outs.

Ο ηττημένος των αγώνων αυτών υποβιβάζεται στην αμέσως κατώτερη κατηγορία.

Ο νικητής των αγώνων παραμένει στην κατηγορία.